'Flevoland wil geen windmolens van andere provincies'

FLEVOLAND
In Flevoland is geen ruimte voor windmolens die in andere provincies niet passen. Dat vindt het CDA in Provinciale Staten.

Flevoland kreeg onlangs een pluim van Greenpeace. Flevoland doet het goed met de windenergie, aldus de milieu-organisatie. Andere provincies blijven achter. Maar Flevoland hoeft die achterstand niet op te vangen, zegt CDA-Statenlid Johan van Slooten.

Woensdagavond bespreken de Staten het Regioplan Windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. Daarin wordt voorgesteld alleenstaande windmolens onder te brengen in groepen of rijen. Het aantal windmolens kan volgens het plan omlaag, omdat nieuwe molens meer stroom draaien dan de oude.

reacties (13)

 • Moose

   

  Groene Pies bedankt voor het naar de donder helpen van het ooit mooie Nederlandse landschap. En waarvoor? HELEMAAL NIETS! Voor een paar grootgrondbezitters die vervolgens subsidies schrapen. Bedankt stelletjes groene terroristen

  reageer
 • Freddie

   

  Urk zat ook niet te wachten op de windmolens van de buren maar ze staan er wel

  reageer
 • Boels

   

  Was het maar waar dat het opslagprobleem alleen met geld voor ontwikkeling van betere accu's is op te lossen. De eerste twintig jaar (of langer) is er geen zicht op een technologische doorbraak in de accuproductie. De oude lood-zwavelzuur accu is nog steeds de meest economische vorm (weliswaar zwaarlijvig en niet ongevaarlijk). De nieuwste rage (elektriciteit van windturbines gebruiken voor het maken van ammoniak met een rendement van circa 60%) doet de nettoproductie van wind op land dalen naar 15%. Dat helpt ook voor geen meter omdat je dan 6 tot 7 keer meer windturbines moet plaatsen.

  reageer
 • Boels

   

  Doordrukken? NL is geen groene dictatuur. Windturbines draaien op subsidie en die komt terecht op plaatsen waar al geld genoeg is. De arbeider betaald wel voor de groen fantasie.

  reageer
 • Erik

   

  Het wordt hier wel wat veel in Flevoland, meer zonnepanelen en investeren in de ontwikkeling van betere accu's lijkt mij beter voor de lange termijn, en als we dan toch van de wind willen leven liever het water op met die dingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat Flevoland niet het falende beleid van andere provincies hoeven op te lossen.

  reageer
 • Hans K

   

  Onzin ! Molens van Growind uit Biddinghuizen staan in de Eemshaven. Wat nou toch...?

  reageer
 • kees d.

   

  Maak eens wat meer gebruik van de daken door daar zonnepanelen op te leggen. Je zou hier voor afspraken kunnen maken met woningbouw corporaties en huiseigenaren die hier voor open staan. Ik zie nu ook al veel agrarische bedrijven waarvan de schuren vol liggen met zonnepanelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat een bizar identitair gebazel van het CDA, men zegt nog nèt niet 'eigen windmolens eerst'. Die molens moeten daar staan waar 1. weinig mensen wonen 2. het het hardste waait.

  reageer
 • lezer.

   

  Ruimte genoeg hier. IJsselmeer en Markermeer kunnen nog volgebouwd worden.

  reageer
 • Henk

   

  Lekker negatief weer. Het is goed dat Flevoland hierin voorop loopt. Ook ben ik het ermee eens dat hier niet windmolens moeten komen die provincies niet op hun eigen grondgebied kwijt kunnen. Naar mijn mening moeten andere provincies gewoon wat meer lef tonen. Een aantal jaren geleden waren alle Urkers ook aan het schreeuwen en nu zijn ze blij met alle werkgelegenheid die het windmolenpark opleverde. Dat kan in andere provincies ook: Gewoon doordrukken, acceptatie komt wel.

  reageer
 • gewoon alle windmolens van Flevoland naar een andere provincie,nog beter is het al die lelijke dingen af te breken met eindbestemming hoogovens IJmuiden.....

  reageer
 • Dorus Dijkwachter

   

  Weg met alle landschapsvervuilende windmolens!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert