AZC Zeewolde over vier weken vol

ZEEWOLDE
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verwacht dat alle 600 plekken in het nieuwe AZC in Zeewolde over vier weken bezet zijn. Op dit moment verblijven er 250 vluchtelingen.

Er wordt nog druk gewerkt om de appartementen, waar voorheen arbeidsmigranten woonden, geschikt te maken voor de asielzoekers. De vluchtelingen, die vooral uit Syrië, komen zijn al aardig gewend. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan.

De vluchtelingen krijgen in het begin begeleiding om naar het centrum in Zeewolde te lopen of te fietsen.

reacties (14)

 • Gaby

   

  De mensen worden de eerste keren begeleid , daarna wordt er van ze verwacht dat ze het zelf gaan doen . Het zijn tenslotte geen hulpeloze mensen . Bij het azc zijn fietsen die ze kunnen lenen . Dus ja het lijkt me logisch dat je de mensen tegenkomt onderweg. Net als ik ook hele groepen Nederlandse mensen tegenkom, die hun week boodschappen gaan doen. Misschien kan je mensen ophalen om met ze boodschappen te doen of bied de mensen een lift aan . En ja dat doe ik , naast nog andere dingen .

  reageer
 • Jan

   

  Daar kunnen we weer wat mee. Wanneer ga je nu eens meer dan één regel schrijven? En dan ingaan op hetgeen geschreven wordt? Of vind je nu dat mensen niet het recht hebben op vakantie te gaan en tegelijk iets te vinden over al die immigranten?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan blijf je toch lekker in Spanje?

  reageer
 • piet ,

   

  ze worden toch net een touringcar op gehaald dat hebben we gezien rijd hier door de straat en in de boni word je achtervolgd en met de ogen uit gekleed mijn vrouw kan niet meer alleen die voelt zich niet prettig

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Super! Kunnen mensen een voorbeeld aan nemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  En al die inwoners die bang zijn en niet meer op straat durven? Die bang zijn na de aanslagen in België? Het aantal van 600 is veels te veel in Zeewolde. Dit blijkt ook al nadat de burgemeester-collega uit Tilburg al had gemeld dat het per aantal inwoners had moeten worden verdeeld. Dit had betekent dat er max 120 in Zeewolde hadden worden geplaatst..... Laten we hopen dat er geen ellende en escalaties zullen komen, want dan heeft de opperman Gorter een hoop uit te leggen aan zijn bewoners!

  reageer
 • Allie

   

  Wat je kunt doen is mensen een lift geven! Zul je zien dat dat heel erg gewaardeerd wordt en dan merk je ook dat ze niet eng of gevaarlijk zijn. Ik heb vandaag nog 3 mannen meegenomen en die waren er heel erg blij mee. Het is al meer dan een half uur lopen naar de dichtsbijzijnde bushalte...

  reageer
 • Arjan

   

  Tsja Jan, daar hebben we met z'n allen voor gekozen door altijd maar op de welbekende partijen te stemmen. Als je iets anders stemt ben je een radicaal en daarvoor wil toch niemand uitgemaakt worden?

  reageer
 • wimjc

   

  Na de overwintering in Spanje moesten we echt even wennen in het winkelcentrum met het boodschappen doen.Veel asielzoekers en als de cijfers kloppen is dit nog niet eens de helft.En dat in een tijd waar nog steeds de inkomens zakken en de lasten omhoog gaan.

  reageer
 • Peter

   

  Dan hoop ik dat ze al weg zijn.

  reageer
 • Martina

   

  Er wordt niks begeleid van en naar het dorp hele groepen mannen lopen over het fietspad de woldlaan van en naar het dorp moet zeggen vind het erg onprettig

  reageer
 • Wim

   

  Mooi zo, en over 5 jaar weer wegwezen toch?

  reageer
 • Jan

   

  Fijn, maar nog even snel 500 miljoen bezuinigen op de zorg voor gehandicapten en ouderen. En met de andere hand geven we miljarden uit om immigranten te ondersteunen. Heel fijn! Verdedig dat maar eens..

  reageer
 • Jeroen

   

  Hiervan is ook een deel arbeidsmigrant

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert