"Gemeenteraad heeft wel aandacht voor stadshart"

LELYSTAD
VVD, GroenLinks, PvdA en Leefbaar Lelystad vinden dat de gemeenteraad wel degelijk veel aandacht heeft voor het verbeteren van het stadshart. De partijen zeggen dit in reactie op de uitspraken van de Wiebe van der Meer, de nieuwe voorzitter van de ondernemersverenging.

Van der Meer vindt dat raadsleden er een potje van maken als het gaat om pogingen om van het stadshart een succes te maken. Fractievoorzitter Sjaak Kruis van Links weerlegt die kritiek: "De raad heeft juist aangedrongen op spoed en veel verbeteringen doorgevoerd, Ik vind het heel erg jammer dat de nieuwe voorzitter nu twijfel zaait over de loyaliteit van de raad en zo de relatie tussen politiek en ondernemers nodeloos onder spanning zet."

Wim Botter van Leefbaar Lelystad heeft meer begrip voor de kritiek: "soms gaat de besluitvorming trager dan we zouden willen. Maar we moeten de handen als politiek en ondernemers ineen slaan." Evert Marseille van de VVD in Lelystad begrijpt wel waar de kritiek vandaan komt, maar benadrukt dat zorgvuldigheid ook belangrijk is.

Marseille benadrukt wel dat ondernemers zelf ook meer kunnen doen om snel vooruitgang te boeken: "de winkeliers hebben de handicap dat er maar weinig zelfstandig ondernemers zijn, waardoor er veel belangen zijn. Het centrum is er jarenlang niet in geslaagd om zich als eenheid te presenteren, de kans om dat te doen ligt er nu."

Alle fracties geven aan graag om de tafel te willen met Wiebe van der Meer.

 

reacties (4)

 • Snuffelaar

   

  Voor zover ik meemaak doet de raad zijn best. Maar wat jarenlang verwaarloosd is kun je niet met een snap van de vinger goedmaken. Gebrek aan visie plus de crisis plus het bij winkeliers ingebakken egoisme en eeuwige klagen zijn samen niet echt een garantie voor succes. Wat minder opgeblazen ego's , ook in de raad (namen noemen we niet) en wat meer eensgezindheid bij de ondernemers zouden wonderen doen. Als de kansen nu niet worden gegrepen kunnen we beter een stoomwals huren om de boel echt plat te leggen. Niet mijn conclusie maar van de zogenaamde 'deskundigen' en pandeigenaren.7677

  reageer
 • Elza

   

  Ik ben het met je eens dat Wiebe niet moet zeuren. Hij is bijvoorbeeld zelf op zondag niet eens open en geeft dus ook niet het goede voorbeeld. Zijn openingstijden staan potificaal in het filmpje bij dit topic. V.w.b. die Carneool: steek je licht eens op bij de vereniging tegen kwakzalverij. Die stenenflauwekul is even effectief en nuttig als homeopatische spoedeisende hulp of drollenpoetsmiddel.

  reageer
 • Barbara

   

  De raadsbezetting heeft onderling al meer dan genoeg aan zichzelf om als eenheid naar buiten te treden, dat geldt ook voor de ondernemers, daarom zou Wiebe niet zo moeten zeuren. Is er niet een mooie edelsteen die de gemoedstoestand van allen wat kan opkrikken? Een mooie Carneool bijvoorbeeld werkt aardend, vitaliserend, activerend, maakt ook standvastig, idealistisch en behulpzaam...

  reageer
 • Flevoburger

   

  het grote verschil in deze discussie is het gegeven dat de ondernemers hun brood / inkomen moeten verdienen uit het centrum en de politici daar geen last van hebben. Als ik politicus zou zijn dan zou ik wat beter naar de ondernemers luisteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert