Cameratoezicht registreert 5573 incidenten

ALMERE
Cameratoezicht in Almere heeft het afgelopen jaar 5573 incidenten geregistreerd. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Veiligheidsmonitor van de gemeente.

De politie heeft met behulp van de beelden in het centrum van Stad 151 personen aangehouden, in Almere Buiten waren dat er 8.

De camera's registreerden voornamelijk openbare orde incidenten (3359), leefbaarheidsproblemen (1727) en incidenten van algemene aard (487).

Almere maakt sinds 2008 gebruik van het toezicht. Niet alleen zijn er vaste camera's in de centra van Stad en Buiten. Ook beschikt de gemeente over mobiele camera's. Die worden bij de bestrijding van grote overlast in woonwijken ingezet.

reacties (6)

 • Henk

   

  Leuk dat cameratoezicht maar de criminaliteit in Almere is niet minder.

  reageer
 • ron

   

  die stelling kan je niet onderbouwen en is ook al niet geloofwaardig. Uit hem dan ook niet. Ik vind de verhouding zien en er iets mee gedaan hebben ook wel heeel erg mager.

 • Netjes

   

  Lijkt misschien weinig op zo veel incidenten. Maar het werkt ook preventief. Als je niks te verbergen terwijl je over straat loopt dan geef je je privacy niet op. Stel je wordt beroofd/mishandeld, daders pakken een moment zonder andere getuigen, als er dan ook geen camera's hangen en jij je de signalementen niet meer kan herinneren, ben je blij met camera's. Daarnaast kunnen de mensen van cameratoezicht snel politie inschakelen als ze het live zien gebeuren. Dat is sneller dan dat je zelf weer kan bellen of iemand voor jou kan bellen.

  reageer
 • Dick

   

  Blijf lekker dromen. Als die camera's zo effectief waren dan had er een getal van om en nabij de 2500-3000 acties gestaan. Preventief werken? Niets werkt zo preventief als politie op straat. Kun je honderdduizend camera's inzetten, het enige voordeel is dat je dan beelden hebt, al wil politie beelden niet vrijgeven als dat wel noodzakelijk is. Het is gewoon grote onzin dat camera's misdaden voorkomen.

 • Dick

   

  Het gaat er niet om dat je het registreert, het gaat erom wat je er mee doet. En dan zijn 159 acties op 5573 incidenten wel heel mager. En daar geven wij onze privacy voor op? Ophouden met die onzin, is maar één ding wat werkt en da's meer blauw op straat. En dan wel echt blauw, geen sukkelig BOA,tje wat nog niet eens de juiste omgangsvormen kent.

  reageer
 • Ton

   

  In het bericht staat dat er 151 personen zijn aangehouden, hoeveel mensen er staande zijn gehouden en eventueel een bekeuring hebben gekregen staat er niet derhalve geeft het bericht niet een compleet beeld. Fijne dag.

 • Boels

   

  De beelden zijn van zo'n slechte kwaliteit dat je er niets mee kunt doen. Met beelden van hoge resolutie zijn mogelijke verdachten veel beter te bekijken. 't Kost wel een paar centen maar het aantal aanhoudingen en dus het terugdringen van tuiggedrag is het wel waard.

  reageer
 • Frank

   

  Beelden van slechte kwaliteit? Heb je ze wel eens gezien? Ze kunnen op 300m afstand lezen wat voor appje jij met je telefoon verstuurd. Jij bedoeld zeker de camera's in winkels? Die zijn inderdaad heel wat slechter, maar us niet te vergelijken met wat cameratoezicht gebruikt.

 • Jos Botman

   

  5573 incidenten waarnemen is top. Slechts klein 160 aanhoudingen is bijzonder mager. Wie turft er?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Ik denk dat dit soort cijfers iets meer over de criminaliteit zeggen dan het aantal aangiftes waarop de overheid de hoeveelheid criminaliteit beoordeeld. Maar goed, de tijden dat politici naar de bevolking eerlijk , open en betrouwbaar zijn liggen ver achter ons.

  reageer
 • ron

   

  het geeft zeker een goed beeld. Maar wat wil je nu zeggen met je aanvulling? waarom zouden deze mensen liegen over de cijfers ? mij ontgaat welk doel dat zou kunnen hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert