PvdA en SP ongerust over toepassen zorgregels

ALMERE
De regels rond het verstrekken van het persoonsgebonden budget (PGB) worden door de gemeente Almere niet goed uitgevoerd. Dat menen de PvdA en de SP in de gemeenteraad. De partijen hebben daarom vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder René Peeters.

De eerste 14 uur aan zorg moet de patiënt zelf regelen of betalen. Daarna verstrekt de gemeente pas een subsidie. De gemeenteraad had afgesproken dat per persoon eerst de regels goed bekeken zouden worden. Op basis daarvan zijn afwijkingen mogelijk.

De politieke partijen hebben nu verhalen gehoord dat de regel strikt wordt gehanteerd en dat er geen sprake is van maatwerk. Dat laatste was wel toegezegd door de wethouder.

reacties (4)

 • Carry

   

  Willekeur ten top! De eerste 14 uur zelf betalen? Waar staat dit in de zorgwet. Mensen neem een jurist in de arm en klaag de gemeente aan! Het is toch erg dat de zwakken in de maatschappij altijd de dupe zijn van de overheden zowel landelijk als lokaal.

  reageer
 • Ruud

   

  Het is sowieso schandalig dat het geld dat voor zorg is bedoelt door de gemeente gebruikt wordt om hun begroting op orde te krijgen. Ja en zodat ze meer uit kunnen geven aan bodemloze onzin projecten. En ja ik weet ook wel een bodenloos project, zorg ouderen, gehandicapten, kinderen, gezinnen, ondernemers, horeca en ga zo maar door. Wordt wakker Nederland. En laat je niet misleiden door incompetente politici met een broekzak vestzak mentaliteit.

  reageer
 • Pieter

   

  400 gemeenten in dit land, 400 manieren van het toepassen van zorg. Willekeur, politieke kleur, humeur van een wethouder. Hoe in hemelsnaam kan de PvdA zo'n historisch verraad hebben gepleegd aan de eigen grondbeginselen en aan de eigen achterban. Om in paassferen te blijven. Grotere politieke Judas hebben we de afgelopen jaren niet meegemaakt.

  reageer
 • Henk

   

  Let op ! De wethouder gaat vast ontkennen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert