Straatpraat: Kennen wij onze buren nog?

LELYSTAD
Bewoners van straten in Rotterdam-West werden zondag opgeschrikt door zoekacties van de anti-terreur eenheid naar terrorismeverdachten. In totaal werden vier verdachten opgepakt.

Omwonenden moesten hun huis tijdelijk verlaten, omdat er naar mogelijke explosieven werd gezocht. De actie had veel impact op de buurtbewoners, die niet in de gaten hadden wat er zich in hun omgeving afspeelde.

Daarmee rijst de vraag of er eigenlijk nog wel sociale controle is. Oftewel: Kennen wij onze buren nog?

reacties (2)

 • carien

   

  helaas ken ik mijn buren.

  reageer
 • NLToday

   

  Neen natuurlijk herken je in je buurman geen stille terroristische cel! Heeft u wel een vermoeden wat dan nog? wij weten toch dat het niet done is feiten bij naam te noemen, je wordt al snel gestigmatiseerd als de zoveelste discriminerende Nederlander, als je wel melding doet eindig je net als GW op het Juridisch schavot, en wordt je in een hokje gedouwd omdat je PVVer zal zijn, een door de politieke elite gedemoniseerde onderdeel van onze democratie.

  reageer
 • Jan

   

  En ze spreken niet Nederlands, onder elkaar, of op straat, dus hoe moet je dan in hemelsnaam weten waar ze het over hebben? Het gaat altijd al op een opgewonden toontje, dus geen idee..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert