Snel internet voor buitengebied NOP komt er

NOORDOOSTPOLDER
Het regionale initiatief FiberFlevo is door de gemeente Noordoostpolder aangewezen om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. Woensdagochtend hebben de partijen een overeenkomst getekend. Dat betekent dat er snel internet komt in het buitengebied van Noordoostpolder en delen van Urk.

Op dit moment zijn er zo'n 4000 adressen in Noordoostpolder en 80 op Urk met een trage internetverbinding. Voordat de glasvezel kan worden aangelegd, is wel de deelname van 60 procent van de inwoners en ondernemers nodig. Daarom worden er de komende weken informatiebijeenkomsten gehouden in de dorpen.

Deelnemers kunnen zich tot 16 mei aanmelden. Als er genoeg aanmeldingen zijn, start FiberFlevo deze zomer met de werkzaamheden en is er naar verwachting begin 2018 snel internet.
 

reacties (5)

 • A.

   

  En nog aanvulling. Brief gelezen. 1750 euro aansluitkosten. Belachelijk. Niemand die ik ken heeft daarvoor betaalt. Enkel maandlasten die lager zijn dan in deze brief. Dus en duur per maand en een belachelijk bedrag om het te krijgen. Ik betaal toch ook geen eenmalig bedrag voor het pand van de garage waar mijn auto in onderhoud is. Winst komt pas als je levert wat je verkoopt. Met het betalen voor het leggen wordt ik deels eigenaar van het bedrijf.

  reageer
 • A.

   

  In de brief werd toch duidelijk gezegt dat verschillende aanbieders konden worden gekozen gezien de verschillen in kosten. Nu is er geen keus meer en dus moeten we maar betalen wat gezegt wordt. Gek dat de gemeente bepaalt welk bedrijf en de burger maar weer ja en amen moet roepen omdat je geen keus hebt gehad.

  reageer
 • Jan

   

  Dorpsbewoners, je hoeft niet ziggo te nemen, kpn levert ook nog interwebs in de dorpen. En over dat vastrecht voor de aansluiting, zonder deze aansluiting Is je woning minder waard, en wel willen toch überhaupt internet dat sneller is dan een brief sturen? Dat kost nou eenmaal geld.

  reageer
 • Droogstoppel

   

  Nu de dorpen nog... Want daar heeft die dure Ziggo het monopolie... Ondanks dat er al glasvezel ligt voor de bediening van bruggen en sluizen.

  reageer
 • Groko

   

  Mooi werk, ben alleen wel heel benieuwd hoeveel aansluitingen bereid zijn om €1750 ineens of €20,-/mnd te gaan betalen alleen voor de aansluiting

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert