Staten huiverig voor plan zonnepark

LELYSTAD • Wo 23 maart 2016 | 22:25 • Woensdag 23 maart 2016 | 22:25
Het plan van een boer om aan de Vlotgrasweg bij Lelystad een park met zonnepanelen aan te leggen stuit op verzet bij een deel van Provinciale Staten. Onder meer het CDA, D66, SGP en GroenLinks vinden het niet juist om 4,5 hectare landbouwgrond te gebruiken voor een zonnepark.

Gedeputeerde Staten willen het initiatief van ondernemer Mathé Vermunt als experiment toestaan. De gemeente Lelystad is al akkoord met het zonnepark. Enkele statenfracties stellen dat er in stedelijk gebied nog genoeg daken of braakliggende grond beschikbaar is, waarop ook zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Ze zijn bovendien bang dat de provincie meer zonneparken moet toestaan als aan het project Vlotgrasweg toestemming wordt verleend.

Volgens Gedeputeerde Lodders geeft de provincie eenmalig toestemming en is het aan de boer zelf om te bepalen wat hij met zijn grond doet. De Staten nemen op 6 april een definitief besluit over het zonnepark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel