28% heeft moeite om rond te komen

ALMERE
28 procent van de Almeerders heeft enige tot grote moeite om rond te komen. Tegenover 23 procent landelijk. Dat staat in de derde monitor sociaal domein. Dat is een rapportage van de gemeente over hoe de nieuwe zorgtaken zijn uitgevoerd in 2015.

In totaal maakten 8200 volwassenen gebruik van ondersteuning. Zij kregen bijvoorbeeld hulp in huis of begeleiding om hun dagelijks leven in te richten. Zo'n 4300 kinderen kregen een vorm van jeugdhulp en iets minder dan 5900 huishoudens ontvingen een bijstandsuitkering.

Dagelijks melden zich in de gemeente vijf huishoudens aan voor schulddienstverlening en er worden relatief veel vonnissen tot huisuitzetting uitgesproken.

Uit de rapportage komt naar voren dat de overgang van nieuwe taken naar de gemeente goed is verlopen. Almeerders die al voor 1 januari hulp kregen behielden die ook in de meeste gevallen. Volgens de gemeente is de overgang relatief rustig verlopen..

De resultaten van de monitor worden verwerkt in het meerjarenbeleid sociaal domein van de gemeente. Ook volgt er in april een gesprek met de raad.

reacties (22)

 • Jan

   

  Het jaarbedrag is veel meer dan en persoon in de bijstand. Niet dat zij het slecht hebben maar het kan niet waar zijn dat een asielzoeker een hogere jaar uitkering heeft dan iemand die al dan niet gedwongen in de bijstand zit. Daarnaast krijgen asielzoekers voorrang bij toewijzing van huizen, uitkeringen en hebben gratis zorg. Wat een land dat Nederland! Logisch dat de halve wereld hierheen komt.

  reageer
 • Samenbeleving

   

  Zie hier in Emmeloord dure terreinauto's BMW, Audi etc waarin asielzoekers zich voortbewegen, en dat is een beeld welke zich tien jaar geleden al voordeed. Er is een segment in onze samenbeleving welke dit van meet af aan in stand houd, mijn inziens om zich te verrijken renkoste van de gewone burger. Ditzelfde zie je met EU ingezetenen welke werkzaamheden verricht voor ondernemers welke anders niet in staat zijn te ondernemen zoals in de glastuinbouw omdat deze niet in staat zijn de laagste cao te bekostigen. Wij hebben een gedoogde door de politiek geregisseerde schaduweconomie, net als in de voormalige Oost-Europese landsdelen. Daar past het asielbeleid naadloos in.

  reageer
 • jaja

   

  58 euro per week, als ze zelf koken. Verder kost een asielzoeker per jaar 22100 euro..........

  reageer
 • John

   

  Nou mensen ik maak zelf van dichtbij mee dat iemand in de bijstand echt niet zielig is hoor heeft alles te maken met je uitgavepatroon. Zelf zit ik ook in de bijstand en Let op: huur 620 energie 80 water 15 inboedel 12 uitvaart 15 sportschool 20 aanslagen worden kwijtgescholden dan blijft over tel int en mobiel 30 ja is 800 totaal krijg 924 300 huurt en 83 zorgtoeslag 1307 800 507 over En voor een alleenstaande ouder komt daar nog eens kindgebondenbufget bij en kinderbijslag. Die persoon die ik ken ook in de bijstand komt uit op netto 700 per maand kom op mensen waar os de eigen verantwoording. Al is het weldegeljjk zo dat eigen volk allang niet meer belangrijk is maar financieel is het goed te doen hoor

  reageer
 • Jan

   

  Een euro kan je maar een keer uitgeven en blijkbaar ligt de prioriteit van de overheid niet bij de eigen bevolking maar bij de nieuwkomers. Misschien terecht, misschien onterecht maar een feit is dat we het geld wat Nederland verdiend tussen steeds meer mensen moet delen en de kosten voor levensonderhoud steeds hoger worden. Dat gaat natuurlijk een keer klappen en brengt alleen maar een ding en dat is armoede voor iedereen ( op de elite na natuurlijk)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Asielzoekers krijgen wel degelijk meer dan inwoners met een inkomen op bijstandsniveau/ onder bewind. Dit is gewoon te zien op de site van de rijksoverheid. Dit is overigens geen 70 euro per dag, maar blijft absurd eigenlijk. Zij zouden niet minder, maar zeker niet meer moeten krijgen dan bestaande inwoners. Voor de rest kan ik niet uit het artikel opmaken of ook mensen, die niet een bijstandsuitkering hebben, maar wel een inkomen op of onder bijstandsniveau, in dit onderzoek zijn meegerekend. Zo niet, dan ligt het percentage vele malen hoger. Niet iedereen met een extreem laag inkomen heeft financiele problemen. Er zijn ook mensen die niet aanspraak maken op hulp (of kunnen, omdat zij niet in de schulden zitten), maar wel met moeite rond kunnen komen. Deze mensen doen het gewoon met wat ze hebben, maar dat ligt zeer ver onder NIBUD niveau. Overigens is de score van gemiddeld een kwart van de Nederlanders die arm is niet een om over naar huis te schrijven. Ik denk dat dat cijfer ook nog eens zeer waarschijnlijk hoger ligt. Triest. Het zou in Nederland niet zo mogen zijn.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Geen tijd. Moet overuren draaien om nog mijn huur- en zorgkosten nog te kunnen betalen. "Bedankt kabinet !" Met het referendum is payback-time. Eens keer dat ik "Nee" kan zeggen tegen die "handelsverdrag-junkies" in de regering. En nog meer krisislanden dichter biij de EU betrekken is niet nodig. Griekenland enz. is al genoeg.

  reageer
 • Arjan

   

  Dit is een gevolg van keuzes in Den Haag. De belangrijkste oorzaak: het veranderen van NL van verzorgingsstaat naar immigratiestaat. Het politiek-correcte denken zorgt ervoor dat eigen inwoners vergeten worden. Uiteindelijk hebben we hier gezamenlijk voor gekozen, door te stemmen op partijen die bijvoorbeeld nivelleren een feestje vinden. Nivelleren is namelijk ook geld van de verzorgingsstaat geven aan nieuwkomers, zij hebben evenveel rechten. Maar dat wordt u natuurlijk niet verteld door de elite.

  reageer
 • Samenbeleving

   

  Het is allemaal rijkdom gebaseerd op het VVD drie-eenheid toverformule, dubbel inkomen koopwoning hypotheek aftrek. Tja in tijden van economische crisis, ziekte, scheiding, overlijden partner etc, ben je de sjaak. Zeker is dat nog geen 70% het einde van de afgesloten hypotheek inlossing bereikt. Gelukkig hebben dezelfde mensen dit systeem in stand gehouden door te scanderen dat mensen zonder baan werkschuw zijn enz enz, en zodoende het sociale netwerk hebben afgebroken.

  reageer
 • Peter

   

  Inclusief 15 jaar oorlog?

  reageer
 • Kees

   

  Sprookjes.

  reageer
 • drontense

   

  En als je niet rookt?

  reageer
 • Maaike

   

  Wat een onzin. Hoe kom je aan dit bedrag??

  reageer
 • almere

   

  en niet te vergeten gratizzz zorg zonder eigen risico , want dat wordt wel opgehoest door het klootjes volk in het land wij dus

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wat vind ik dit een verschrikkelijk domme en beledigende uitspraak. Ik ken uit mijn directe omgeving verschillende gezinnen die het heel erg moeilijk hebben. Geen van deze mensen roken.

  reageer
 • Hannes

   

  Nee laat maar ik had wat willen zeggen.

  reageer
 • Henk

   

  Er ligt dus een mooie taak voor jake:ga zelf ouderen helpen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  70 euro per dag....geloof je het zelf?

  reageer
 • almeerder

   

  Gewoon stoppen met roken scheelt al een tientje per dag

  reageer
 • Car

   

  Wordt asielzoeker......een asielzoeker krijgt 70euro per dag. Daarvan zijn kost en inwoning al betaald.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En die kunnen dus niet op hulp wachten van mensen categorie "vluchtelingenknuffelaar".

  reageer
 • Pzaal

   

  En wel elk jaar lekker de huur en zorg blijven verhogen. Schijtkabinet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert