Geschokte reacties op dood Cruijff

FLEVOLAND
Door heel Flevoland is geschokt gereageerd op de dood van Johan Cruijff. De voetballegende overleed donderdagochtend in zijn woonplaats Barcelona. Hij leed enkele maanden aan longkanker.

De Almeerse fotograaf Bob Friedländer is aangeslagen door de dood van Johan Cruijff. Als sportfotograaf maakte Friedländer honderden foto's van de voetballer. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in 1966. Friedländer noemt Cruijff een bescheiden, vriendelijke man die nooit moeilijk deed als Friedländer een foto wilde maken.

Ook Arie van Eijden, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Almere City FC, is geraakt door de dood van Cruijff. Van Eijden speelde jaren samen met Cruijff in de jeugd van Ajax en had veel contact met de voetballegende toen hij werkzaam was bij Ajax en de KNVB."We hebben allemaal de berichten gehoord dat het naar omstandigheden goed ging, maar misschien was dat wel het positivisme dat Johan wilde uitstralen. Zijn dood kwam ook voor mij als een volslagen verrassing."

Tijdens de oefenwedstrijd van Almere City FC tegen AZ kwam het nieuws van het overlijden van Cruijff naar buiten. Bij de start van de tweede helft hebben de ploegen één minuut stilte gehouden.

Lelystad heeft een bijzondere band met Johan Cruijff, in 2003 werd daar het allereerste Cruyff Court aangelegd.

Voor Straatpraat vroegen we in het centrum van Lelystad welke herinneringen Flevolanders hebben aan Johan Cruijff.

reacties (8)

 • Bas

   

  Johan Cruijff, typisch iemand die met zijn inzet het belang van blijvende waarden draaiende houdt.Uit mijn jeugd herinner ik me veel zondagmiddagen waar een enthousiaste verslaggevers het op de radio uitgilde als Cruijff weer iets spectaculairs had verricht. Mooie herinnering. Rust in vrede.

  reageer
 • Ahmed

   

  Johan Cruijff is meer dan een Top voetballer, een wereld mens met een goede hart, wij danken hem daarvoor. Zijn fundation heeft ook veel betekent voor de gemeenschap in binnen en buitenland. Het Motto is de BAL moet rollen en zorgen voor binding dat heeft hij zeker voor elkaar gekregen. Ik wens zijn famillie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het is wel treurig maar het zat er al maanden aan te komen. Hij is zo slim geweest voor te wenden dat het goed ging waardoor de familie een beetje met rust werd gelaten.

  reageer
 • Paul J

   

  #Cruyff. Als je gaat, ben je er niet meer... Cruyff zal er altijd zijn. Sterkte

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik ben er kapot van. Ik heb de lagere school doorgebracht in betondorp en mocht johan 2x kort ontmoeten en groeten toen ik daar met vriendjes aan het ballen was. Alles van hem heb ik gevolgd. Mijn vader vervoerde ooit de ajax spelers en Kovacs met zijn taxi ondernemeing nog voor dat de bus van oostenrijk in beeld kwam. Een genie strateeg icoon en filosoof is van ons heengegaan. Onsterfelijke wijdheden achterlatend. Johan RIP.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Een icoon! Het onvermijdelijke is veel te vroeg gebeurd!

  reageer
 • RIP

   

  Johan Cruijff een intelligente en groot voetballer! Een unieke combinatie

  reageer
 • Pieter

   

  6+8=14 Het shirtje waar je altijd in speelde. RIP Johan 68 jaar mocht je worden het doet zeer maar we zullen je nooit vergeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert