Raad mag zich nu uitspreken over centrumplannen

EMMELOORD
De gemeenteraad van Noordoostpolder mag zich gaan uitspreken over de centrumplannen in Emmeloord. Het zogeheten open plan proces, waarbij inwoners, ondernemers en organisaties konden meedenken, is woensdagavond afgerond.

De afgelopen tien maanden hebben raadsleden zich niet bemoeid met de plannen. Nu projectleider Guido Wallagh de drie scenario's heeft gepresenteerd mag de raad beslissen welk plan werkelijkheid wordt. Dat zal in mei gebeuren.

Eerder werd al duidelijk dat inwoners, ondernemers en organisaties een compact centrum willen. Volgens Wallagh doet de raad er goed aan dat signaal niet te negeren.

reacties (7)

 • Johan

   

  Noem de winkels dan eens op als je kunt. Volgens mij is de leegstand in Emmeloord/de Lange Nering bijzonder laag. (huurprijzen mag trouwens wel naar gekeken worden) En als je eens naar die georganiseerde OPENBARE avonden was gekomen dan had je gehoord, gezien en mee kunnen praten over wat er was ingediend. Die supermarkt of in ieder geval dat gebouw is op zo'n avond besproken. Niks achterkamertjes. Gewoon in het Voorhuys. Dat jij daar blijkbaar niet was en nooit hebt gekeken in 10!!! maanden tijd wat er allemaal gebeurd is en nu gaat lopen zeuren en verdachtmakingen uit vind ik als bijwoner van een aantal van die avonden gewoon vals. Als je een vent (?) was, dan was je dan langsgekomen maar blijkbaar is het makkelijker na 4 maanden gewoon lekker op je computer kritiek te typen. Je diskwalificeert echt al die 1900 mensen die wel van zich hebben laten horen en iedereen die langs is geweest. En het zorggeld reserveren voor dit soort zaken? Kom op zeg, je doet net of je veel weet maar dat mag bij mijn weten niet eens dus je roept maar weer lekker vanaf de zijlijn maar echt meedoen.... ho maar. Laf

  reageer
 • willem

   

  Een klein deel van de politiek (Helga Wiedijk, vrije poldermensen) heeft zich al uitgesproken. Zij was dus te snel en telt niet meer mee..............

  reageer
 • Wim van Wegen

   

  Het is voor sommigen mensen ook nooit goed. Dat bijvoorbeeld 4% van de inwoners van Noordoostpolder op een van de drie scenario's heeft gestemd: kennelijk hebben de meeste mensen niet de moeite genomen om te stemmen, of interesseert het ze onvoldoende. Alternatief zou zijn om er een referendum over te houden. Dan over het gevolgde open planproces. Inwoners en bedrijfsleven zijn er volop bij betrokken, en de politiek is in deze fase op afstand gebleven. Wat mij betreft blijft dat ook in het vervolgtraject zo, laat inwoners en middenstand invulling geven aan het uitwerken van het voorkeursscenario. Wordt het niet eens tijd dat er wat gebeurt i.p.v. de periode van meer dan 15 jaar vol gepraat maar weinig daden die achter ons ligt?

  reageer
 • Tollebekenaar

   

  Beste Nopper, dat is inderdaad een meerderheid. Bij de vorige plannen werden die 1900 niet gevraagd. Duidelijk is nu dat de inwoners een compact centrum willen. Dat er veel geld verspilt is doordat het draagvlak in het verleden niet werd onderzocht is zeker triest. Nu is inderdaad de taak van de gemeente dit een financieel haalbaar te maken.

  reageer
 • Typisch of belangenverstrengeling ??

   

  Dit plan is opmerkelijk.De supermarkt die er moet komen waar nu de flats worden weg gebroken is een voor opgemaakt bedje . De stoelendans zal nog moeten beginnen welke super er komt? Grappig met al die leegstaande winkels ,gewoon net doen of Emmeloord te kort heeft aan winkels.Geen wonder dat men de zorggelden wil reserveren om er andere gaten mee te vullen.Terwijl er genoeg burgers zijn die niet eens meer kunnen winkelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nopper

   

  De meerderheid ??????? Er zijn 1.900 stemmen uitgebracht. Dat is ca. 4 % van het inwonersaantal van de NOP. Daarvan heeft 60 % een voorkeur voor een compact centrum. Dit is dus ca. 2,4 % van de bevolking van de NOP. Dus nogmaals hoezo meerderheid ???? Grote vraag is en blijft o.a. de financiële onderbouwing. Er staat voor het centrumplan nog een kleine Euro 6 miljoen in de boeken bij de gemeente. Met de huidige scenario's zal de grondopbrengst minimaal zijn en zal het centrumplan nog meer geld kosten. Wordt wel Euro 7 miljoen !! (Euro 150 per inwoner) Wie zal dat betalen ? Juist de burger !! Voor een gezin met drie kinderen is het bedrag dan : Euro 750 !! Makkelijk praten als politiek en ambtenaren als je dit niet uit je eigen portemonnee hoeft te betalen ...

  reageer
 • R.H.

   

  Wel graag een v en d

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert