Politieacademie wil uitbreiding Airport tegenhouden

LELYSTAD • Di 29 maart 2016 | 20:13 • Dinsdag 29 maart 2016 | 20:13
De politieacademie is naar de Raad van State gestapt om de uitbreiding van de start- en landingsbaan van Lelystad Airport tegen te houden.

Hinderen opleidingswerk
Als de baan wordt verlengd dan komt die op 150 meter afstand van het lesgebouw van de politieacademie te liggen. Tussen een oefenplateau en de landingsbaan zit slechts 60 meter, zo geeft de academie aan. De vrees is dat het opleidingswerk op het terrein ernstig gehinderd wordt door de verlengde baan. De politieacademie gebruikt haar terrein in Lelystad om agenten les te geven op het gebied van voertuig- en motorbeheersing.

Landingslichten 
Vliegtuigen die op zeer korte afstand en op lage hoogte overvliegen zijn volgens de academie ernstig verstorend voor agenten die vlakbij ingewikkelde manoeuvres moeten uitvoeren. Ook maakt de academie zich zorgen over de plaatsing van landingslichten. Hoewel nog niet bekend is waar deze exact geplaatst worden vreest de academie dat deze op hun oefenterrein komen te staan.

Weg met plan
De politieacademie verzoekt de Raad van State dan ook om het huidige plan naar de prullenbak te verwijzen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel