Niet langer contant betalen in Arriva bussen

LELYSTAD
In bussen van vervoersmaatschappij Arriva kan op termijn niet meer contant worden betaald. Dit hebben vakbonden FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen met Arriva afgesproken om de veiligheid in bussen te vergroten.

Buschauffeurs zijn geregeld slachtoffer van een overval. Door niet meer met contant geld rond te rijden wordt de kans op een overval nihil.

Volgens FNV-bestuurder Paula Verhoef is dit een grote stap in de veiligheid van de buschauffeurs. "Andere vervoerders zijn nog niet zover, maar het wordt tijd dat zij ook over de brug komen. De veiligheid van chauffeurs zou een ieders belang moeten zijn."
Wanneer het zogeheten cashless rijden wordt ingevoerd is nog niet bekend. Eerst moeten proeven met andere manieren van betalen zijn afgerond. In Flevoland rijden de bussen van Arriva in Lelystad.

reacties (6)

 • Havenaar

   

  Ooit wel eens geprobeerd om je bekeuring of je belasting contant te betalen? Het recht om contant te betalen is voor iedereen, behalve de roverheid.

  reageer
 • pietje

   

  Hoop niet dat je dan straks alleen nog met je smartphone kunt betalen, want niet iedereen heeft die of wil er een betaalapp op - ook denken de plannenmakers dat heel Nederland ondertussen alles met dat toestel doet. Denk ook aan ouderen (of andere groepen) die nu losse kaartjes kopen omdat de ov-chip kaart al een brug te ver is. En ja, dat zijn er best nog wel wat.

  reageer
 • frits

   

  Mee eens. Je moet gewoon een los kaartje kunnen kopen. Dat is gewoon een verplichting die Arriva heeft. Misschien dat ze pin-apparatuur in de bus gaan plaatsen? Maar zonder meer lijkt het me lastig om contant geld - een wettig betaalmiddel! - te weigeren. In het buitenland (Duitsland, Engelend) stoppen de chauffeurs het geld vaak direct in een soort kluis, waarna het kaartje geprint word. Dat moet hier toch ook gewoon kunnen!

 • johan54

   

  Ik begrijp het probleem van cash wel, maar geld is geld. Ik zal nooit gaan pinnen in de bus. Cash betalen is een wettelijk recht. Sterker nog het is het enige wettige betaalmiddel. Wel eens van privacy gehoord?

  reageer
 • En waar betaal je die muntjes mee die ze gebuiken bij Ajax of Ziggodome...juist met echt geld want je koopt ze gewoon.

 • MKM

   

  Cash (euro's) is een wettig betaalmiddel, maar hoeft niet geaccepteerd te worden.

 • Nvdz

   

  Dat klopt als een bus

 • koos

   

  wat een onzin, met cash betalen is helemaal geen recht hoe kom je daar bij. Ben je wel eens bij ajax geweest, of in de ziggo dome? En privacy? je kunt overal een anonieme ov kaart halen hoor, heel makkelijk.

 • Kees

   

  Leuk dat jullie op het verhaal van Arriva dan een foto plaatsen van een Connexxion chauffeur. Misschien andere foto erbij plaatsen?

  reageer
 • T. Verschoor

   

  Beetje slordig, dit gaat over Arriva en er wordt een Connexxion bus en chauffeur afgebeeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wolverine

   

  Dus ook hier zijn de boefjes sterker,alles in teken van schorem.zet ge woon op elke bus een agent, is de overvallen minder en de boefjes geen praatjes meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert