Leefbaar wil kerstspektakel naar de stad halen

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad gaat in een motie vragen of de gemeente zich in wil zetten om het TV-spektakel 'Kerst met de zandtovenaar' naar de stad te halen. Volgens fractievoorzitter Jack Schoone is er veel steun voor dit initiatief.

De gemeente zal zo'n 50.000 euro moeten neertellen om de zandtovenaar naar Lelystad te halen. Leefbaar verwacht dat de uitzending de stad een veelvoud van deze investering oplevert.

De uitzending rondom de zandkunstenaar kwam eerder vanuit Gouda, Alkmaar, Roermond en Apeldoorn. De mogelijke komst van de Zandtovenaar naar Lelystad staat De Lichtjesparade van 22 december niet in de weg.

reacties (11)

 • MKM

   

  Als het een keuze is tussen € 50.000 hieraan besteden of voor € 50.000 zelf iets organiseren, dan zou ik het wel weten. Voor dat geld organiseer je zelf niet zoveel...

  reageer
 • Marcel

   

  Beste Daan, Even voor de beeldvorming ! 'Het evenement Kerst met de Zandtovenaar is geen commerciële activiteit, het is een co- productie van NCRV KRO en EO en de deelnemende stad! Het evenement heeft een grote promotionele waarde! en is een evenement om U tegen te zeggen! Tevens biedt het mogelijkheden voor (kerst) evenementen voor de toekomst. Het zet Lelystad 3 dagen landelijk op de kaart (TV) en zal worden ingepland tijdens de kerst activiteiten die in de steigers staan voor dit jaar waar ook ruimte is voor lokale cultuur! heel veel ruimte zelfs dus als je daar ideeën voor hebt lees ik deze graag!

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een halve ton voor een zandstrooier. De fractie Leefbaar strooit de inwoners veel zand in de ogen, zeker uit de aan de haven aan de Flevokust gebaggerd. Kom op voor de belangen van de LELYstedeling en stop met die waanzin.

  reageer
 • Daan

   

  Ho, ho, ho, wil je dan dat de gemeenteraadsleden zelf opdraaien voor hun kerstwijntjes ..........?

  reageer
 • Dirk2

   

  Ik vind het leuk! Beter dan dat autoritaire Zeilfestijn á 100K+ wat gelukkig niet door gaat. En er gaat al genoeg naar cultuur in deze stad. Als je het niet probeert gebeurt er ook niets in dit gat..... En dan moet het college maar minderen op de eigen uitgaven!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  Laat het college dit maar betalen van hun declaraties

  reageer
 • IH

   

  Tuurlijk, we snijden aan alle kanten in onze eigen cultuur instellingen die het hele jaar door activiteiten/optredens/festiviteiten organiseren. Vervolgens gooien we even EUR 50/m tegen 1 optreden van een paar uur door een commerciële partij. Volkomen van de ... gerukt dit voorstel! Als we die 50/m nu eens aan Cultuur voor Lelystad geven om voor dat geld een kerstfestival op poten te zetten met de grootte van Lelystart.... Snijd het mes aan twee kanten: het geld blijft in Lelystad én we hebben een festival erbij..... Maakt Lelystad Leefbaar....

  reageer
 • .\/\/.

   

  "hoogmoedswaanzin" - even schudden en weer een nieuw woord erbij.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ja joh, we leggen even 50.000 op tafel voor wat zand. Wat kan zoiets nu Lelystad opleveren ? Is die zandkunstenaar familie of zo van Schoone ?

  reageer
 • Camiel

   

  50000 voor een veredelde kattenbak!! Waanzin!!

  reageer
 • Barbara

   

  De hoogmoedswaanzin slaat weer toe. We hebben net de laatste Kerstkaarsjes uitgeblazen nu het licht per dag een uur langer op ons gaat schijnen en dan weer dit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert