Plan Nationaal Park in stroomversnelling

FLEVOLAND
De ontwikkeling van de Oostvaardersplassen tot Nationaal Park is in een stroomversnelling gekomen. De provincie moet binnen 3 maanden een bidbook inleveren bij het ministerie van Economische Zaken.

Flevoland is al langer bezig om voor het natuurgebied de status Nationaal Park te verkrijgen maar door nieuwe regels moet er plotseling veel haast worden gemaakt.

Het ministerie gaat op korte termijn een wedstrijd organiseren tussen natuurgebieden in Nederland. De drie winnaars worden benoemd tot Nationaal Park van Wereldklasse en zullen worden gepromoot in binnen- en buitenland.

reacties (10)

 • henk

   

  Laat ze de markerwaard maar aanleggen voordat die bak water ook geclaimd gaat worden voor nepnatuur . Nederland is overvol , geen ruimte meer maken voor nepnatuur !

  reageer
 • De ingenieur

   

  Laten ze maar snel een parkweg aanleggen aan de binnenkant van het spoor zodat je de boel een beetje makkelijk kan bekijken. Hier en daar een verhoogde stopplaats voor het uitzicht. Dan wordt het nog wat. En doe wat aan die kaalgevreten vlaktes en kale boomstammen.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een nationaal park van wereldklasse: wat een geweldige kans voor flevoland! Hiermee krijgt onze provinciale trots de erkenning die het verdient.

  reageer
 • henkb

   

  Helemaal mee eens. Ook Hollands Hout, Kotterbos etc wordt er bij betrokken. Kritiek geven is in luie stoel altijd makkelijk, maar kijk ook eens naar de voordelen. En om nog meer zout in de wonden te stoppen, de Oostvaardersplassen blijven in huidig vorm bestaan. Zal zeggen wacht Bidboek af en constateer dan welke kansen er liggen.

 • lelystedeling

   

  Het gaat niet alleen over de Oostvaardersplassen, maar ook om Lepelaarsplassen en de MarkerWadden. De laatste worden kunstmatig aangelegd met overtollig slib e.d. en dan moet er nog eens wat groeien. Duurt zeker nog tot 2020.

  reageer
 • Jos

   

  Er moet nog heel veel gebeuren om dit gebied tot een Nationaal Park te maken. Vroeger was je trots op het gebied, maar nu is het kaalgevreten en stukgetrapt door zogenaamde wilde koeien en paarden en een teveel aan edelherten. Dit probleem zal echt moeten worden aangepakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • arjan

   

  dan ga ik nog maar ff een wandeling maken voor dat je het weet is het een groot vakantie park met huisjes tenten en snelwegen met een paard als aanwezig wild waar je ritjes mee kan maken

  reageer
 • peteratea

   

  Deze mensen zijn niet te af te remmen in hun dwang de Markerwaard te confisqueren voor natuur, voordat er andere, deugdelijkere plannen op tafel liggen. Het zijn de grootste schreeuwers van de Natuur- en Milieumaffia die elke andere ontwikkeling in dit gebied voorgoed kapot willen maken. Ecologische hoofdzones, vogelrichtlijnen, wetlands gezeur (Basel), alsof het niet genoeg is. En de beslissers in de Gedeputeerde - en Provinciale Staten stinken er met open ogen in. Ze weten niet dat toekomstige ontwikkelaars en beleidsmakers nooit meer iets zinnigs in de Markerwaard kunnen ontwikkelen: ze binden zichzelf met handen en voeten als dit gebied in Flevoland een 'Nationaal Park' wordt. Wordt toch eens wakker!

  reageer
 • Esveen

   

  Die leeg gevreten takkenbossen vanuit de trein?

  reageer
 • nationaal uithongerpark bedoelen ze of speelterrein voor de jagers....

  reageer
 • frits

   

  Wat raar. Waarom een vast aantal van drie? Of iets een waardevol natuurgebied van nationale betekenis is, wordt toch door hele andere dingen bepaald dan een wedstrijd. Met de Veluwe, Wadden en de Biesbosch zouden andere gebieden geen schijn van kans meer maken als er een maximum van drie geldt. Dat doet onrecht aan de duinen, Zuid-Limburg, de Oostvaardersplassen en de Zeeuwse Delta; ook allemaal gebieden die de status van Nationaal Park verdienen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert