Korte ritten met Regiotaxi vanaf vrijdag duurder

FLEVOLAND
Korte ritten met de Regiotaxi worden vanaf vrijdag iets duurder. Volgens de provincie is daartoe besloten, omdat gebruikers vaak korte ritten binnen dezelfde zone maken. Op deze ritten moest de provincie geld toe leggen.

Het standaard opstaptarief wordt daarom verhoogd van 3,70 euro naar 4,40 euro. Daarnaast wordt het systeem van OV-zones afgeschaft. In plaats daarvan gaat de passagier per afgelegde kilometer, 22 cent betalen.

Voor ritten in de avond en in het weekeinde gelden weer andere bedragen. Het opstaptarief is dan 3,80 euro en de kilometerprijs 9 cent.

Om te ontmoedigen dat mensen lange afstanden met de regiotaxi afleggen, gaat de kilometerprijs na 25 kilometer fors omhoog. Per kilometer moet dan 2,75 euro worden betaald. De provincie wil dat mensen dan met de bus en de trein reizen.

Volgens de provincie zullen sommige mensen door de tariefwijzigingen duurder uit zijn, maar zijn ongeveer evenveel mensen goedkoper uit.

Vervoersbedrijf Connexxion gaat vanaf vrijdag het Regiotaxivervoer in Dronten, Noordoostpolder, Lelystad en Zeewolde coördineren. De ritten in de vier gemeenten worden nog wel door verschillende taxibedrijven uitgevoerd.


reacties (7)

 • W ijkbewoner

   

  Wel inschrijven voor een hele lage prijs. Dan gaan zeiken dat je het er niet voor kan doen en dreigen dat je stop Komt er vanzelf geld bij

  reageer
 • frits

   

  In Lelystad kon je al geen goedkope korte ritten meer maken. Daar gold al een hoog standaardtarief voor mensen zonder WMO-pas. Snap niet dat dat minimumtarief niet gewoon overal gaat gelden.

  reageer
 • frits

   

  Volgens mij legt de provincie op de lange ritten ook heel veel geld toe. Kostendekkend tarief zal al snel 2 euro per kilometer moeten zijn. Provincie kiest hier duidelijk voor regionale verbindingen, en vindt lokaal vervoer niet meer zo belangrijk. Opmaat om dit bij de gemeenten te dumpen. Overigens op zich begrijpelijk, want een korte rit kan ook lopend of met de fiets. Waarom zou de overheid in zulke ritten zo veel subsidie moeten steken. En wie echt niet kan, die kan een WMO-pas bij de gemeente aanvragen.

  reageer
 • Jacob

   

  "Korte ritten met de Regiotaxi worden vanaf vrijdag iets duurder. Volgens de provincie is daartoe besloten, omdat gebruikers vaak korte ritten binnen dezelfde zone maken. Op deze ritten moest de provincie geld toe leggen." Voorgaande zin behoeft een nadere toelichting, al was het alleen maar om te kunnen begrijpen waarom de Provincie op korte ritten en dan binnen dezelfde zone geld moet toeleggen en dan liefst daarbij nog even vermelden waarom en hoeveel. "Volgens de provincie zullen sommige mensen door de tariefwijzigingen duurder uit zijn, maar zijn ongeveer evenveel mensen goedkoper uit." Hieruit begrijp ik dat sommigen duurder uit zijn en evenveel sommigen goedkoper. Is dan de conclusie gereachtvaardigd dat het overgrote deel van de mensen net zo duur uit zullen zijn als voor de wijziging? Is een en ander het gevolg van het feit dat Vervoersbedrijf Connexxion vanaf vrijdag het Regiotaxi-vervoer in Dronten, Noordoostpolder, Lelystad en Zeewolde gaat coördineren?

  reageer
 • pluis

   

  Geweldig weer dit voor de ouderen die juist gebruik maken van korte ritjes met de regiotaxi om bv hun boodschapjes te doen of naar een huisarts te gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  "maar zijn ongeveer evenveel mensen goedkoper uit." staat er .... jammer dat er altijd mensen zijn die denken in half lege glazen over een ander nr staat al helemaal niets

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Lekker zeg, ga je vanaf vrijdag en meer betalen voor de rit en meer betalen voor de bestelling van de rit, want je kan er vergif op in nemen dat je een duur 0900 nummer moet gaan bellen. Een gewoon nummer kan je dan niet meer bellen. Waardeloos.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert