Streng toezicht op 'zeer zwakke school' De Grundel

LELYSTAD
De Inspectie van het Onderwijs gaat streng toezien op basisschool De Grundel in Lelystad, nu de school het predikaat 'zeer zwak' heeft gekregen.

Dat betekent dat de school volgens de inspectie niet het maximale uit leerlingen haalt en die ook onvoldoende voorbereidt op het leven na de basisschool.

De Grundel heeft een jaar de tijd om op te klimmen naar het predikaat 'voldoende', als dat niet lukt wordt de subsidie mogelijk ingetrokken.

reacties (7)

 • Jose

   

  Heel jammer dat jullie "omroep flevoland" niet bij jullie bericht ook melden dat er inmiddels al heel veel stappen zijn gemaakt om er alles aan te doen het onderwijs te vernieuwen em te verbeteren. Er is al heel hard gewerkt en dan nig eens dit nieuws brengen vind ik jammer! Breng het positiever ja ze aaren zwak maar respect voor de medewerkers want die zetten alle zeilen bij! Fijne school met een goede sfeer

  reageer
 • Serge

   

  Die beste jongen had z'n eigen naam niet eens goed gespeld.

  reageer
 • Thomas

   

  "die hele rapport", "ga maar eens langsrijden", geen enkele interpunctie? Als het uw plan was om te illustreren hoe leerlingen van De grundel aan die taalachterstand komen, dan denk ik dat uw plan geslaagd is...

  reageer
 • G.M.

   

  Een zwarte school? Mijn kinderen komen juist van een zwarte school af en de Grundel is alles behalve hun oude school. Overigens wel bijdehand om te zeggen dat die ouders hun kinderen niet opvoeden. Mijn kinderen zijn gemixed en meer opgevoed dan menig 'blank' kind. Ook qua taalachterstanden is niets mis mee. Sterker nog, ze lopen voorop wat betreft hun ontwikkelingen. Het niet goed aanpakken van leerlingen met gedragsstoornissen en pesten, zie ik ook niks van terug. Zelf iets dergelijks meegemaakt en dat werd keurig opgelost. Misschien zouden er 1 á 2 meesters bij moeten komen. Kinderen hebben ook aan mannen een rolmodel en er werken veel vrouwen op school. Wat overigens niks te maken heeft met functioneren, want deze juffen zijn hartstochtelijke en pasionele vrouwen die hun werk met liefde doen. Nee ik herken de school niet in dit verhaal en mijn kinderen voelen zich er helemaal thuis!

  reageer
 • Micheal

   

  Nou begrijp ik er niets meer van hoor, die hele rapport is zo vals als wat. Er zitten nauwelijks allochtonen op die school, ga op een zonnige dag maar eens langs rijden, en zie wat er buiten speelt! allemaal vrolijke blanke kinderen die aan het voetballen zijn en in boompjes klimmen. Voor de weet, ik heb het rapport nu inderdaad gelezen en ik als ouder kan mij hierin totaal niet in vinden. En het ergste vind ik nog wel het feit dat er gesproken wordt over onveilige situaties, zowel de hele wijk eromheen is enorm veilig in verhouding met vele andere delen van Lelystad, alsmede dat ik nooit klachten heb door zien komen van labiele of zeer vervelende kinderen. En ja van binnen ziet het er enigzins rommelig uit, maar welke school is dat nou niet. Ik zeg dat dit rapport exorbitant uit de hoek komt vliegen, maar wellicht dat andere ouders die dit lezen andere ervaringen hebben, ik hoor er in ieder geval niets van op het schoolplein.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Dan had u met vier kliks het rapport van de onderwijsinspectie zelf kunnen lezen. Grote aanstootpunten zijn A dat de school onveilig is voor leerlingen (waarschijnlijk duidt dat op geen aanpak van leerlingen met een gedragsstoornis die anderen pesten). Dit is gigantisch belangrijk. Een school die pesten de kop niet kan indrukken is geen school. Het enige lichtpuntje is dat de interim-directeur volgens het rapport werkt aan een aanpak voor de toekomst. B Het taalniveau scoort zeer slecht, wat komt doordat de Grundel een zwarte school is met veel leerlingen van ouders die het niet interessant vinden om hun kinderen op te voeden. C De leerkrachten wisten geen duidelijke uitleg te leveren tijdens veel observatiemomenten en D de schoolleiding is niet in staat om voldoende overzicht te houden in wat de leerlingen leren.

  reageer
 • Michael

   

  Tja dit noem ik nou een zondebok, dit is helemaal geen slechte school. Is iemand het er niet mee eens, dan mogen ze mij vertellen hoe dit komt, want ik zie het niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert