CU stelt vragen over sluiting gevangenis

FLEVOLAND
ChristenUnie in Provinciale Staten heeft schriftelijke vragen gesteld over de aangekondigde sluiting van de gevangenis in Almere en jeugdgevangenis Intermetzo in Lelystad.

De partij maakt zich zorgen over de gevolgen van de plannen. Zo wordt gevreesd voor de werkgelegenheid. Daarnaast constateert ChristenUnie dat er geen opvang meer zal zijn voor verdachte en veroordeelde jongeren in de provincie. De afstand tot school en werk wordt daardoor alleen maar groter, vreest de partij.

De ChristenUnie wil onder meer van het college van Gedeputeerde Staten weten hoeveel arbeidsplaatsen er gemoeid zijn met de voorgenomen sluiting en wat er tegen gedaan kan worden. Daarnaast wil de partij weten waarom de Commissaris van de Koning Leen Verbeek nog geen actie onderneemt en een rapport afwacht dat rond Prinsjesdag verschijnt.

reacties (3)

 • Flevoburger

   

  Naast werkgelegenheid gaat er veel vakkennis verloren. Een ieder weet dat de door de overheid gepresenteerde cijfers met betrekking tot de criminaliteit niet kloppen. De reorganisatie van de politie is nog steeds een puinhoop en de rechters straffen daarbij ook nog een stuk lager. Vandaag nog een mooi stuk in het AD over de enorme hoeveelheid criminelen die achter de tralies behoren te zitten maar gewoon vrij rondlopen. De maatschappij , de burgers worden kei en keihard door onze overheid bedrogen.

  reageer
 • Johan

   

  Hè eindelijk een partij die dit wil voorkomen! Ik hoop dat het ze gaat lukken, belangrijk voor de werkgelegenheid en veiligheid!

  reageer
 • KC

   

  En dat met 115 straatroven onder jongeren, alleen al in Almere. Ongelooflijk deze sluitingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert