Aanleg Marker Wadden van start

FLEVOLAND
Baggerbedrijf Boskalis is dinsdag begonnen met de aanleg van de Marker Wadden. Met behulp van een kraanschip maakt Boskalis onderwaterdammen. Die vormen de basis voor het eerste natuureiland van de Marker Wadden.

Het aanleggen van de dammen duurt zo'n vijf tot zes weken. Ze vormen de contouren waartussen de natuureilanden worden opgespoten. Als de aanleg van de onderwaterdammen klaar is, begint de echte opbouw.

Een van de doelstellingen is het laten terugkeren van verschillende vogels naar het gebied. Op het eerste aan te leggen eiland komt een bezoekerscentrum, een speelvallei voor kinderen en ook worden wandelpaden aangelegd.


reacties (5)

 • Jan

   

  Idd allemaal linkse hobbits, al Geert eindelijk An de macht komen schaffen we de PvdA af en gaan we gewoon de Markerwaard eindelijk tot leven brengen. Natuur? Laat me niet lachen. Het is immers gewoon water.

  reageer
 • Peter

   

  Jouw reactie zegt alles. Geeft precies aan hoe de volgelingen van Geert in het leven staan. Maar goed dat ie nooit maar dan ook nooit aan de macht zal komen.

 • Remco

   

  Precies het soort democratie wat we mogen verwachten als Wilders aan de macht zou komen, andere partijen verbieden... #Typisch

 • Hans Keuper

   

  Wie mogen wij over 10 jaar hoofdelijk aansprakelijk stellen voor deze volgende en complete Natuurmonumenten-mislukking, zowel of financieel als natuur-technisch gebied? Zijn De Oostvaardersplassen, het DierenVernietigingsKamp, als schandvlek nog niet genoeg voor de oerdomme bestuurders en corrupte ambtenaren van de Provincie Flevoland? 120 miljoen plus naar een 'moeraseiland'? Hoe verzinnen ze het. En inderdaad ..... Rinkse en Slechtse hobbies van natuurdebielen!

  reageer
 • Vissekla

   

  Het zal mooi worden. Het is een saaie lange weg, dus het uitzicht zal sterk verbeteren. Ik verheug me er nu al op! ....maar het blijft natuurlijk een linkse hobby, haha.....

  reageer
 • Gert

   

  Ik vind het ook mooi maar vrees dat heel snel deze pagina weer vol staat met beoordelingen als 'linkse hobbies', 'weggegooid geld' ed. Toch Jos Holtslag?

  reageer
 • Hier is de eerste ..weggegooid geld

 • Dick

   

  Sorry dat ik het zeg maar het is ook weggegooid geld. Het kost een smak en wat levert het op? Een gebied wat absoluut niet begaanbaar is dus recreatiewaarde is nul. Sowieso, we willen de natuur z'n ding toch laten doen? Nou dan moet je het ook echt z'n ding laten doen. En niet cultiveren.

 • Nol

   

  Mooi!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert