NVM: huizenmarkt duidelijk in de lift

FLEVOLAND
Na een aantal slechte jaren gaat het weer een stuk beter met de Flevolandse woningmarkt. Dat zegt makelaarsvereniging NVM. Dit vooruitlopend op de Open Huizendag van aanstaande zaterdag.

"Panden die er goed uitzien en redelijk geprijsd zijn, die weten we snel van de hand te doen" zo geeft Laurien van der Oest van NVM Flevoland aan. De lage rentestand is één van de redenen dat huizen nu sneller worden verkocht dan een aantal jaar geleden.

Toch kan de verkooptijd per woning sterk verschillen. Huizen die er goed uitzien en waar weinig aan gedaan hoeft te worden, verkopen een stuk sneller dan woningen die eerst opgeknapt moeten worden. Dat komt volgens de NVM doordat verbouwingen lastig mee te financieren zijn in een hypotheek.

Flevoland is een provincie met een hoog percentage aan koophuizen. Ruim 60 procent van alle woningen is een koopwoning. Alleen de provincies Drenthe en Zeeland hebben meer koopwoningen.

Gemiddeld betaalt een huizenkoper voor een normale eengezinswoning 215.000 euro. Voor een vrijstaande woning gemiddeld 345.000 euro en voor een appartement 186.000 euro.

reacties (10)

 • Nostradamus

   

  Haha te moeilijk voor jou als makelaar? jou bijdrage is nul komma nul anders had je mijn bijdrage tegen de lamp gehouden en was je een fatsoenlijke discussie aangegaan.

  reageer
 • hollander

   

  Misschien toch maar eens tijd om over te stappen naar een andere makelaar..!!

  reageer
 • pieper

   

  Je schrijft veel, maar zegt niets..!,

  reageer
 • Bas

   

  Gratis promotie de openhuizen dag a.s. zaterdag! Wat ook nog eens iets heel gek is: Je mag zelf de mensen ronleiden en daar moet je de makelaar voor betalen.... dit is de wereld op z'n kop. Maar daar zijn makelaars goed in. Iedereen heeft wat over banken, maar makelaars zijn even erg!

  reageer
 • willem-stad

   

  In juni 2008 ,net voordat de crisis uitbrak een tussenwoning met garage in de Almeerse muziekwijk gekocht. Al die jaren daarna zakten deze drive-in woningen in waarde ,maar nu zijn 2 identieke woningen binnen 2 maanden verkocht voor ruim E30.000,- meer dan wij in 2008 betaalden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Iedere organisatie die iets organiseert stuurt persberichten uit over het onderwerp. Daar lijkt me niks mis mee. Voor een low budget omroep is het niet mogelijk om voor ieder persbericht een journalist op pad te sturen om het verhaal te controleren bij andere organisaties, dus zul je vaak zo'n verhaal aantreffen zonder commentaar.

  reageer
 • De Vries

   

  Onzin. Mijn huis wordt nog steeds voor minder getaxeerd dan 2004 terwijl er nu dubbelglas in zit en veel verbeteringen zijn aangebracht.

  reageer
 • Tim

   

  Ik geloof er niks van. Onze woning staat al 6 jaar te koop en ziet er voor een starter prima uit. Een van de goedkoopste in Lelystad. We hebben ook bijna nooit een kijker...

  reageer
 • frits

   

  De NVM zegt in feite: als u een spik en span woning tegen een dumpprijs op de markt zet, dan lukt verkopen wel. In alle andere gevallen, zoals een huis waar duidelijk een aantal jaar in gewoond is, is verkopen een peobleem. Niet echt een teken van een herstel op de woningmarkt als alleen de 'koopjes' verkopen, maar normale huizen niet. Overigens is dit artikel inderdaad een vorm van reclame voor de openhuizendag. Zou Omroep Flevoland niet moeten doen.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Weer een stukje sluikreclame met desinformatie waarbij de NVM zichzelf aanprijst als alwetende en zichzelf tegelijk tegenspreekt. Bedenk maar even waarom de rentestand laag is en wat de gevolgen zijn en wat er nog komen gaat. Men heeft tijdens de crisis de huizenmarkt met kunstgrepen in leven gehouden met een medicijn welke de zieke in coma hebben gehouden inplaats van de zieke te hebben genezen. wij hebben een zeer instabiele economie en een uitermate incapabele regering waarvan de ene hand niet weet wat de andere hand uitvoert.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert