Opnamestop bij twee verpleeghuizen

ALMERE
Verpleeghuizen De Kiekendief in Almere Centrum en De Overloop in Haven hebben een opnamestop afgekondigd. De twee locaties van Zorggroep Almere nemen in ieder geval tot het einde van dit jaar geen nieuwe cliënten meer aan.

De twee verpleeghuizen hebben in de eerste plaats een opnamestop, omdat het Zorgkantoor, van verzekeraar Zilveren Kruis Achmea, wil dat er minder opnames komen. Ouderen moeten langer zelfstandig blijven wonen is het uitgangspunt. Dat er voor deze twee locaties is gekozen komt, omdat de panden verouderd zijn. De kamers zijn relatief klein, waardoor ze minder geschikt zijn voor intensieve zorg. Juist op die zorg moet de Zorggroep zich nu richten.

De huidige bewoners van De Kiekendief en De Overloop kunnen voorlopig gewoon blijven. De Zorggroep kijkt naar de mogelijkheid om nieuwe locaties te bouwen, want volgens de zorgverlener willen ouderen nog steeds graag met anderen samen wonen. Ook als ze nog niet per sé veel zorg nodig hebben. Mocht de nieuwbouw niet van de grond komen, dan worden de panden van De Kiekendief en De Overloop mogelijk verbouwd.

reacties (11)

 • Jos Alders

   

  10 jaar geleden zou er al een nieuw gebouw komen En hoe is het mogelijk dat je bijna 1000,- van je AOW moet afstaan Voor zorg in zulke kleine kamertjes Sterk verouderd En weinig verzorgend gediplomeerd personeel Met de visie de bewoner mag zelf beslissen, ook al kunnen ze dat niet Doortastend zijn ze er niet Jammer zo maakje de mantelzorgers we kapot En de bewoners krijgen niet de zorg die ze nodig hebben

  reageer
 • Elle

   

  Zouden ze daar niet al jaren geleden mee begonnen zijn? Grootste plannen en beloften maar er komt niets van de grond. Ronduit schandalig voor de patiënt hoe verouderd de Overloop is. Minder frauderen, dan is er ook meer geld.

  reageer
 • almere

   

  stond in de steigers , gewoon was dat daar even achterstallig onderhoud plegen aan die oude bende daar , de gemeente had de zorggroep almere al in 2012 opdracht gegeven om te starten met nieuwbouw en verbouwen dat had in 2015 al klaar moeten zijn maar aangezien ze bij de zorggroep doof zijn gebeurt er geen reet daar en zitten de bewoners in oude bende en te kleine kamers , onder mom van er is geen geld .want zo praten ze daar

  reageer
 • Raymond Luske

   

  Het is triest dat er een stop is afgekondigt. De Kiekendief is een prachtige locatie voor de bewoners/personeel. Het tehuis is makkelijk te bereiken , het voordeel dat het in het centrum staat brengt als groot voordeel dat de bewoners indien mogelijk zelf makkelijk kunnen winkelen maar ook voor familie die de bewoner makkelijk met een rolstoel naar het centrum kunnen meenemen. Gewoon dus het tehuis verbouwen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Diep droevig dat de verzekeringen ( keihard gericht op het maken van winst! ) nu de zorg gaat bepalen. Lang leve de privatisering. Weet iemand waar die Hoogervorst tegenwoordig uithangt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  "Op zijn Hollands gezegd, geld stinkt niet"

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Zo diep zijn we dus al gezonken in dit overgeprivatiseerde landje: Zilveren Kuis Achmea zal wel even gaan bepalen hoe onze ouderen gehuisvest moeten gaan worden. Met dank aan al die VVD'ers die hun vrindjes aan al die overbetaalde CEO-baantjes hebben geholpen. Want voor iedere scheet die we laten richten we gewoon weer een aparte B.V. op (voorbeeld: NS etc.etc.)

  reageer
 • Tsja

   

  Toch logisch, er valt niets te verdienen aan oude en zieke mensen.

  reageer
 • ron

   

  vreemd ... de Overloop staat net in de steigers

  reageer
 • jet

   

  Ik begrijp de tegenstrijdigheid in dit bericht niet. Mogen ouderen nu in de toekomst wel of niet met ondersteuning van zorg wonen, Achmea??

  reageer
 • Riet

   

  Ouderen moeten langer zelfstandig blijven wonen. Moet wel kunnen. Naar mijn idee vereenzamen veel ouderen Hierdoor. Als je geen kant meer op kunt moet je nog steeds zelfstandig thuis wonen. Het gaat hier niet om de mensen maar om de centen. Walgelijk. Laten ouderen zelf kunnen kiezen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert