Flevolanders bezorgd over toekomst van de zorg

FLEVOLAND • Di 29 maart 2016 | 13:34 • Dinsdag 29 maart 2016 | 13:34
Inwoners van Flevoland hebben er weinig vertrouwen in dat de zorg voor iedereen betaalbaar en goed blijft. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Patiënten Federatie. Die ondervroeg zo'n 400 Flevolanders.

Flevolanders geven het contact met de gemeente over hulp of hulpmiddelen gemiddeld het rapportcijfer 4,5. Almere krijgt van de ondervraagden een krappe 4, Noordoostpolder doet het een stuk beter met het rapportcijfer 6.

De algemene kwaliteit van leven wordt door Flevolanders beoordeeld met een 6,1. Dat is iets lager dan het landelijk gemiddelde. Bij de cijfers is Urk niet meegenomen: niemand uit die gemeente vulde de vragenlijst van de NPCF in.

Deel artikel

reacties (22)

 • Jan

    Wo 30 maart 2016 Woensdag 30 maart 2016

  Komt op mij over als iemand die stinkend jaloers is en zelf zijn zaakjes nooit op orde heeft gekregen.. Pathetisch..

  reageer
 • Maaike

    Wo 30 maart 2016 Woensdag 30 maart 2016

  Domme opmerking. Het gaat niet alleen om vermogende bejaarden die beginnen te kwakkelen. Het gaat ook om mensen onder de 65, zelfs kinderen en jongeren, die door (chronische) ziekte of beperkingen getroffen worden. Die kunnen daardoor vaak niet, of maar parttime, aan het werk en kunnen al amper de vaste lasten betalen, laat staan eigen risico en eigen bijdragen voor bijv. medicatie, zorg en/of hulpmiddelen, aanvullende verzekeringen etcetera.

  reageer
 • Flevoburger

    Wo 30 maart 2016 Woensdag 30 maart 2016

  Ik zou graag vernemen waar jij je feiten vandaan haalt? Of is het jouw mening? Ik hoor overigens weinig senioren klagen. Dat zijn overigens wel de mensen die gewoon hun hele leven premies betaald hebben .

  reageer
 • Jan uit Swift

    Wo 30 maart 2016 Woensdag 30 maart 2016

  Klopt, ik heb het over de vermogende senior. Het doodshempt heeft geen zakken. Als je je huis gaat aanpassen omdat het geschikt moet worden voor de rollator is het toch te gek voor woorden als de gemeenschap hiervoor mag opdraaien terwijll er tonnen op de bank staan? Het "gespaarde" mag juist aangesproken worden voor deze luxe. Net zoals opeten van eigen huis. Ik heb geen zin te betalen voor zij die het allemaal wel hebben. Het gaat een beetje de kant op of bv. AOW nog wel voor een ieder zou moeten gelden. Ik ken hier mensen met een pensioen waarvan 2 gezinnen zouden kunnen leven. Krijgen ze er ook nog AOW bij.... Gaan ze van op vakantie en naar de Librije... Zelf zeggen ze ook: totaal niet nodig, maar als de staat het echt wil... Vooruit dan. De maatschappij is veranderd.

  reageer
 • Jan

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Eigenlijk een onbeschofte reactie. Je hebt het hier over mensen die gespaard hebben, vaak hun hele werkzame leven. Die hebben al zoveel bijgedragen, en dan mogen ze na al hun ijver van jou gewoon alles inleveren, waar een ander die nooit een cent heeft gespaard dan van mag profiteren? Te gek voor woorden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan uit Swft

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Er wordt veel te veel gezeurd door de klagers:Andere prioriteiten stellen. Voor zorg mag best betaald worden. De grootste zeurkousen zijn de senioren die een eigen huis en vermogen hebben. Wel leeghalen en klagen, niet zelf extra bijdragen.

  reageer
 • Wolverine

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  De zorg is wel betaalbaar,maar denhaag vindt andere groeperingen belangrijker als eigen volk

  reageer
 • Maaike

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  En als je geluk hebt krijg je bovenop dat eigen risico ook nog eens een eigen bijdrage voor bepaalde medicijnen. Of voor zorg via de WMO en zo. Mensen die een beperking of chronische ziekte hebben zijn vaak toch al geen grootverdieners, dus het hakt er lelijk in. Tel daarbij op de steeds grotere bezuinigingen op je zorg en de ellende die je krijgt als je een herindicatie nodig hebt voor zorg (dat is tegenwoordig puur ontmoedigingsbeleid) en de fouten die worden gemaakt in de afhandeling ervan. Ik vraag me serieus af of ik zieker word door het verloop van mijn chronische ziekte of van al het gedoe en geregel er omheen.

  reageer
 • NLToday

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Dat denk ik al jaren, hoe kan dit? maar je kan bijvoorbeeld zien aan de organisatie van het komende referendum dat democratische keuzes maken vanuit Den Haag georkestreerd wordt met ondemocratische invalshoeken, minder stemlokalen geen uitnodiging voor buitenlandse waarnemers bijvoorbeeld Russen etc. En zeer weinig media aandacht! De zorg is zeker een referendum waardig er wordt al weer heel wat jaren gecrepeerd

  reageer
 • Jan

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Als je zo gaat redeneren, kun je net zo goed alle andere overheidsuitgaven aan de kaak stellen. Zoals al die immigranten waar we plotseling maar alles waar jaren voor bezuinigd is, aan uit moeten geven. En dat terwijl de rijkste landen in de regio geen ene malle moet ervoor doen. Maar daar doen we wel gezellig zaken mee, want we willen ook graag wat terug zien van al onze oliedollars.. Nee, we bezuingen nog even snel 500 miljoen op zorg voor ouderen en chronisch zieken. Want ja, daar valt de meeste winst mee te behalen, want die kosten ook het meest. En ondertussen maar mooi weer spelen met miljarden die opgehoest zijn door de belastingbetaler, aan iets waar we nooit meer iets van terugzien. Het leger biedt tenminste nog werkgelegenheid op lange termijn. Die hele immigranten industrie is op korte termijn geld weggooien in een bodemloze put.

  reageer
 • Maria31

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Het is niet alleen het hoge eigen risico, maar ook de toenemende kosten/eigen bijdrage, als je medicijnen ophaalt bij apotheek. Ook de tegemoetkoming van het CAK is sinds vorig jaar vervallen. Als er niet snel wat gebeurd dan wordt het in Nederland inderdaad dat je gezondheid met geld kan kopen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn in ons zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat...............

  reageer
 • NLToday

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  De zorg is alleen voor de vermogende mensen welke met gemak extra aanvullende verzekering inkopen en zodoende genadeloos parasiteren op de zorg van mensen welke niet vermogend zijn. Ook is het systeem heel vaag met wat wel en niet vergoed wordt zelfs de nota's worden versluiert toegestuurd omreden privacy client, behalve dan het burgerservice nummer. Het hele zorg systeem is ontwikkelt om vrijelijk te kunnen corrumperen. Hopelijk zullen deze lieden ooit nog voor het hekje belanden.

  reageer
 • .\/\/.

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Als mensen gezonder gaan leven, leven ze langer.....en dus duurder.

  reageer
 • Carry

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Hoe kan het dan Nol dat topsporters die gezond eten veel bewegen dood neervallen? Iedereen kan ziek worden heeft weinig te maken met bewegen en gezond eten. Trouwens voor gezond eten is ook geld nodig. Hou toch eens op mensen in een hokje te stoppen. Of denk je dan ze doen het zelf hoef jij je ook niet druk te maken.

  reageer
 • 13xx

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Misschien moeten de Flevolanders dan eens wat minder op partijen gaan stemmen die voor marktwerking zijn.

  reageer
 • almere

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  @ nol echt een vvd praatje wat je doet hier he , als we nou eens zorgen dat de gelukzoekers gaan betalen voor zorg , niet verzekerd voor zorg is geen zorg verlenen , geld graai cultuur in de zorg afschaffen en strafbaar stellen , te hoge zorg kosten indienen of laten indienen door zorg verlener is geen uitbetaling te veel hoge heren en dames er uit zo houd je de zorg betaalbaar hier .

  reageer
 • Barbara

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Zelfs mensen die zelfstandig na kunnen denken door op allerlei wijze zorg aan hun levensinstelling te besteden kunnen de dans niet ontspringen als er ziekte toeslaat.

  reageer
 • kees d.

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Klopt. Het hebben van een chronische beperking is door het kabinet van de Lachende Leugenaar strafbaar gesteld. De boete bedraagt dit jaar dan ook € 385,00.

  reageer
 • Nol

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  de zorg kan alleen betaalbaar blijven als mensen beter voor zichzelf zorgen, bewegen, stoppen met roken beter eten etc. Uitzondering natuurlijk mensen die echt ziek zijn ...voor deze mensen moet zorg ook betaalbaar blijven. Veel ziektes /aandoeningen zijn te voorkomen door gezonder te leven...

  reageer
 • Barbara

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  De zorg is al tijden niet meer betaalbaar en erger, niet gezond meer voor de gedupeerden. Inmiddels hebben behandelaars er ook al danig de pee over in en worden net als patient door verzekeraars belaagd met boetes als ze even buiten het boekje van verzekeraar wat noodzakelijk werk verrichten. Maar in huichelachtige, en misselijk ogende Schippers blijven sommigen nog geloven? Er moet geld naar defensie dat weet zij maar al te goed en niet naar gezondheid, haar VVD vriendin kan niet in de kou blijven staan met een lege portomonaie waarmee het land niet te verdedigen valt. Want, oorlog voeren is HOT, en verdedigen moet kunnen. Politie kan ook niet goed functioneren omdat geld te kort dat aangeeft. Dus dan maar de bevolking laten creperen in de hoop dat zij als vanzelf snel uitsterft. Wat een kermis is de democratie geworden, een draaimolen waar we met zijn allen kotsmisselijk van worden.

  reageer
 • kees d.

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Welke zorg? Sinds de Lachende Leugenaar in Den Haag de scepter zwaait is er van enige vorm van zorg geen sprake meer!

  reageer
 • Jan

    Di 29 maart 2016 Dinsdag 29 maart 2016

  Niet zo vreemd natuurlijk met alleen al dat idioot hoge eigen risico, waar je als chronisch zieke meteen mee te maken hebt. Alsof je daarin een keuze kunt maken. En verder, uiteraard, hoe minder mensen bijdragen aan premie, maar wel mee eten uit de ruif, hoe minder er overblijft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert