Helft slachtoffers straatroven jonger dan 17 jaar

ALMERE
De helft van slachtoffers van straatroven in Almere is onder de 17 jaar oud. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Almere.

Eind 2015 is een analyse gemaakt van de slachtoffers, de buit en de daders. De buit bestaat meestal uit mobiele telefoons. Vorig jaar werden er 115 straatroven gepleegd in Almere. Dat is een daling ten opzichte van het jaar ervoor. Toen waren er 160.

De resultaten van het onderzoek worden door de politie gebruikt voor een gerichtere aanpak van straatroven.

Vijf jaar geleden deed de gemeente al onderzoek naar daders van straatroven. Daaruit bleek dat ook zij vaak jonger zijn dan 17 jaar. De meeste straatroven worden gepleegd door jongeren die in groepsverband opereren.

reacties (5)

 • Flevoburger

   

  "de meeste straatroven worden gepleegd door jongeren die in groepsverband opereren. " staat in schril contrast met het gegeven dat onze overheid Justitiële jeugd inrichtingen sluit ( vanwege overcapaciteit en lagere straffen) Met daarbij het gegeven dat er opnieuw miljoenen naar het politieapparaat moeten omdat de reorganisatie van die politie van geen kanten blijkt te kloppen. Welke minister is hier ook alweer verantwoordelijk voor? Even goed onthouden voor de 2e kamer verkiezingen volgend jaar.

  reageer
 • Bas

   

  Loop eens door het winkelcentrum van Almere en kijk om je heen. Dat moet genoeg zeggen, o o o wat een publiek

  reageer
 • KC

   

  En gaan ze de gevangenis in Almere en de jeugdgevangenis in Lelystad sluiten.Wat een goed idee van deze minister, maar niet heus!

  reageer
 • Henk

   

  Komt omdat ze in Almere alles en iedereen maar toelaten.

  reageer
 • Maartje

   

  Mijn God, 140 straatroven in Almere. Deze stad is echt failliet. In veel grotere steden als Utrecht en Eindhoven gebeurd dit niet eens zo vaak

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert