OMALA wordt Lelystad Airport Businesspark

LELYSTAD
Het toekomstige bedrijventerrein bij Lelystad Airport krijgt een nieuwe naam: Lelystad Airport Businesspark. Nu heet het nog OMALA.

Die onderneming is in 2008 opgericht door de provincie en de gemeenten Lelystad en Almere om de bedrijfsgrond rond het vliegveld te verkopen. Volgens directeur Rob Verhoeff van OMALA hebben veel mensen geen idee waar de afkorting voor staat, namelijk Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere. De naam Lelystad Airport Businesspark, kortweg LAB, is volgens de directeur een stuk duidelijker.

Zo'n acht jaar na de oprichting heeft OMALA overigens nog steeds geen vierkante meter bedrijfsgrond verkocht. Dit is volgens de organisatie vooral te wijten aan de vertraging die de uitbreidingsplannen voor Lelystad Airport de afgelopen jaren hebben opgelopen. Toch verwacht OMALA de komende tijd verschillende deals te sluiten voor de verkoop van grond. Zo zouden enkele hotels hebben aangegeven zich graag bij het vliegveld te willen vestigen.

reacties (6)

 • ABS

   

  8 jaar werk om een nieuwe naam te verzinnen. Laten we daar als beloning maar weer een nieuwe bodemloze subsidiepot voor openen. Als blijk van waardering, zeg maar.[/sarcasme]

  reageer
 • Dirk2

   

  Ruim 8 miljoen euro verder, nul resultaat! Een nieuwe naam helpt dan ook niet veel! Hotels? Meerdere op 1 locatie waar Airport zich nog moet bewijzen klinkt als de volgende belofte. Misschien goed om dit aan SRE over te laten ipv deze amateurs?

  reageer
 • Piet v liere

   

  Is niks en word ook niks !

  reageer
 • Johan

   

  zie ook stuk omroep Flevoland van 26 okt 2014 OMALA heeft nog geen meter grond verkocht . We zijn nu toe aan de derde directeur Omala en nog geen meter verkocht. de nieuwe directeur zit er ook alweer meer dan een jaar. Ongelofelijk wat een knulligheid

  reageer
 • Joahn

   

  Volgens mij was de doelstelling om speculatie van de gronden te voorkomen, ondertussen heeft een organisatie met onder tussen een tweede directeur de pot aardig leeg gegeten. Hoeveel heeft men al uitgegeven aan deze organisatie. ik denk wanneer we de kosten die betaald zijn aan de organisatie we wat prijs betreft vele malen hoger uit gaan komen dan wanneer de vierkante meters gewoon verkocht zouden worden ook met een minimale extra marge voor een ondernemer die het risico had genomen. Ik ben heel benieuwd welke politieke partij hier vragen over gaat stellen. Ok Politiek in Provincie > lelystad en Almere laat eens zien waarom jullie er zitten, namelijk controle uitoefenen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Mooi. Nu moet de gemeente Lelystad Airport nog als officiële plaatsnaam vaststellen, waardoor dat ook duidelijk op de borden kan komen. Schiphol is bijvoorbeeld ook een aparte plaatsnaam, en dat is wel zo duidelijk voor de vindbaarheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert