Waterhout naar Raad van State om weg over campingterrein

ALMERE
Stadscamping Waterhout in Almere wil niet dat de gemeente twee brede wegen ten noorden van de A6 aanlegt. Daarvoor heeft ze namelijk een deel van het campingterrein nodig en dan zou die niet meer levensvatbaar zijn. De eigenaar van het terrein is naar de Raad van State gestapt.

De gemeente beweerde aanvankelijk dat de wegen nodig zijn voor de Floriade maar later bleek dat ze eigenlijk bedoeld zijn voor de plannen die Almere met het gebied heeft na de wereldtuinbouwtentoonstelling. De wegen zouden namelijk bedoeld zijn voor een nieuw bedrijventerrein langs de A6.

Volgens de camping had de gemeenteraad meer rekening moeten houden met zijn belangen. De eigenaar is bovendien bang voor geluid-, stank- en lichthinder door autoverkeer op de toegangsweg. De uitspraak volgt binnen enkele weken.

reacties (9)

 • Hein Kemper

   

  Ik ben geen belanghebbende maar dit bericht verontrust mij ernstig . Als het inderdaad zo is dat dit wegenplan een ander oogmerk heeft als de Floriade is mijn vertrouwen in de Gemeente Almere een stuk minder geworden . Ben benieuwd wat de uitspraak gaat worden. Wie is er bij de gemeente verantwoordelijk van deze gang van zaken . ?

  reageer
 • Hanne

   

  Dit hele project valt volledig onder landschap verpesting.. Het bewijst nu al dat het aan alle kanten rammelt.. Deze woonwijk/project valt niet meer onder een democratische besluit... Men kan die gezegde wel, "geen bord maar een plaat voor de kop".... En wat de oppervlakte voor de Floriade alleen betreft, daar zijn nog volop andere locaties voor te vinden. ( zoals rond het Kasteel)..(Almere - Poort met het station dichtbij).. (Park Noorderplassen) "allen ook goed met het openbaar - vervoer bereikbaar"... Het zou miljoenen kunnen besparen... Je besluit pas als je weet waar het besluit ligt, en dat is voor de Floriade nog ver te zoeken. Vooral als je gebonden bent aan een geplande datum. "Wie heeft nu echt de wijsheid in pacht, zonder wisseling van de gemeentelijke macht".

  reageer
 • wimjc

   

  Gek dat iedereen zich druk maakt om een camping zo dicht langs een snelweg. Van de te realiseren woonwijk lees ik hier niets.Lijkt mij heerlijk wonen en recreëren daar straks met al die auto's.Dat Almere niet de waarheid heeft gesproken is typerend hoe zij met hun bewoners omgaan.Aangezien Staatsbosbeheer de tweede camping reeds heeft gesloten (eerst Oostvaardersplassen en nu de Kemphaan) blijft er in Almere weinig over.

  reageer
 • michael

   

  Wat een gezeur met die camping. Wanneer is die camping nou eens weg, voegt echt niets toe en zo dicht langs de snelweg.

  reageer
 • ron

   

  duidelijk een reactie die is gebaseerd op ' blijkbaar nooit gekampeerd daar ' en geen kennis van hoe de A6 er straks bij ligt (verdiept)

 • Ger

   

  Camping op zo'n korte afstand van een steeds drukker wordende A 6, wie wil daar kamperen? Mevr Fokkens snel met de gemeente een nieuwe plek zoeken. Tip omgeving Kemphaan. Kamperen is rust.

  reageer
 • Hannes

   

  Dat geld natuurlijk net zo voor de woonwijk. Wat er zeker niet mag komen. Almere zet zich juist met de geluidsschermen of wanden uit het zicht van de kijker.

 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  omdat ik geen directe belanghebbende ben, maak ik geen schijn van kans bij de RvS. Maar ik heb me ook verbaasd over deze 2 wegen. Ik heb er wel op een info-avond naar gevraagd wat het nut was maar het antwoord werd niet gegeven c.q. omzeild. Als bovenstaande verhaal de waarheid is, dan is de gemeente niet eerlijk bezig. Iemand neerzetten bij het infopaneel die deze vragen niet beantwoord is toch niet zoals het hoort. Als ik dit had geweten wat dit ontwerp voor impact had op de camping, had ik hierover ook mijn protest laten horen want in zoverre ben ik wel belanghebbende ; ik kampeer er wel eens.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Dit is nou precies wat politiek doet, mensen aan de hand van een overvloed aan (onvolledige en onjuiste) informatie dwingen om met plannen mee te gaan. Zolang er belangenverstrengeling bij de bestuurders bestaat zal dit gewoon doorgaan. Om dicht bij huis td blijven: kasteel, stadscentrum, floriade om er maar een paar te noemen.

  reageer
 • Jos

   

  Ik heb heel veel respect voor de eigenaren van de camping. Zij laten zien dat die hele Floriade slechts een dekmantel is om een woonwijk te bouwen. Almere wordt wakker!

  reageer
 • Ted

   

  Helemaal met je eens, ze gaan een woonwijk bouwen Floriade is bijzaak een excuus omdat juist op die plek tw doen.

 • hans49

   

  Kost wat kost wil de gemeente Almere haar gelijk halen, of liever gezegd haar (on)zin doordrukken. Ik wens mevrouw Fokkens heel veel sterkte en succes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert