Opnieuw bestrijding Aziatische bosmug

LELYSTAD
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is deze week opnieuw begonnen met de bestrijding van de Aziatische bosmug op volkstuinencomplexen in de gemeente Lelystad.

De Aziatische bosmug is een ongewenste exoot die wordt bestreden om verdere verspreiding te voorkomen. De NVWA was vorig jaar ook al actief in Lelystad met de bestrijding van larven en het weghalen van broedplaatsen voor muggen. Uit onderzoek blijkt dat dit voor een flinke afname van het aantal exotische muggen op de volkstuinen heeft gezorgd.

De Aziatische bosmug wordt uit voorzorg bestreden. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is de kans dat de Aziatische bosmug in Nederland ziekten overbrengt verwaarloosbaar klein.

reacties (3)

 • syrier

   

  is dat geen sex met dieren,het weghalen van broedplaatsen? zijn deze muggen niet beschermt? denk ook aan het dierenwelzijn. voor die tijd toestemming vragen aan die wilde Marianne van de PvdD

  reageer
 • Barbara

   

  Volkstuincomplexen, lees ik. Daar zal al het een en ander aan voedsel in de grond zitten die wij straks gaan nuttigen? Zijn de tuinders aldaar gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen van deze bestrijding?

  reageer
 • Michael

   

  Zou eens tijd worden want wij hebben er 1 in huis gehad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert