Tweede poging: D66 wil winkeltijden afschaffen

ALMERE
D66 in Almere probeert voor de tweede keer de winkeltijden vrij te krijgen. De Democraten dienen donderdagavond een plan in bij de Politieke Markt. Andere partijen kunnen dan reageren op het idee.

Om te beginnen wil D66 de winkeltijden afschaffen in het centrum van Almere Stad.

Een eerste poging strandde. Toen meldde het college van b en w dat het wettelijk niet mogelijk was om de openingstijden van de winkels vrij te geven. Later bleek dat een vergissing, maar de wethouder wil de regels niet wijzigen. Hij meent dat de winkeliers er geen behoefte aan hebben.

reacties (10)

 • Henk

   

  Weer zo'n idee van D66. Deze politieke partij heeft altijd van niet realistische ideeën. Hiermee help je de kleine zelfstandige definitief om zeep en hou je alleen de grote ketens over. De impact die dat met zich meebrengt voor de inwoners in en om het centrum. En de vraag is of er überhaupt wel draagvlak voor zo'n idee in de Almeerse samenleving. Doe eerst maar eens iets aan het woning tekort in de sociale sector. Dat heeft meer prioriteit dan dit onzaligmakend idee.

  reageer
 • SJP

   

  Lekker millieuvriendelijk. Dag en nacht verlichtingskosten; verwarming/koeling. meer personeel wat meer kilometers maakt. En uiteindelijk wordt alles duurder. Goed bezig D66 (maar niet heus ...)

  reageer
 • Michael

   

  Wouw eindelijk wakker?

  reageer
 • jemig

   

  beste d66, de winkeliers ZELF willen dit niet eens, waarom dan zo doordrammen....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jarenlang hebben we in spruitjesluchtland Nederland gezucht onder de dwang van de winkelsluitingswet. Twintig jaar geleden was de situatie bij ons thuis als volgt: zowel mijn vrouw als ikzelf werkten voltijds, we gingen 's morgens om 7 uur deur uit, en kwamen 's avonds om 7 uur weer thuis. Doordeweeks konden we dus geen boodschappen doen: de winkels gingen om 6 uur dicht. Omdat er op zondag ook niks open was hadden we dus welgeteld één moment in de week om boodschappen te doen: zaterdag. En als we dus iets vergaten...konden we een week wachten. De zaken zijn nu belangrijk verbeterd. De laatste fase van dit verbeteringsproces is dat de winkelsluitingswet met een fraaie boog de prullebak in gaat. Geen winkel meer verplicht gesloten, geen winkel meer verplicht open. Ik snap werkelijk niet dat men zo op D66 zit te katten, terwijl deze partij op dit punt de vrijheid van iedereen wil bevorderen.

 • Paul

   

  Om gezelligheid te houden is het juist nu slim om te sturen in openingstijden. Niet als individuele ondernemer voor jezelf gaan, maar als centrum vanuit visie kaders stellen. De -ieder voor zich- mentaliteit is volledig doorgeslagen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Kansloos voorstel. Kleine ondernemers die geen eigen personeel hebben wordt zo de nek omgedraaid. Ik mag hopen dat de VVD de partij van de ondernemer wel oog heeft voor deze ondernemers. Je kan niet als klein ondernemer 7 dagen in de week 12 uur open zijn.

  reageer
 • Zelf bepalen

   

  Vaste winkeltijden zijn niet meer van deze tijd. Laat iedere winkelier z'n eigen openingstijden kiezen. De vaste koopavond lijkt al tijden nergens meer op en werkt inmiddels niet meer. Die kan als eerste op de schop. Nu ga je naar het centrum en je verwacht gezelligheid. Als je er bent is het een grote teleurstelling.

  reageer
 • almere

   

  kunnen we ook d66 afschaffen hier in almere ?

  reageer
 • Arie

   

  Overdag verdien ik mijn geld, net als het grote deel van Nederland. Ik zou dus graag in de avonduren willen winkelen, donderdag tot 21 uur open is daarvoor niet laat genoeg. Nu ben ik aangewezen op het internet.

  reageer
 • willem-stad

   

  De winkelovervallen (niet diefstallen) zijn juist weer een beetje onder controle en dat komt niet door de D66-rechters. Heeft D66 enig idee ,wat loonkosten inhoudt ? In een winkel moet altijd een overigens slecht betaalde leidinggevende aanwezig zijn, de huidige 60 uren per week (plus 7 dagen per week een halfuur voor openingstijd én na sluitingstijd). Doe wat aan de huurprijzen en het parkeertarief wil het gezellig druk blijven en niet onveilig en uitgestorven eerdaags.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert