Politieacademie wil uitbreiding Airport tegenhouden

LELYSTAD
De politieacademie is naar de Raad van State gestapt om de uitbreiding van de start- en landingsbaan van Lelystad Airport tegen te houden.

Hinderen opleidingswerk
Als de baan wordt verlengd dan komt die op 150 meter afstand van het lesgebouw van de politieacademie te liggen. Tussen een oefenplateau en de landingsbaan zit slechts 60 meter, zo geeft de academie aan. De vrees is dat het opleidingswerk op het terrein ernstig gehinderd wordt door de verlengde baan. De politieacademie gebruikt haar terrein in Lelystad om agenten les te geven op het gebied van voertuig- en motorbeheersing.

Landingslichten 
Vliegtuigen die op zeer korte afstand en op lage hoogte overvliegen zijn volgens de academie ernstig verstorend voor agenten die vlakbij ingewikkelde manoeuvres moeten uitvoeren. Ook maakt de academie zich zorgen over de plaatsing van landingslichten. Hoewel nog niet bekend is waar deze exact geplaatst worden vreest de academie dat deze op hun oefenterrein komen te staan.

Weg met plan
De politieacademie verzoekt de Raad van State dan ook om het huidige plan naar de prullenbak te verwijzen.

reacties (41)

 • Wim

   

  Mee eens. Tegenhouden dat vliegveld.

  reageer
 • ik

   

  Het hele vliegveld is een 1 april grap.

  reageer
 • Hans

   

  Overheid gaat procederen tegen de overheid op kosten van de belastingbetaler. Dat schiet lekker op, zal wel even duren voordat ze klaar zijn.

  reageer
 • Maartje

   

  Zal ik even helpen? Werk voor taxichauffeurs voor crew transport, 40 schoonmakers, 10 man tankdoenst, 1t man onderhoud, 8 man air teaffic control, 20 man marechaussee, 100 winkelmedewerker, 100 medewerkers horeca, 200 man afhandrlaarspersoneel waarvan passage en bagagemedewerkers, 40 douaniers, 40 kantoorpersoneel, 75 beveiligers en ja als die zogenaamd allemaal van Schiphol komen, komt daar weer plaats. Of hint u dat uw medemens niet?

  reageer
 • frits

   

  En dan ook nog werk voor de buschauffeurs en taxichauffeurs die de reizigers vanaf het station gaan vervoeren, voor mensen die de wegen en parkeerterreinen gaan onderhouden, en personeel voor de hotels die vanwege het vliegveld naar Lelystad komen. Te beginnen met een groot hotel op het Larserplein (200 arbeidsplaatsen). Daarnaast personeel in de MRO-secror (maintenance, repair, overhaul van de vliegtuigen) die nu al in toenemende mate naar het vliegveld komt. En op termijn wellicht ook vliegend personeel als er vliegtuigen Lelystad Airport als basis krijgen (wat Transavia voor over enkele jaren aangekondigd heeft).

 • hendrik

   

  Als dit plan zo goed was voor de werkgelegenheid dan was SP landelijk vast voorstander, maar nee. Er zijn namelijk veel goedkopere manieren om werkgelegenheid te creeren dan een onrendabele luchthaven. Jammer dat de SP en de PvdA in Lelystad dit nog steeds niet in zien. In plaats daarvan houden ze liever de bevolking voor de gek dat een luchthaven zo'n enorme banenmotor is. Ze kunnen veel beter duurzaam investeren in werkgelegenheid dan in deze onzin!

 • frits

   

  Vraag is op welke grond de politieacademie dit doet. Bezwaren tegen Bestemmingsplan e.d. zijn in dit stadium niet meer mogelijk. De waarheid is dat de Politieacademie zijn baan samen met de ANWB-baan aan een nieuwe eigenaar wilde verkopen, die deze circuits samen zou voegen. De ANWB heeft zijn baan echter nu aan een andere partij verkocht. De Politieacademie probeert nu met kulverhalen alsnog tegen een hoofdprijs uitgekocht te worden. Misschien kan de Politieacademie samen met de RDW naar Flevopoort verhuizen? Die rijksdiensten moeten toch samen kunnen werken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bianske

   

  Daar komen ze nu pas mee aan

  reageer
 • lelystedeling

   

  De politie-akademie wordt ook eens wakker.Lekker geslapen ? Er zijn nog genoeg andere lokaties in het land ( o.a. Zandvoort en Assen) om de rijvaardigheid van oom agent te testen.

  reageer
 • He3

   

  En de Rijksdienst, ANWB , kleine luchtvaart Lelystad , Zweefvliegveld Biddinghuizen , zweefvliegveld N.O. polder , windmolens en ganzen moeten weg Goed voor de werkgelegenheid ??

  reageer
 • frits

   

  ANWB moest niet weg, maar richt zich op zijn kerntaken (stoppen bijvoorbeeld ook met wegwijzerborden). De kleine luchtvaart kan gewoon in Lelystad blijven, alleen het gehobby met ultralights verdwijnt. RDW verhuist naar een nieuwe locatie binnen de provincie, mogelijk zelfs binnen Lelystad, en krijgt dan een grotere testbaan dan ze nu hebben. Prima dus. Windmolens worden er volgens mij steeds meer in de provincie, zelfs te veel in de ogen van veel mensen. En zweefvliegvelden zijn er ook alleen meer voor gehobby en niet voor de echte werkgelegenheid. En ganzen leveren ook geen werk op, alleen maar geklaag van boeren die ze af willen schieten. Kortom: allemaal prima ontwikkelingen.

 • Patadje

   

  En dan zijn er mensen die zeggen dat ze bij de politie de dingen vaak pas veel te laat zien aankomen ........

  reageer
 • Demo

   

  Vrijdag is het 1 April...

  reageer
 • Er

   

  Komen ze lekker laat mee, of het is een 1 april grap

  reageer
 • Dick

   

  Komen ze nu mee! 😂😂😂😂

  reageer
 • pp

   

  Een Rijksoverheid!? Wat een lacher

  reageer
 • Kueb sunir

   

  Gelukkig en eindelijk een vliegveld. Veel ongelukken op de weg. Straks lekker veilig vliegen. Dicht bij huis en goed voor de Gemeenten rondom. Laat de politie-academie maar gauw gaan verhuizen.

  reageer
 • Bas

   

  Oei de tegenstanders zijn weer wakker en zoooo fanatiek. Slechte verliezers noemt men dat doorgaans

  reageer
 • Joke

   

  De voorstanders zijn ook wakker hoor, jammer dat zij niet echt positief met hun "winst" kunnen omgaan.

 • Willem

   

  Ze doen maar 1 ding: klagen zodat ze voor een groter bedrag uitgekocht kunnen gaan worden.

  reageer
 • Mees

   

  Hoelang zijn plannen al goedgekeurd? Goeiedag he! Naar mijn mening bijna armoedig te noemen dat nu pas een reactie komt.. En als het je niet zint, kom dan met een nieuw voorstel.. Leg uit hoe je het voor je ziet.. Een plan 'effe' van tafel vegen: sneu.. Krijg bijna medelijden..

  reageer
 • Eens

   

  Eens

 • S. de Liefde

   

  Beetje boel heel erg laat deze reactie, dames/heren van de politieacademie. Volgens mij zijn ze toch echt al een tijdje bezig met de uitbreidingsplannen...

  reageer
 • Rob

   

  Heb nooit begrepen waarom dat flauwekul prestige vliegveld er perse moet komen. Gaan we meer hinder van ondervinden dan voordeel en dat met Schiphol op een steenworp afstand in het kleine Nederland met een rechtstreekse treinverbinding naar Schiphol. De infratructuur deugt van geen kant bij het vliegveld en volgens mij is het ook nog een keer gevaarlijk met landende vliegtuigen richting Schiphol. Dit gaat net zo'n fiasco worden financieel als de HSL, Betuwelijn. Noord Zuidlijn enz. Enz.

  reageer
 • Hannes

   

  Zo zijn er velen die er net zo overdenken. Nederland is alzo klein, vanuit Lelystad zie je de Rembrandttoren van Amsterdam. Nederland wordt zoal één grote Metropool, met hier en daar een Nationale park. Laten we er maar van uitgaan, " geen winnaars dan ook geen verliezers.

 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Correct. De voorstanders van de luchthaven zijn jaren lekker gemaakt met volledig uit de duim gezogen verhalen over "forse groei van de werkgelegenheid" en dergelijke. De tegenstanders van de luchthaven zijn helemaal murw geprocedeerd. Iedere keer als de MER door het hoogste rechtscollege naar de prullenbak werd verwezen startten de doordrammers in Den Haag gewoon weer een nieuwe procedure. Maar een flop gaat het worden, dat is gegarandeerd. Van de zogenoemde stijging van de werkgelegenheid gaat Flevoland heel weinig profiteren, omdat het voornamelijk een banenverplaatsing vanuit Schiphol betreft. Geen nieuwe banen dus, maar verplaatste banen. En uiteindelijk krijgt iedereen in Flevoland last van de geluidsoverlast en uitstoot. Geen win-win, maar een lose-lose situatie.

 • Esveen

   

  Welke slaperd is daar na 4 jaren wakker geworden? Maar wel slapende rijk geworden.

  reageer
 • Piet

   

  Dan breiden ze die baan toch de andere kant op uit? Gewoon een tunneltje voor de Larserweg en één boerderijtje afbreken. Ik zie het probleem niet.

  reageer
 • euro

   

  staat een windmolen gaat ook niet

 • Ron

   

  Ik dacht dat alle procedures geweest waren. Nu dit weer. Jaartje vertraging?

  reageer
 • Chris Combuiswachter

   

  Ik wens de politie academie heel veel succes. En hoop van harte dat de vliegveldplannen de prullenbak in gaan. Geen grotere milieuververvuiler dan het luchtverkeer. Om nog maar te zwijgen van de geluidsoverlast. Mijn voorstel is om dat flutvliegveld in Lelystad niet uit te breiden maar helemaal te sluiten.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Volgens mij wordt de baan niet verlengd maar verlegt. Dit is gewoon geld uit de zak van de burger kloppen. Stoppen met die idioterie. (Ik koop wel kip in blik) 😊

  reageer
 • frits

   

  De baan wordt wel verlengd (en verbreed). Over de huidige Talingweg heen.

 • Bromsnor

   

  Wat een flauwekul. Dit is gewoon een spelletje om meer geld los te krijgen voor een verhuizing op kosten van de gemeenschap.

  reageer
 • Joop

   

  Laat de politie lekker uitwijken naar een andere locatie. Voor de economie in en rond Flevoland is dit een prachtige uitkomst.

  reageer
 • Bart

   

  Beetje laat heren van de politie, maar ach keulen en aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd. Gelukkig heeft dit geen invloed op de uitbreiding van het vliegveld.

  reageer
 • Rinus

   

  De politie moet blij zijn. Ze krijgen een extra dimensie bij het oefenen. Mooi toch. En ja, men reageert wel (te) laat.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Iedereen snapt dat dit een procedure is om geld te krijgen en om aan te tonen dat er aan gedacht is door de betreffende ambtenaar. Dat grotere vliegveld komt, of men nu wil of niet.

  reageer
 • Jake

   

  Heerlijk dit! Echt genieten. Het vliegveld wat er nooit gaat komen...

  reageer
 • Sjon

   

  Hahah, droom lekker verder. Dit gaat alleen om de centjes. Ze willen gewoon geld zien en het is te gek voor woorden dat overheidsdiensten onderling zo met elkaar omgaan... Maar het is niet anders. Eerst de RDW nu deze jongens. Ambtenaren die elkaar bezighouden. Dat vliegveld komt er echt..

 • Jacqueline

   

  Tja de agentjes van tegenwoordig kunnen echt niet tegen een beetje extra spanning/stress. Wat de laatste pak hem beet 20 jaar op straat is gezet kan echt niets meer handelen

  reageer
 • Dirk2

   

  Weer een ontwakende ambtenaar? Waar was u tijdens alle voorbereidingen? Achteraf wordt het wel zuur zeiken, toch? Of het nu wel of niet zal leiden tot succes, vliegtuigen vliegen er toch.....en de kosten zijn reeds gemaakt in alle praatgroepjes, commissies, tafels en politieke bijeenkomsten. De schade is al geleden, laten we nu de opbrengsten genieten in werk en banen van al die 737's en luxe Jets die ons beloofd zijn! Toch?

  reageer
 • Bob

   

  Ohhh..die plannen zijn nu pas bekent ...lekker op tijd

  reageer
 • Iedereen weet dat dit puur procedureel is... Toch?

  reageer
 • kees

   

  Hou toch op mensen het is een goed teken dat de airport komt. Meer werk groei van lelystad. Er Zijn mensen die onzin willen stoken het is gewoon goed dat de airport moet komen, politie moet eerst zijn werk goed doen dan klagen hiermee halen ze niks uit. De airport komt!

  reageer
 • Me

   

  Geloof me voor de werkgelegenheid is het helemaal geen verbetering alles zal zo veel mogelijk worden geautomatiseerd om de kosten zo laag mogelijk te houden dus word wakker.

 • Martin

   

  1 April

  reageer
 • Bert

   

  Verhuis je toch die politieacademie :-)

  reageer
 • Johan

   

  Dan kunnen ze goed oefenen. In de werkelijkheid gebeuren ook onverwachte acties

  reageer
 • Jeroen

   

  Heel goed! Steeds meer weerstand tegen dit onozele plan. Er is helemaal geen noodzaak voor vliegveld Lelystad, is gewoon één van de vele prestige projecten. En voor degene die straks roepen dat ik straks de eerste ben die met het vliegtuig ga vanaf Lelystad, ik heb nog nooit gevlogen en ga dat ook nooit doen!!!

  reageer
 • frits

   

  En omdat jij niet vliegt mag een ander dat ook niet?

 • Jeroen

   

  Nou, dese Jeroen kan niet wachten tot het vliegveld open is. Liever vandaag dan morgen.

 • Sjon

   

  Nog een dagdromer. Dit is niet steeds meer weerstand, dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een organisatie die geld wil zien om een ander onderkomen te kunnen financieren. Dit wel ten kosten van een andere overheidsinstelling. Dus uiteindelijk betaald de burger weer het gelach. Want ze kunnen procederen tot ze een ons wegen. Dat vliegveld komt er en is zeker nodig, argumenten alom bekend. En van mij hoef je niet te gaan vliegen om tegen te zijn. Het brengt nu al een hoop werk met zich mee en dat kun je niet ontkennen.

 • AB

   

  En dan komen ze nu nog met een zootje slappe argumenten. Span maar een lintje, dat houdt alles op afstand.

  reageer
 • Cavia

   

  Eindelijk is de politie mijn beste vriend .. hahahha

  reageer
 • Sjon

   

  Hahaha, ja tuurlijk. Daar gaan weer een paar ton aan proceskosten en uitkoopkosten die de hardwerkende burger als verkwisting van belastinggeld mag bestempelen. Daar kun je het toch nooit mee eens zijn. Want die 737's vliegen er toch in 2018.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert