Politieacademie voelt zich niet gehoord

LELYSTAD
De Politieacademie in Lelystad stapt naar de Raad van State omdat er onvoldoende naar haar belangen is geluisterd in de discussie over de uitbreiding van het vliegveld. Dat zegt een woordvoerder van de Politieacademie.

Na de verlenging ligt de start- en landingsbaan op 150 meter afstand van het hoofdgebouw van de Politieacademie en op 60 meter van het oefencircuit. Dat maakt onderwijs en trainingen onmogelijk zegt de Politieacademie.

De gemeente Lelystad, de luchthaven en het Rijk hebben deze bezwaren in 2014 naast zich neergelegd. Ook zou er geen recht op planschade zijn, omdat het centrum niet binnen de gevarenzone valt. De Politieacademie wil best verhuizen als er compensatie tegenover staat.

reacties (15)

 • frits

   

  OMALA heeft helemaal niets met de verlenging van de landingsbaan te maken. Bezwaar tegen een omgevingsvergunning is kansloos als die vergunning aan het bestemmingsplan voldoet. Het bezwaar richt zich inhoudelijk ook niet op de bouwwerkzaamheden, maar op de ingebruikname van de landingsbaan, waardoor vliegtuigen vlak over het circuit gaan vliegen. Dat wordt echter nu niet als nieuw iets in de omgevingsvergunning geregeld, maar is een gevolg van eerdere besluitvorming waar toen ook bezwaar en beroep voor open stond.

  reageer
 • Thomas

   

  Het bezwaar richt zich hier niet tegen het bestemmingsplan, maar tegen de omgevingsvergunning voor de bouwwerkzaamheden. En als je ziet hoeveel nonsens OMALA heeft verkocht rondom hun uitbreidingsplannen geef ik ze goede kans als ze betogen dat ze nooit de juiste informatie gehad hebben en dus niet redelijkerwijs konden weten hoe groot de overlast zou zijn.

  reageer
 • Jaap

   

  Lekker hoor, ambtenaren die tegen elkaar gaan procederen. Iets nuttelozer kun je niet bedenken.

  reageer
 • Esveen

   

  Krijgen we nu het Calimero effect? zielig toch allemaal nu je dat ineens overvalt?

  reageer
 • frits

   

  Hebben ze dan geen last van al die rangerende treinen? Die maken ook heel veel herrie. Om het over het verkeer op de Houtribweg en de toekomstige overslaghaven maar niet te hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Eigenlijk niet. De bezwaartermijn tegen het bestemmingsplan is namelijk al lang voorbij. Je kunt niet zo maar op ieder moment naar de Raad van State stappen in dit soort zaken. De politieacademie zal niet ontvankelijk zijn, tenzij de Politieacademie aan kan tonen alle eerdere bezwaarprocedures en gerechtelijke stappen doorlopen te hebben. Maar dan hadden we dat al eerder in de media vernomen naar ik aanneem, net zoals we dat van de RDW wel vernomen hebben met de bezwaren tegen de nieuwe weg. En zelfs al de Politieacademie wel ontvankelijk is, dan zal het proces geen opschortende werking hebben tegen de aanpassing van de landingsbaan.

  reageer
 • Jake

   

  Het maakt mij niet uit waar het om gaat: geld, compensatie, gehoord worden... De timing is perfect!

  reageer
 • Dirk2

   

  De overheid struikelt hier over haar eigen te lange tenen... Wat een trieste vertoning. De politie (ambtenaren) vallen over het besluit van de gemeente en het rijk (verdraaid, ook ambtenaren)! Zitten deze mensen om werk verlegen, dan direct snijden in het budget? Geld kan het niet zijn... de overheid spekt zichzelf uiteindelijk wel weer! Ik word er erg verdrietig van....

  reageer
 • dave

   

  haha komt de aap toch echt wel uit de .....landingsbaan.

  reageer
 • Serge

   

  There comes the monkey al uit de sleeve! Geld. Het gaat keihard om geld. Bah.

  reageer
 • Sjon

   

  Daar komt de aap uit de mouw. Geld, dat willen ze zien. Ze zijn gehoord en hun belang is gewogen. De termijn voor het maken van bezwaar is inmiddels wel ruim verstreken. Niet ontvankelijk noemen wij dat. Dossier gesloten.

  reageer
 • Adri

   

  Ik voel mij ook wel eens niet gehoord door de politie als ik last heb van mijn buren.

  reageer
 • Bas

   

  Ik begreep van een medewerker dat ze gratis nieuwe grond krijgen aangeboden in de buurt van het rangeerterrein in Lelystad-Noord

  reageer
 • Koos

   

  Ja hoor eindelijk duidelijk: het gaat gewoon om geld. Politie moet zich schamen!

  reageer
 • frits

   

  Ach ja, daar hebben we het al: compensatie. De verdere argumenten zijn flauwekul: de Politieacademie is echt wel gehoord t.a.v. haar belangn, maar deze belangen zijn minder belangrijk bevonden dan het belang van de uitbreiding van het vliegveld. Een beetje agent zou toch moeten weten dat gehoord worden en je zin krijgen heel verschillende dingen zijn. De Politieacademoe gedraagt zich nu als een dreinend kind. Niet meer serieus te nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert