Kitepark wijkt mogelijk uit naar Dronten

ALMERE
Het Libel Kite Park dat tot voor kort in Almere gevestigd was, verhuist mogelijk naar Dronten. Volgens initiatiefnemer van het vliegerveld Co Beets is Dronten erg geïnteresseerd in de komst van het kitepark.

Volgende maand gaat Beets samen met burgemeester Aat de Jonge op zoek naar een geschikte locatie. Flevonice is één van de plekken die mogelijk in aanmerking komt. Een jaar geleden werd het eerste kitepark van Nederland geopend op een braakliggend terrein in Nobelhorst. Het was toen al duidelijk dat dit tijdelijk zou zijn, omdat er een weg wordt aangelegd op deze plek. Pogingen om een andere geschikte locatie in Almere te vinden, liepen op niets uit.

Volgens Beets snapt de gemeente niet wat de vliegersport nodig heeft en laten ze op deze manier een kans liggen. Naast Dronten heeft ook de gemeente Lelystad aangegeven op zoek te willen naar een geschikte locatie voor het Libel Kite Park.

reacties (4)

 • Vlieger Club Flevoland

   

  Het Libel Kite Park is goed bezig, er zullen er wel meerder van dit soort groepen zich aanmelden om deze hobby te mogen behartigen... in de gemeente. Het team van Vlieger Club Flevoland vinden het ook super mooi initiatief... van Co Beets en de gemeente zal zien dat er vele mensen op afkomen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Leuk, weer een toeristische attractie erbij, misschien nog een kite-maak-winkel erbij, helemaal top.

  reageer
 • kees d.

   

  Leuk maar, niet iets voor het gebied Spijk-Bremerberg. Misschien in Aat zijn achtertuin?

  reageer
 • Madelon

   

  Het probleem is?Gaat om een stukje grond zonder bomen,is toch geen groot overlast lijkt me.

 • Hallo

   

  Een kitepark. Haha wat een grap. Gaat gewoon om een stuk grond zonder bomen. Zijn er zat van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert