Werkstraffen geëist tegen aanranders Herbergsteeg

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen geëist van 140 en 120 uur tegen twee vluchtelingen die jonge vrouwen zouden hebben aangerand in het centrum van Almere. Naast de werkstraffen zijn voorwaardelijke celstraffen van 3 maanden en 6 weken geëist.

Bij het incident in de Herbergsteeg waren vier verdachten en vier slachtoffers betrokken. Drie vrouwen deden aangifte. Ze zouden op hun billen zijn geslagen en bij hun borsten zijn gegrepen. Uiteindelijk zijn twee verdachten door het OM vervolgd.

Vluchtelingen
De mannen, nu 18 en 21 jaar oud, zijn afkomstig uit Eritrea. Ze waren woensdag niet bij de rechtszaak aanwezig. Volgens hun advocaat omdat ze geschrokken zijn van de grote hoeveelheid media-aandacht rondom de zaak. De aanrandingen werden door onder andere de PVV aangehaald als voorbeeld van misstanden door asielzoekers.

De Officier van Justitie merkte tijdens de zitting op dat gewaakt moet worden dat deze zaak in de vluchtelingendiscussie wordt getrokken: "Het betreft hier een strafzaak die in zijn soort niet afwijkt van vergelijkbare zedenzaken gepleegd door autochtonen in uitgaanscentra. Zo moet deze zaak dan ook worden afgehandeld."

Sigaret
Uit verklaringen die de rechtbank voorlas bleek dat de vrouwen in de Herbergsteeg door de mannen om een sigaret gevraagd werden. Vervolgens werden ze betast. Eén van de verdachten heeft verklaard dat hij een omhelzing en een zoen wilde geven als ‘bedankje’ voor de sigaret. De twee zeggen dat hun acties richting de vrouwen ‘speels’ bedoeld waren.

reacties (20)

 • Flevoburger

   

  Nou dat is een duidelijk signaal over onze rechtspraak naar de vluchtelingen: Het Kan in Almere krijgt hier een hele duidelijke betekenis.

  reageer
 • Rachid

   

  Onbegrijpelijk dit word een veilige haven voor terroristen en slechtwillende 3 weken schoffelen daar is toch werkelijk niemand van onder de indruk ?? Las gisteren in amerika een meisje had plannen om zich aan te sluiten bij isis BAMM eis 20 jaar zo leer je mensen iets af niet zoals hier met dat slappe gedoe is strijders teruggekeerd lopen hier vrij rond ?? Maar worden wel in de gaten gehouden ja het zal wel het is hier gewoon wachten tot de bom een keer knalt

  reageer
 • Cor

   

  Hoera! hebben ze eindelijk werk?!?Mogen ze nu wel werken dan en waar?

  reageer
 • wimjc

   

  Als dit de uitslag zou zijn, ging ik zeker in beroep.Wel of geen vluchtelingendiscussie. Het siert hen in het geheel niet, dat ze niet eens aanwezig waren!Om te beoordelen hoe zwaar zo'n straf uiteindelijk is, vraag ik mij af wat voor "werk"zij moeten verrichten.

  reageer
 • Pzaal

   

  Waar slaat dit nu weer op? Ze moeten uitgezet worden of gewoon de gevangenis in.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • WilmaAlmere

   

  4 Keer in mijn leven (ik ben al wat ouder, nu) ben ik lastig gevallen als zoiets dergelijks, wat die jongens hebben gedaan en allemaal door de Hollandse heren. En als je mij vraagt, zijn er heel veel vrouwen aangerand, wat je zo om je heen hoort, door Hollanders. Dit heeft voor mij heel veel inpact gehad en als ik er aan terugdenk lopen nog de rillingen over mijn rug. Je moet ben je tengels van vrouwen afblijven. Of je een Hollander bent of Irritreer en geef niet alleen af op de buitenlanders.

  reageer
 • Henk

   

  Nee, dat zal ze afschrikken. Een werkstraf ! In Nederland is de rechtspraak echt van het paadje af. Nou, ik denk dat ze het nooit meer zullen doen, meneer de rechter. Ik weet wel een passende straf.

  reageer
 • DrJake

   

  Hollanders die zoiets plegen krijgen ook voor mijn smaak ook te weinig straf maar die nuet misbruiken hun 'gast'-status.En gasten horen zich in hun gastland dubbel zo goed te gedragen. Bovendien kunnen hollanders niet terug naar eigen land. Ik vind wel dat een van de waddeneilanden best naar een soort gevangenis / deportatie-eiland voor inheemse overtreders. Drop ze daar.

  reageer
 • Jan

   

  Ik zie niet anders bij taakstraffen dat mensen verbolgen reageren! Maar hier is nog wel iets meer aan de hand! Lees maar eens de reactie voor die van jou..

  reageer
 • willem-stad

   

  Echt , hebben de rechters geen dochters ? Dit schept een precedent voor alle aanranders. De verkeerde toon is gezet ,idemdito de afhandeling "zaakjes" in Keulen.

  reageer
 • ron

   

  als alle reageerders nu ook eerst eens zo zouden reageren als een hollander hetzelfde doet en er zonder straf of met deze taakstraf vanaf komt .... dan praten we weer verder .... maar bij die berichten zie je zelden een reactie en zeker niet in deze aantallen. Overigens moet de rechter nog uitspraak doen. kan hoger of lager uitvallen. tot 13 april als er wederom een bericht hier zal staan.

  reageer
 • Vrouwe Justitia

   

  Bijzonder dat een OvJ meer bezig is tijdens een rechtzaak de PVV in het beklaagdenbankje te zetten, dan te proberen de daadwerkelijke daders veroordeeld te krijgen!! Zie hier de politiek-correcte kliek binnen het Openbaar Ministerie. Weinig verrassend is het wel als men bedenkt dat de OvJ in het filmpje Heleen Rutgers is. Deze policor troela van het zuiverste water zit vaak tijdens de halfjaarlijkse bespreking van de Almeerse Veiligheidsmonitor naast de korpschef. De totale minachting tegenover PVV raadsleden is van haar gezicht af te lezen, en ze weigert ook stelselmatig fatsoenlijk antwoord te geven op vragen van de PVV fractie. Dat je als OvJ niet je politieke kleur kan weglaten tijdens een raadsvergadering is al een brevet van onvermogen. Maar dat je godbetert tijdens een rechtszaak meer bezig bent met je persoonlijke rancune tegen de PVV ipv de belangen van de slachtoffers op de eerste plaats te stellen mag je gerust een godschande noemen! Deze vrouw is volslagen incompetent als OvJ, en zou met een grote boog uit het OM getrapt moeten worden. Als ze de PVV wil bestrijden moet ze maar politikus worden.

  reageer
 • Jan

   

  Valt toch niets aan toe te voegen? Of gaan we proberen te zeggen dat er genoeg figuren hier wonen die dat soort dingen ook uitvreten? Dan hierbij alvast mijn reactie, gestoorde vergelijking!

  reageer
 • Anna

   

  Werkstraf, asielzoekers mogen toch nooit werken, wat een slap zooitje inderdaad in Nederland. De enige terechte straf is terug naar land van herkomst !!

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Dit heeft wat mij betreft niks met de vluchtelingendiscussie te maken. Ongeacht waar je vandaan komt, als iemand niet wil dat je hem/haar aanraakt, blijf je met de tengels van iemand af. Deze ongelofelijke kneuzen hebben vrouwen aangerand. Daar is niks speels aan, maar dan ook helemaal niet... Een taakstraf en een paar weken voorwaardelijke celstraf vind ik voor een aanranding sowieso te triest voor woorden. Ik vraag me af of het OM/de OvJ begrijpen hoe groot de invloed van zo'n daad is op deze vrouwen, vaak jarenlang. Nou, ik weet het wel en vind dat het tijd wordt dat er strenger gestraft wordt als mensen een ander aanranden/verkrachten. Taakstraf mag blijven, maar daarnaast een fikse celstraf met een verplichte training hoe men dient om te gaan met een ander.

  reageer
 • Arno

   

  Nee dit geeft een duidelijk signaal af naar overige 'vluchtelingen'. Wij kunnen doen met vrouwen wat we willen want een werkstraf ja daar wordt natuurlijk rekening mee gehouden want ze zijn zielig en spreken de taal niet dus een wassen neus en een messteek in de rug van de slachtoffers. Ja dit gebeurt ook bij autochtone maar als vluchteling mag en moet je eisen dat ze zich hier aan de regels houden en anders UITZETTEN en voor alle overige volken geldt opsluiten en lijfstraffen ja u leest het goed het moet maar eens afgelopen zijn met die knuffelstraffen. Was getekend vrouwe justitia

  reageer
 • DrJake

   

  En verder mogen dus deze 'rapefugees' in NL blijven ? Dit is toch van der zotten. Weg/terug in eigen land. Maakt niets uit of het daar veilig is. Ze maken door hun gedrag ons land onveilig en dan kies ik toch echt voor onze/mijn eigen veiligheid boven die van hun.

  reageer
 • dacht dat ze met zulke straffen al is het voorwaardelijk, het land uitgezet zouden worden...maar nee dat is zielig zeker...slap zooitje

  reageer
 • kees d.

   

  Weer maar eens een taakstrafje voor een aanranding. Hierdoor blijven cellen leeg!!! Als men zich niet aan onze wetten en regels wenst te houden kan je ze ook retourneren naar het land van herkomst.

  reageer
 • almere

   

  weer een knuffelstraf hier uitgedeeld , had ze gewoon het land uit gezet misdragen is weg wezen . en dan doet De Officier van Justitie ook nog een fijne uitspraak spijt me wel maar die heeft t ook niet begrepen dus , hoe zot ben je als rechterlijke macht om zulke domme uitspraken te doen bah .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert