Motie tegen tweede azc haalt het niet

NOORDOOSTPOLDER
Het is de politieke partij ONS Noordoostpolder niet gelukt een tweede asielzoekerscentrum in de gemeente tegen te houden. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde tegen een motie die een tweede azc zou verbieden.

Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS vindt dat de gemeente Noordoostpolder met het huidige azc in Luttelgeest genoeg bijdraagt aan de opvang van asielzoekers. Bovendien is er volgens hem onvoldoende draagvlak onder de plaatselijke bevolking voor een tweede centrum.

Diverse partijen, waaronder ChristenUnie, SP en PvdA, trokken fel van leer tegen de motie. Ook twijfelden ze aan het onderzoek van Lammers dat zou aantonen dat er geen draagvlak zou zijn onder de bevolking.

reacties (11)

 • Thomas

   

  Misschien zou u het nieuws eens moeten kijken. Er zijn al een aantal jaar een paar oorlogen gaande. Zoals in Syrië bijvoorbeeld. Dat is pas sinds 2011, dus dat u dat nog niet heeft meegekregen in de afgelopen vijf jaar is begrijpelijk.

  reageer
 • syrier

   

  nieuwe politieke partij oprichten!Zo Rechts Mogelijk

  reageer
 • Jan

   

  Wie of wat geeft illegale immigranten het recht om massaal in bootjes te stappen en te eisen om geld huizen en werk in een land waar ze de cultuur al van tegenstaat? En waarom zouden wij, van dat land, dan hierin mee moeten gaan? Omdat jij dat vindt? Ik zou zeggen, we zien het wel in 2017, dan mogen we eindelijk laten zien waar we voor staan, gratis geld weggeven, of kiezen voor vertsandig beleid op lange termijn met behoud van ons sociaal stelsel. Niet dat van een ieder die denkt even gemakkelijk rijk te worden. Want viel dat al even tegen in Heumensoord..goh..

  reageer
 • Rick

   

  Te triest voor woorden. Zamel geld in bij al je leden, koop een eiland en begin je eigen samenleving. Dit land is van ons allemaal, deze polder is van ons allemaal en wie of wat geeft ons het recht om vluchtelingen in de modder te laten creperen? Vol? Man, kijk eens om je heen als je buiten je bestuurskamer bent! Schande!

  reageer
 • Peter

   

  Las vandaag een leuke opinie in het Parool waarbij een Syrische vluchteling na 6 maanden een woning kreeg op de Ceintuurbaan in Amsterdam (a locatie) terwijl zijn zoon als 10 jaar aan het wachten is op een woning (ondertussen aangewezen op onderhuur). Wanneer komt aan deze waanzin een eind, en je hoeft echt geen Wilders fan te zijn om dit zo te voelen. Daarbij zullen de komende generaties asielzoekers, en hun kinderen, gaan zorgen voor grote sociale problemen. Grote werkloosheid, geen binding met de maatschappij en radicalisering. Welke politicus wil deze terechte zorgen serieus nemen, en dus niet de kop in het zand steken. Kennelijk hebben we niets geleerd van de import in de zeventiger en tachtiger jaren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen de lange

   

  Hallo kijk nou eens om je heen er moet nu wel x iets gebeuren en bouw daar een vluchtelingen kamp met steun en beveiliging van het leger van hier

  reageer
 • Elizabeth

   

  Precies helemaal mee eens en duizenden mensen met ons. net weer een aanslag met tientallen doden door ? Dat zullen toch geen moslims zijn ? Dat kan niet ......... ?

  reageer
 • Tsja

   

  Kijk eens tv nu.

  reageer
 • stop

   

  U schreeuwt wel iets maar ik lees geen enkel argument waarom ze naar huis moeten. Het is leuk langs de lijn om van alles te roepen zonder ook maar een enkele argument te nomen. Erg gemakkelijk...

  reageer
 • Jan

   

  Blijf maar binnenhalen en pc doen. Ondanks dat de wereld in brand staat en men geen idee heeft wie al die klanten allemaal echt zijn. De tsunami van immigranten, tegenwoordig staat er het woord illegaal opeens voor, zorgt ervoor dat de diensten die moeten controleren of de verhalen allemaal wel kloppen, zijn daardoor dermate overbelast dat er ongetwijfeld vele door de mazen van het net zullen kruipen. Valse Syrische paspoorten zijn aan de orde van de dag. En juist uit dat land laten we alles maar binnen. Grenzen dicht, opvang isoleren alle papieren maar eens zeer goed doorlichten, voordat we überhaupt iets verdelen over het land. Geen keus, noodtoestand is er al lang, maar de politiek is zoals gewoonlijk krachteloos.

  reageer
 • Opa69

   

  Gauw nieuwe gemeente verkiezingen houden en dit zooitje naar huis sturen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert