Reeks autoinbraken in Almere Buiten

ALMERE
Meerdere auto-eigenaren in Almere Buiten zijn de afgelopen week slachtoffer geworden van een auto-inbraak. Zo was het volgens de politie in de nacht van zondag op maandag zeven keer raak, waarvan vier keer in de Rataplanstraat. Vorige week werd er ook zeven keer ingebroken in Buiten.

De inbraken deden zich voor in verschillende straten in de Stripheldenbuurt, Eilandenbuurt, Seizoenenbuurt en Bloemenbuurt. Volgens de politie bestaat de buit voornamelijk uit airbags en navigatiesystemen.

De politie adviseert om geen spullen in de auto te laten liggen en een autoalarm te installeren.

reacties (9)

 • Pieter

   

  Ben benieuwd of je nog steeds zo 'rationeel' denkt als jij een keer 's ochtends je auto ziet staan die compleet leeggeroofd is. Het feit dat je auto geen alarmsysteem heeft of niet op een zichtbare plek staat is geen vrijbrief om deze dan maar leeg te roven en al helemaal geen aanvaardbaar risico.

  reageer
 • Pietje

   

  Straatdienst of surveilleren behoorde wel degelijk tot het standaard politiewerk; in elk geval in Amsterdam. Agenten hadden hun eigen wijken en liepen daar verplicht in toerbeurt twee uur achter elkaar doorheen. Google eens op politie rondes surveilleren etc. Met al die buitenwijken momenteel geen doen meer te voet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ook toen oom agent nog standaard op straat rondliep (...)" - die wereld heeft nooit ècht bestaan, alleen in de wereld van Dik Trom, Pietje Bell en Swiebertje.

  reageer
 • Pietje

   

  Als het de taak van de politie zou zijn ieders have en goed in alle omstandigheden te beschermen, liep de helft van het land in uniform rond en betaalde jij nog veel meer belasting. Ook toen oom agent nog standaard op straat rondliep werd er ingebroken, overvallen en mishandeld. Accepteer dat je in een vrije maatschappij dit soort risico's loopt en neem je maatregelen, in dit geval, verzekeren, op een zichtbare plek parkeren en inderdaad, als je wilt, een alarminstallatie.

  reageer
 • Kijk pak ze op en zet ze vast zijn de cellen ook noet zo leeg hoeft er niks te sluiten ook!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Maar gelukkig is er minder criminaliteit en kunnen er gevangenissen gesloten worden. Ook een vreemd advies van de politie. Datgene wat gejat is kun je moeilijk mee naar huis nemen.

  reageer
 • In Woner

   

  De burger wordt dus weer op hoge kosten (inbouw alarmsysteem in auto) gejaagd. Ik betaal juist ook belasting om veilig te kunnen leven en wonen in Nederland. Ik verwacht van de overheid daarom dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat er ingebroken wordt in huizen, auto's, etc. Door de open deur politiek (geen grenzen meer) geeft de overheid aan lak te hebben aan de bewoners van Nederland. Iedereen is welkom, al komen ze met miljoenen tegelijk.

  reageer
 • George

   

  Dat zijn gasten uit Oostblok landen die doen dit op bestelling. Zo lang autos die total loss zijn verklaard verkocht en geexporteerd mogen worden niet verboden wordt, zullen ze voorzien worden van nieuwe airbags en weer geimporteerd. Heb mijn eigen auto die totalloss was al zien rijden met nieuw kenteken. Mijn ingebouwde DVD spelers zaten er nog in.

  reageer
 • Jan

   

  Oftwel, haalt u uw stuur met airbag en uw ingebouwde navigatiesysteem er maar uit. Kijk nu eens naar die auto op de foto, totaal gesloopt vanwege de ingebouwde spullen. Wat moet je daar tegen doen nog? Lekker advies.. De schade is bovendien totaal niet meer in verhouding met wat die dingen opleveren voor een idioot. Zelf een keer gehad met een ingebouwde radio. Totale dashboard gesloopt. Schade, 10 x de waarde van de radio, en dan nog de ruit, stoelen door het glas beschadigt..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert