Weer treinverkeer tussen Lelystad en Zwolle

FLEVOLAND
Het treinverkeer tussen Lelystad en Zwolle heeft dinsdagmiddag zo'n twee uur stilgelegen. Dat kwam volgens de NS door een aanrijding met een persoon.

De vertraging begon rond twee uur en duurde ongeveer een uur. Rond vier uur waren de beperkingen voorbij en werd de treindienst weer hervat.

Tussen de middag reden er ook enige tijd geen treinen tussen Almere en Naarden-Bussum. Ook daar was de oorzaak een aanrijding met een persoon.

reacties (18)

 • De ingenieur

   

  Ik vemoed dat u veel opinie heeft maar feitelijk niet zo de hoogte bent met de maatschappelijke zaken. En technisch ook niet.

  reageer
 • JanB

   

  Als er eentje hier met cijfers goochelt ben jij het wel, over cijfers vandaan toveren zonder te zeggen waar je ze gevonden hebt en dan zeggen dat die cijfers en feiten de waarheid vertellen. Waardoor ze dus net zo goed onwaarheden of leugens kunnen zijn, en dus ook beter als zodanig geïnterpreteerd kunnen worden. En beweer je nu dat je ook verstand hebt van de psyche van een eventuele springer?? LOI cursus psychologie zeker?

  reageer
 • Dick

   

  Toevallig weet ik heel goed waar Amersfoort ligt. Ik heb in mijn reactie dan ook een "vermoeden" uitgesproken. Tenminste ik ben mijn zin begonnen met "Ik vermoed da....". Daarmee spreek je toch een vermoeden uit? Dat iemand daarna, omdat ie iets meer info heeft, mij vertelt dat het bij Hattem is is dan mooi meegenomen, dank daarvoor. Maar begrijpend lezen is voor velen waaronder bromsnor zeer moeilijk.

  reageer
 • Dick

   

  Tuurlijk, de Ingenieur is hier gediplomeerd. Ja in sprookjes vertellen. Op een station is er ongeveer zoveel aandacht als NUL. Het maakt een springer totaal niet uit of er 1, 2 of heel veel mensen zijn in zijn omgeving, hij springt gewoon. Neem station Dronten, hoezo aandacht? Als er net een trein weg is gereden kan ik totaal onopgemerkt de sporen bereiken. Even 5 minuten lopen en je bent voldoende uit het zicht van eventuele reizigers. Wachten op de sneltrein en klaar is kees. Nee je hebt je weer behoorlijk gediskwalificeerd. Helemaal door er statistiek bij te halen. Je hebt onwaarheden, je hebt leugens en je hebt statistiek. Statistiek op zich zijn getalletjesverzamelingen. De kunst is om de cijfertjes op de juiste manier te interpreteren. En dat interpreteren van die getalletjes gaat nogal eens fout. En daarover zijn ook weer statistieken te vinden. Past u maar een beetje op.

  reageer
 • Demo

   

  U hoort schijnbaar tot de categorie "ik weet het beter".

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wilma

   

  Veel sterkte voor de machinist, brandweer, politie en vooral de nabestaanden.

  reageer
 • Jan

   

  Ach ja, sommige mensen vermoeden wel vaker wat maar kijken daarbij niet verder dan hun neus lang is. In dit geval buiten Flevoland dus.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dat moest wel zo zijn daar de trein over de Veluwe ook gestaakt werd. Maar Dick Vmax weet niet waar Dronten of Amersfoort ligt.

  reageer
 • Nol

   

  Ik heb te doen met de machinist en conducteur die dit maar moeten meemaken..vreselijk!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Ik ben hier gediplomeerd. Het is gewoon statistiek. Hoe minder makkelijk hoe minder het gebeurt. Op een station is er altijd aandacht en dat weerhoudt de springers ook. Allemaal heel bekende factoren. Pas u een beetje op.

  reageer
 • De Ingenieur

   

  Ik ben juist zeer goed op de hoogte en u bent naïef. Mensen laten zich door de simpelste dingen juist weerhouden. Juist een kleine belemmering of iemand die vraagt hoe het gaat waardoor men zich weer even gezien weet.

  reageer
 • Ik

   

  Het was niet bij dronten maar bij Hattem bij de spoorbrug.

  reageer
 • Me

   

  Tjonge jonge ingenieur wat een verstand heb je ook onder een grote hoop zware keien verstopt denk toch na voordat je zulke stomme uitspraken doet er zijn nu weer mensen met een flink trauma thuis en wat denk ie van de nabestaande hou op met dit soort uitspraken.

  reageer
 • Demo

   

  U bent wel heel erg naïef. Dacht u nu werkelijk dat patiënten die zich hebben voorgenomen uit het leven te stappen, zich laten tegenhouden door een hek of het opheffen van een overgang. Helaas is het nu eenmaal zo dat bij het veranderen van de seizoenen deprisiviteit en zelfdodingen toenemen. Dat is al triest genoeg.

  reageer
 • Dick

   

  Dan kun je ook niemand meer op de stations toelaten, daarvandaan lopen de zelfdoders zo het spoor op. Vermoed dan ook dat de persoon bij Dronten het spoor op is gelopen. En daar is trouwens ook weer jouw brevet van onvermogen getoond, langs de Hanzelijn staan al behoorlijke hekken zodat je er niet al te makkelijk op het spoor komt. Maar goed, als iemand echt wil, dan lukt het hem ook wel.

  reageer
 • Ron

   

  sterkte voor de machinist en nabestaande

  reageer
 • Theo

   

  In deze polder zijn GEEN spoorweg overgangen, dat zou je nu toch wel eens moeten weten!!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is weer voorjaar. De één is blij en de ander raakt in de put. Op station Rijswijk had je dit ook ieder voorjaar. Overigens zou men er beter aan doen overal langs het spoor betere hekken te plaatsen en zo snel mogelijk de overgangen opheffen waar dit vaak gebeurt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert