'Vliegende Brigade' moet meer Almeerders aan werk helpen

ALMERE
Een 'Vliegende Brigade' moet er in Almere voor zorgen dat meer mensen aan het werk komen. Het college van burgemeester en wethouders wil hier 600.000 euro voor uittrekken.

De Vliegende Brigade bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. De belangrijkste taak is te zorgen voor een betere aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Doordat leden van de brigade problemen in hun eigen dagelijkse praktijk signaleren en die vervolgens op kunnen lossen, kan er volgens het college van b en w een verbetering optreden op de arbeidsmarkt.

De zes ton die de invoering van de Vliegende Brigade kost, is afkomstig uit de zogenoemde aanjaaggelden voor Onderwijs en Arbeidsmarkt. Ten opzichte van andere gemeenten zijn er in Almere nog relatief veel werkzoekenden.

reacties (10)

 • JP van Vollenhoven, manager uwv werkbedrijf Flevoland

   

  Onze omgeving verandert constant, waardoor er sowieso noodzaak tot acholen blijft. Dat gebeurt al veel bij bedrijven en via sbb. Maar het kan altijd nog beter. Ik ben blij met dit initiatief. Op dit moment is de vraag in de markt groot, maar het aanbod erg klein. Wachten tot de reguliere scholen dit hebben opgelopat duurt naar verwachting re lang, maar is zeker een oplossing voor de toekomst. Dus koppen bijeen en bekijken hie wij werkgever en werkzoekende aan elkaar kunnen koppelen. Dat scholing een belangrijk obderdeel is duidelijk!

  reageer
 • Gerda

   

  Gewoon de ouderwetse ambachtschool terug in het onderwijsbestel. Een goed vakman zal altijd de kost kunnen verdienen! Allemaal mensen met een HBO of hoger opleiding daar kweken we alleen maar werklozen mee. Bovendien is niet ieder brein geschikt voor HBO of universitair en daar is niets mis mee.

  reageer
 • Boels

   

  De bezem door de onderwijsrichtingen waar je opgeleid wordt tot werkeloze. Kost een bezem.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik heb, lang geleden, een opleiding gevolgd waar je gegarandeerd geen baan mee kon vinden. Sinds 1989 ben ik 2 maanden werkloos geweest. Nu jij weer.

 • frits

   

  juist die roc,s opdoeken en weer terug naar het ouderwetse vak onderwijs toen werd er nog een vak geleerd , want op die roc,s zijn leerkrachten alleen nog maar met zich zelf bezig en hebben te kust en te keur studie dagen maar dat er nog wat geleerd wordt vergeet t maar

 • Luisteraar OF

   

  Mission Impossible!!! In jaar 2000 hebben wij ook meegedaan met zo'n reintegratie project van provincie Flevoland.. Drie maanden lang van Lelystad naar Almere voor een cursus!!! Van de 30 cursisten heeft geen een werk gevonden... Alleen de project leider en de zgn. docent is er beter van geworden!!!

  reageer
 • Faerie

   

  Welke arbeidsmarkt? Laat dat geld gaan naar bedrijven om mensen te kunnen betalen in plaats van dat bedrijven steeds meer vrijwilligers vragen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • OMendegabbers

   

  Okay het kan dus nog steeds, wederom is er weer een clubje welke onder een flitsende naam via de gemeentelijke wandelgangen van vrienden voor vrienden een vors bedrag aan het burgerlijke verkeer heeft weten te ontdekken, geld wat toebehoord aan de instanties welke daarvoor decennia lang al waren aangesteld. Dacht dat ambtenaren een plicht hadden malversaties of ook wel corruptie te vermelden, dus niet.

  reageer
 • Willem D

   

  Ja ja 600000 daar van gaat 300000 naar de brigade. En 200000 aan kosten blijf er een ton over . Wat doe je nog voor een ton . Weer 600000 weg gegooid

  reageer
 • Flevoburger

   

  Weer een leuk zakcentje voor de bobo's.......

  reageer
 • michael

   

  En toch zou de wethouder meer moeten investeren in het binnen halen van bedrijven van elders, en tuurlijk ook z'n aandacht geven aan bestaande/gevestigde bedrijven in de stad.

  reageer
 • Jos Klinkenberg

   

  Ja prima maar wordt er dan ook wat gedaan voor de 50 + daar lees ik niks over want die willen ook nog graag werken! !!.

  reageer
 • Ik

   

  Nee, zoals u kunt lezen, alleen voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die hun zakken zo dus nog verder kunnen vullen.......

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert