Almeerders bewegen te weinig

ALMERE
Almeerders bewegen te weinig. Dat concludeert de gemeente. Almeerse kinderen sporten minder dan elders in Nederland. Ook de volwassenen bewegen onvoldoende.

De helft van de Almeerders is te dik, maar dat komt overeen met de rest van Nederland. Uit het onderzoek blijkt verder dat steeds meer inwoners zeggen bepaalde sportverenigingen te missen.

Ondanks een breed scala aan sporten in Almere is er kennelijk behoefte aan meer diversiteit.
 

reacties (11)

 • Lelystedeling

   

  Vanwaar die misconceptie dat sporten duur zou moeten zijn? C.q. dat het geld moet kosten en/of dat de gemeenschap dat zou moeten betalen? Wat is er mis met gewoon naar buiten gaan, de frisse lucht in! Als je een fiets hebt, kun je fietsen! Als je schoenen hebt, kun je lopen! Niks dure sportschool (kom je alleen maar weer in de verleiding om 'foute' dingen te doen aan de bar). Of abonnementen van sportclubs om het cluppie te spekken. Gewoon zelf aan de slag! Goedkoop en gezond; niks mis mee. :-)

  reageer
 • Nadia

   

  Ik had graag een atletiekbaan en andere sportverenigingen in Olympiakwartier gezien. Naar Almere Buiten gaan als je in Poort woont is een beetje omslachtig. Overigens ligt het meer aan iemands eetgewoonten dat iemand te dik is, dan het bewegingspatroon..

  reageer
 • henkie

   

  3 dagen geleden stond er op Omroep Flevoland een bericht dat 28% van de almeerders moeite heeft met rond komen. En een beetje sportclub vraagt best veel contributie. Als je dan 2 of meer kinderen wil laten sporten, is dat flink stuk uit je budget. Als je dan moet kiezen tussen boodschappen of sporten, is de keuze niet moeilijk.

  reageer
 • Hendrik

   

  Als je in de Molenbuurt woont, en werkt op industrieterrein de Grote Vaart, dan ga je natuurlijk met de auto naar je werk, want fietsen is dat veel te ver........., toch? Dat is gewoon gemakzucht. Maar ja, als je een topsalaris hebt, zodat je dit in een nieuwe bmw kan doen....

  reageer
 • ron

   

  hebben we vast zelfde beroep (thuiswerkende ZZP-er) @ W: welke nut heeft het deze groep te benoemen ? het gaat erom dat de groep er is. Dat kan je zelf waarnemen .. ga maar achterin bij de deur zitten vooral avonds. n.a.v. Z : dat zou mij idd ook niet verbazen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Remco

   

  Ik heb een buurvrouw en die sport niet. Wel altijd thuis, maar geen geld voor sporten. Maar met dit weer mag ze niet buiten zijn, dan waait ze weg.

  reageer
 • Bigfoot

   

  Loop 20x naar de koelkast op een dag ben gebroken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  'een bepaalde groep' - kan je dat wat preciezer zeggen?

  reageer
 • Kees

   

  Ben ik toch benieuwd wat voor sport er gemist wordt.

  reageer
 • Mensen zeggen een breder scala aan sporten te wensen, ok. Maar verder slaat het allemaal als een tang op een varken. We zijn hier even dik als in de rest van Nederland óndanks dat kinderen hier minder sporten en volwassenen "onvoldoende" bewegen (volgens welke arbitraire maatstaf?). Een logische conclusie is dan niet "Almeerders bewegen te weinig" (want het gaat immers geheel gemiddeld met ons!) maar dat blijkbaar meer sporten niets verbetert aan 'te dik' zijn.

  reageer
 • ron

   

  "kennelijk behoefte aan meer diversiteit" ja dat is echt een wetenschappelijke benadering ... waar ik al sowieso niet in geloof .. ik denk eerder dat wij o.a. de luxe hebben van een mooi OV systeem waar een bepaalde groep heerlijk gratis gebruik van maakt ... waarom zou je dan bewegen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert