Rotonde de Krakeling op de schop

ALMERE
Rotonde de Krakeling in het centrum van Almere gaat op de schop.

De rotonde bij parkeergarage De Krakeling krijgt een extra rijstrook voor verkeer dat vanaf de Spoordreef richting de tunnel van de Hospitaaldreef wil rijden. Dat hoeft straks dan niet meer te wachten op verkeer dat rechtdoor richting de Media Markt en de Koetsierbaan wil rijden. De werkzaamheden beginnen nog dit jaar.

In 2010 werd De Krakeling al voor een groot deel onder handen genomen. Er kwamen toen verkeerslichten voor fietsers en voetgangers. Die maatregelen hebben de doorstroom op de rotonde al aanzienlijk verbeterd.

reacties (6)

 • jeroen

   

  jammer dat ze niet meteen een onderdoorgang maken dat hele kruisen met de busbaan had voorbij moeten zijn makkelijk een tunneltje kost wat meer maar dan heb je ook wat

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Dat was wel beter geweest. Net zo aan de andere kant bij de markt. Hoe moeilijk had het geweest om de verdiepte busbaan wat te verlengen. Het hoeft geen volledig tunnel te zijn. Verdiept met een brug erover. Een bushalte in het verdiepte deel en het voetgangersdeel een metertje omhoog. Eerdaags zal er toch iemand doodgereden worden. Of is dat in al die jaren al gebeurd?

 • Pzaal

   

  Eindelijk.

  reageer
 • Faerie

   

  Eigenlijk zouden ze de bussen anders moeten laten rijden, op een of andere manier een iets ruimere lus zodat de bus ook dieper het nieuwe gedeelte in komt en dan teruglust naar Passage ofzo.

  reageer
 • Harry

   

  Ik kom daar elke dag. De planoloog die dit 10 jaar geleden bedacht heeft toen het nieuwe centrum werd ontwikkeld moet zijn diploma inleveren. Als s'ochtends de fietsen van alle kanten over de weg schieten doen de verkeerslichten het niet. En dat is niet zo handig gemeente. Bespreek het plan eens met mensen die er wonen. Die hebben misschien betere ideeen. Want ik snap niet echt wat het probleem is.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Een planoloog heeft er niets mee van doen en het is een waanidee dat omstanders zonder opleiding of ervaring verkeersvoorzieningen zouden kunnen ontwerpen. Men is meestal te dom om iets ingewikkelders te ontwerpen dan hun eigen straatje en laat staan dat ze zouden kunnen tekenen met iets anders dan mspaint

 • Ted

   

  Hopelijk ontwerp van een andere planoloog. Maar ben er bang voor.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Planologen maken geen ontwerpen voor straten en verkeerspleinen.

 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Zal tijd worden, dit stukje verkeerstechniek is zo dramatisch, levensgevaarlijk voor fietsers. De fietsers komen van achteren waardoor je slecht zicht hebt op deze groep. Nee de verkeerslichten staan namelijk niet altijd aan, ik kom er vaak genoeg dat ze oranje knipperen. O en eehh, verkeerslichten dragen nooit bij aan een betere verkeersdoorstroming, ze belemmeren ze alleen maar. Alleen slim bedachte infrastructuur kan verkeersdoorstroming bevorderen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het grootste probleem is dat de busbaan erg druk is en dat de krakeling frequent op rood gaat om de bussen langs te laten. Het afslaande verkeer naar boven wordt ook opgehouden. Wellicht helpt de tweede rijstrook inderdaad.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert