Jeugdgevangenis mogelijk volgend jaar al dicht

LELYSTAD
De jeugdgevangenis van Intermetzo in Lelystad moet sluiten als minister Van der Steur zijn voornemen doorzet om op de rijksbijdrage te korten. Volgens een woordvoerder van de justitiële jeugdinstelling zou dat volgend jaar al kunnen gebeuren.

De gemeente Lelystad laat weten het voorgenomen besluit ten zeerste te betreuren. Ze wil daarom in gesprek met de staatssecretaris en de directeur van de instelling.

Medewerkers van de jeugdgevangenis zijn maandag bijgepraat over de plannen van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat wil het aantal beschikbare plekken in gevangenissen terugschroeven, omdat de criminaliteit ook zou afnemen.
Ook de gevangenis in Almere Buiten wordt met sluiting bedreigd. Het definitieve besluit valt in september.

reacties (15)

 • Joke

   

  ..... Wordt het pas echt een rotzooi!

  reageer
 • Joke

   

  Ga eens vroeg naar bed en slaap dan lekker uit.

  reageer
 • Eric

   

  Is dit niet de gevangenis waar ze de gevangenen susten met chips en cola... Dit gesubsidieerde hol zsm sluiten.

  reageer
 • Nol

   

  Dan valt ie door de mand..

  reageer
 • jan

   

  Als Geert aan de macht is dan.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pff

   

  Geef de politie meer middelen, laat het OM nou echte eens vervolgen. Dan komt het wel vol te zitten.

  reageer
 • Wolverine

   

  Wat raar er is geld zat en ook tuig,de coa daar is wel geld voor en dat zijn allemaal voor zogenaamde stakkers

  reageer
 • Deetje

   

  Verplicht werken in de gevangenis hebben we ook geen subsidie nodig.

  reageer
 • Mark

   

  Hm, dan weet ik het antwoord op mijn open sollicitatie bij deze ook al...

  reageer
 • Flevoburger

   

  Gisteren ook in het nieuws: de reorganisatie van de politie klopt van geen kanten en er zullen weer vele miljoenen extra geïnvesteerd moeten worden. De criminaliteit wordt gemeten door het aantal aangiftes. Een ieder weet dat het in 9 van de 10 keer geen zin heeft om aangifte te doen. Sterker nog, als je de moed hebt om dat toch te doen krijg je gewoon te horen "Meneer dit heeft geen zin, daar gaat niets mee gebeuren" en je kunt dat de politie zelf ook niet kwalijk nemen, die moeten roeien met de riemen die ze hebben..... De politiek gaat maar door met de Brusselse / EU hobby's en wat er in ons eigen land gebeurd interesseert ze geen drol. 6 april stem ik keihard nee, de Oekraïne gaat weer een keihard Griekenland verhaal worden . U weet wel : die beloftes, er gaat geen cent meer naar Griekenland, iedere euro komt terug. enz. De Nederlandse medische zorg is straks alleen nog maar bereikbaar voor hen met geld. Mensen mijden medische zorg vanwege de hoge eigen bijdrage. Medicijnen zijn onbetaalbaar en voor sommigen nu al onbereikbaar. Onze ouderen worden als grof vuil geparkeerd. Het roer moet om!

  reageer
 • Opa P.

   

  Ze kunnen beter de hele regering naar huis sturen. Dan sparen ze veel meer uit en zijn wij van die ei#!ls verlost!!!

  reageer
 • Koos W

   

  De mens is aangifte moe. Daarom doen we geen aangifte meer als er iets gebeurd. Pas nog bij mijn buurman in zijn auto ingebroken. Hij deed geen aangifte. Zag er het nut niet van in. Resultaat: Het gaat goed met NL want het aantal aangiftes neemt af...............!!! Mensen: Doe van elk dingetje aangifte, niet dat de politie het kan oplossen, maar wellicht wordt Den Haag dan wakker geschut.

  reageer
 • Jos '56

   

  Tja, en dan maar roepen dat er minder criminaliteit is :-((

  reageer
 • Evros

   

  Hilarisch ! Zit net Flevonieuws te lezen. Jeugdgevangenis in Lelystad waarschijnlijk volgend jaar al dicht. Daaronder : brandweer haalt inbrekers van dak en daaronder weer: Autoinbraken in Almere buiten ! Zullen we nog even doorgaan ? Gaan we dat tuig nu een lintje geven ? Zo krijgen ook terroristen steeds meer ruimte ! Soms verlang je naar het einde van het menselijk bestaan, echt waar ! Zei ik nou menselijk ?!

  reageer
 • Eric

   

  De gemeenschap kan dit hele gesubsidieerde wanbeleid missen als kiespijn....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert