Zandtovenaar mag naar stad komen

LELYSTAD
Het tv-spektakel 'Kerst met de Zandtovenaar' mag naar Lelystad komen. De gemeenteraad nam dinsdagavond met ruime meerderheid een motie aan van Leefbaar Lelystad, om dit evenement in december naar de stad te halen. Alleen GroenLinks en Leuc stemden tegen.

Het is de bedoeling dat de Zandtovenaar op 15 december in het centrum van Lelystad te zien is. Een zandkunstenaar verbeeldt dan het kerstverhaal met zandtekeningen. De gemeente moet daarvoor zo'n 50.000 euro betalen.

Het evenement wordt via de NPO op televisie uitgezonden. In voorgaande jaren kwam de uitzending rondom de zandkunstenaar vanuit Gouda, Alkmaar, Roermond en Apeldoorn.

reacties (15)

 • Jos

   

  hoezo dat de lichtjesparade op de achtergrond komt deze gaat ook dit jaar er weer komen en wel op 22 december er wordt juist in de december maand op meerder manieren iets gedaan in de stad maar zoals gewoonlijk is er van te voren weer veel commentaar wacht het nu eens gewoon af

  reageer
 • Frenky

   

  Makkelijk om de kas van een ander leeg te verkwisten! !

  reageer
 • EB

   

  @kaassie.. Dat denk ik ook.. Alle dingen er omheen kosten ook geld (aan de NPO uitzendingen zal ook het nodige moeten worden bijgedragen denk ik. Dit gaat echt niet allemaal naar die zandkunstenaar). De investering voor een boot bij de Gayparade is ook zo'n uitgave waar ook wel heeeel verschillend over gedacht kan worden. (over die parade, hoe die door sommigen wordt vorm gegeven, daar herkent elke Lelystedeling zich ook niet direct in- sommigen wel waarschijnlijk). Ook het geld voor zo'n evenement zou naar de arme gezinnen kunnen en dat geldt dan voor wel veel meer zaken. Lichtjestocht, ga ik zelf niet naar toe maar is ook erg leuk. Kost natuurlijk ook een en ander. (wat niet?) Door nu iets anders te doen en af te wisselen word wel de veelkleurigheid van Lelystad zichtbaar. Vind de zandkunstenaar ook wel een leuk en goed initiatief.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik heb nog even over dit festijn mijn gedachten laten gaan en kwam er achter wat me nou eigenlijk irriteert aan dit zandfestijn. Als je een kerstgedachte wil uitdragen middels het verspreiden van iets kunstzinnigs zou je daar niet een commercieel slaatje uit moeten willen slaan. De kunstenmaker wil ook nog genoemd hebben een christen te zijn, maar al die die trotse leuke kindertjes die vorig jaar zo genoten hebben van hun lichtjestocht door de stad verdwijnt weer naar de achtergrond omdat een groot ego weer eens wil kukelen als een opgefokte haan.

  reageer
 • Ih

   

  Grappig, mag de heer Schoone zijn bedrijf, dezelfde Schoone van Leefbaar, dan weer de verkeersregelaars leveren? Handig je eigen evenement regelen.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Knielus

   

  Beetje zielige reactie... Moet alles maar aan de gezinnen waar jij het over hebt gegeven worden dan? Misschien kunnen die zelf ook eens wat meer hun best doen ipv alles maar te willen/eisen van de samenleving .

  reageer
 • Knielus

   

  Zo is dat! Prachtig spektakel waar je trots op mag zijn. De jankers hier die het hoogste woord hebben staan vast vooraan , als t maar gratis is!

  reageer
 • Klaasvaak

   

  Ik help wel een beetje om de burgers zand in de ogen te strooien en dat doe ik voor niets.

  reageer
 • Dirk2

   

  Leuk! Prima initiatief!

  reageer
 • H.

   

  Prachtig evenement waarmee Lelystad zich op een positieve manier kan laten zien. Onze kinderen melden zich alvast aan met veel enthousiasme.

  reageer
 • Remco

   

  En hoeveel monden worden er gevoed door de extra inkomsten van de ondernemers die hierdoor ongetwijveld extra klandizie krijgen?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Vele malen strooit het College met geld voor subsidies aan diverse projecten: Dutch Match Cup, BataviaHaven, Bataviawerf, etc. Nu de gemeentekas de bodem heeft bereikt strooit men met zand.

  reageer
 • Barbara

   

  Zo'n uitgave noemt Leefbaar Lelystad duurzaam beleggen?

  reageer
 • Wolverine

   

  50.000 euro,en daar is wel geld voor ,geef het liever aan gezinnen die het echt nodig hebben.en deze gezinnen maar inleveren.schande van deze gemeenten.maar zo zie je maar dat een beetje zand belangrijker is dan een mens,treurig

  reageer
 • Kaassie

   

  OF : graag iets meer redactioneel voordat alle commentaren weer losbarsten: ik heb het idee dat niet alleen de strooier komt, maar ook enkele artiesten en TV opnames, dit is dan een veel groter geheel en dan is € 50.000,= bijdrage geen giga bedrag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert