20 maanden cel en vrijspraak voor seksuele uitbuiting

LELYSTAD
Een 33-jarige man uit Lelystad moet twintig maanden de cel in, omdat hij volgens de rechtbank medeplichtig is aan het seksueel uitbuiten van een minderjarig meisje. De officier van justitie had vier jaar cel geëist, maar de uitbuiting van een ander meisje kon niet worden bewezen. Een vrouwelijke medeverdachte uit Lelystad werd daarom vrijgesproken.

Behalve de twee Lelystedelingen stonden er nog drie vrouwen uit Zwolle terecht. De 22-jarige hoofdverdachte uit Zwolle kreeg drie jaar cel. Zij ging als 'lovergirl' te werk. Het slachtoffer was verliefd op haar en zij zette haar aan tot prostitutie. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen tegen haar 'lovergirl', maar volgens de rechter is er genoeg bewijs van seksuele uitbuiting, omdat zij haar inkomsten afstond aan de hoofdverdachte.

De man uit Lelystad hielp de hoofdverdachte, door onder andere onbeschermde seks met het minderjarige slachtoffer te hebben. Ook huurde hij meerdere keren een villa in Lelystad voor prostitutieafspraken.

De twee andere vrouwen uit Zwolle kregen van de rechtbank in Amsterdam een half jaar en twee jaar cel voor hun aandeel in deze zaak.

reacties (1)

  • syrier

     

    nou ja de p.i almere gaat toch dicht ,dus lekker vrij blijven rondlopen

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert