Personeel PI geschokt door mogelijke sluiting

ALMERE
Het personeel van de Penitentiaire Inrichting Almere is geschrokken en geschokt door de mogelijke sluiting. Dat zegt vestigingsdirecteur Ton van Duijnhoven die maandag de 250 medewerkers het slechte nieuws vertelde.

Vanwege bezuinigingen zou de gevangenis in 2019 moeten sluiten. Door de daling van criminaliteit en het opleggen van lagere straffen staan binnen vijf jaar 3000 cellen leeg. De vestigingsdirecteur wil nog proberen de sluiting tegen te houden. Met welke argumenten, wil hij nog niet zeggen.

In de P.I. Almere zitten 360 gevangenen. Menno Buch nam daar in 2012 het allereerste seizoen van de succesvolle reeks Buch in de Bajes op.

reacties (5)

 • nanouska

   

  daling van criminaliteit laat me niet lachen, hoe noemen ze dat dan wat er gisteren is gebeurd7

  reageer
 • KC

   

  Het is te gek voor woorden dat een vrijwel nieuwe gevengenis moet sluiten. Dit is een enorme kapitaal vernietiging, terwijl er veel criminaliteit in Almere zit. Denk alleen maar aan het Spoorpad.

  reageer
 • Heeft Almere er straks weer een azc lokatie bij....

  reageer
 • Uhm...

   

  250 medewerkers en 360 gevangenen… Pffff...

  reageer
 • kees d.

   

  Is toch super belachelijk. Men bouwt nieuwe en heel dure inrichtingen om ze vervolgens leeg te laten staan. Heeft die lachende leugenaar en zijn kornuiten in Den Haag nog niet genoeg kapot gemaakt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert