Café gaat strijd aan met illegale bars

URK
Grand Café Havenzicht op Urk laat vanaf dit weekend ook 16- en 17-jarigen toe tijdens de uitgaansavonden. De leeftijdsgrens wordt twee jaar verlaagd omdat de eigenaar, Jacob Otter, de strijd wil aangaan met de illegale bars en jeugdhonken. Hij zegt dat hij al drie fulltime krachten heeft moeten ontslaan door de illegale horeca.

Volgens Otter gaan vriendengroepen naar illegale bars omdat een deel van de groep nog geen achttien is en dus niet welkom is in de reguliere gelegenheden. Verschillende jongeren en ouders zouden er bij hem op hebben aangedrongen de leeftijdsgrens te verlagen.

Het Grand Café krijgt een speciale cocktailkaart met alcoholvrije drankjes, speciaal voor de jongeren.

reacties (17)

 • Gijs

   

  Nou als ie de jeugd wil trekken dan zal ie de prijzen rendabel moeten maken je mag wel miljonair zijn om er een avondje te zitten Snap de jeugd wel die gezellig samen zitten en waar het niet om geld verdienen draait jammer dit weer

  reageer
 • Frenky

   

  Dit is buiten Urk trouwens net zo. Daar gaan de jongeren ook indrinken voor ze gaan stappen. Zij doen dit alleen dan thuis of in een studentenflat. En gaan dan om 12 uur de stad in.

  reageer
 • Ons Urker Land

   

  Mooi initiatief van Dhr Otter, maar of het gaat werken. Een 14-15-16-17 jarige gaat juist naar de illegale horeca omdat ze daar vrij kunnen zuipen. En als ze dan later op de avond stomdronken naar de reguliere horeca gaan dan zijn ze volgens de SGP ouders daar volgegoten. Standpunt refo ouders. Ga lekker naar de griend want daar zien ze je niet. Als je maar niet in de torenstraat word gezien. Scheinheiligheid ten koste van je jeugd.

  reageer
 • Knielus

   

  Prima verwoord zo! Toch doet otter iets en is beter dan niets en blijven janken zoals velen hier over illegale barren die altijd blijven bestaan., wat ze ook verzinnen on het uit te bannen , ze bestaan al generaties lang en dat veranderd echt niet! Een strak ingerichte kantine in een loods kan prima fungeren en niemand die verbieden kan dat daar jeugd zit,. Te zuipen of niet. De jeugd gaat tegenwoordig echt niet tussen pa en ma op de bank zitten met n zakje chips hoor dus bied daar dan ook plekken voor.

 • Ricardo

   

  Het gaat niet alleen om het schenken van drank aan de jongeren. Het gaat ook om de prijzen. Laat de legale horeca die eerst aanpassen. En met niet schenken aan minderjarigen krijg je ze niet in je bar

  reageer
 • Pieter

   

  Dan nog zit je nog steeds met de nederlandse wetgeving. Onder de 18 nix. Dus meneer probeert ze een andere legale plek te bieden. Dit natuurlijk in de hoop dat ze na hun 18e nog blijven hangen in zijn horeca gelegenheid. Oke de prijzen zijn wat duurder maar wat wil je dan ook als je zaal leeg loopt door al die barretjes. Dit is al jaren zo met die barren ook toen de prijzen nog laag waren. Daar ligt het dus niet aan. De jeugd is gewoon veranderd nemen geen genoegen met een nee aan de bar bij het bestellen van alcohol. Dus wat gebeurd er de illegaliteit in. Het zijn niet de prijzen maar de regelgeving die roet in het eten gooit. Daar zit het probleem.

 • Jan bakker

   

  Ga je een consumptie dan ook betaalbaar maken ??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Al die jeugdhonken bij de wet sluiten, ouders moeten hun kroost eens leren op te voeden en ze niet tot in de kleine uurtjes over de straat te laten zwerven waar al die rottigheid van komt. Die uitbater van Havenzicht Urk dient zich gewoon aan de wet te houden anders gewoon per omgaande zijn vergunning intrekken.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het is helemaal niet toegestaan alcohol te schenken aan die jongelui. Meneer riskeert zijn vergunning om een misstand aan de kaak te stellen???

  reageer
 • Pieter

   

  Goed lezen is ook een vak meneer. Er staat toch duidelijk in het bericht dat er voor de jongeren een kaart komt met cocktails zonder alcohol.

 • bROMSNOR

   

  Zou het dan niet beter zijn de politie gewoon van die bar-adressen op de hoogte te brengen?

  reageer
 • ??

   

  Lachwekkend verhaal van Jacob.... Heeft jarenlang zelf ook op het industrieterrein gezeten,en nu ze een eigen zaak hebben is het huilen

  reageer
 • Jaap

   

  Kan gebeuren, ik denk nu als ouder ook anders over bepaalde zaken als toen ik nog kind was. Eveneens kijk ik anders tegen zaken aan als werkgever als toen ik nog werknemer was. Wat mij betreft niks bijzonders dus.

 • Ouder

   

  Mijn dochter van 16 is net wat begonnen met uitgaan en afgelopen kerst was ze in zo''n jeugdhonk geweest met een vriendinnetje, op een gegeven moment werd hier openlijk drugs gebruikt en hun ook aangeboden waarop ze meteen zijn weg gegaan. Sindsdien is ze niet meer op het industrieterrein uitgegaan omdat ze zo wasaut geschrokken en zal ze dit geweldig vinden..!

  reageer
 • Klant

   

  Wil hij de jeugd trekken naar zijn bar dan moet hij zijn prijzen goedkoper maken! Niet iedereen heeft veel geld over voor alcoholistische versnaperingen

  reageer
 • schaapjes

   

  Tdb klopt maar dat was toen omdat de reguliere horeca al helemaal vol zat. Nu zijn de tijden wel anders. Op het industrieterrein zit het afgeladen vol en in de legale horeca niet

  reageer
 • Pieter

   

  Speciale kaart met alcoholvrije drankjes . Het wordt vast druk.

  reageer
 • ronald

   

  Er waren toch geen illegale barretjes,dat is wat de politiek altijd zegt toch .

  reageer
 • jo jo

   

  Wat dacht je van meer horeca in het dorp. Er is teveel jeugd daar.

  reageer
 • Tdb

   

  deze meneer Jacob otter heeft geen recht van spreken, want hij was was vroeger ook jaren lang uitbater van een illegaal barretje op het oude industrie terein van Urk. Dus zoals het bekende gezegde : " de koe is vergeten dat hij kalf is geweest"

  reageer
 • Noane

   

  Zover ik me kan herinneren hadden deze "meneer" Jacob Otter samen met vrienden een dartvereniging opgericht op het industrieterrein en toen hiervoor de officiële vergunningaanvraag werd afgewezen zijn ze ook meteen dichtgedaan en hebben ze het Haventje van Urk opgericht. Dus alleen maar klasse van deze "meneer"

 • Frenky

   

  Heel goed verwoord.

 • Knielus

   

  Prachtig initiatief!

  reageer
 • Rob

   

  Mag alleen niet volgens de wet Knielus en dat is maar goed ook.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert