Speciale aanpak voor werkloze 45-plussers

ALMERE
De gemeente Almere heeft samen met het UWV en Hogeschool Windesheim een plan gepresenteerd om langdurig werkloze 45-plussers aan een baan te helpen.

Deze leeftijdsgroep heeft moeite om werk te vinden. Een groep van tenminste 100 werklozen krijgt vanaf 1 mei meer coaching. Ook de medewerkers van de Sociale Dienst worden getraind om hun cliënten nog beter te helpen.

Daarnaast kunnen bedrijven aanspraak maken op een financiële regeling om 45-plussers in dienst te nemen. Verder gaat de gemeente in gesprek met werkgevers om het belang van diversiteit op de werkvloer te benadrukken. Ouderen hebben vaak meer ervaring die ze kunnen overdragen aan jongeren.

In totaal heeft de gemeente 6.000 inwoners in de bijstand. De helft daarvan is 45+. Naar schatting gaat het om 2400 cliënten die langdurig werkloos zijn.

reacties (8)

 • Ach

   

  Flexwet, 1/2 jaars contract. Nee voor ons 55+ gaat dit echt niet werken. Weer een kansloos project dat allen voorziet in banenbehoud bij UWV en rijk.

  reageer
 • Verbaast en verdwaast.......

   

  Er vindt een merkwaardig fenomeen plaats. Eerst werden de ouderen gestigmatiseerd niet flexibel ,stug enz..enz.. Zelfs allerlei adviesbureau's werden te pas en te onpas in allerlei bedrijven in gezet om de ouderen gelegaliseerd te lozen.Ook bij de overheid. Juist dit kapotmakende moraal heeft ouderen verdwaast aan de kant doen zetten. En nu moeten de ouderen iedereen weer pootjes geven,wat zijn we weer belangrijk!!Erg schizofreen,ach inmiddels kunnen ze toch met een subsidie aan het werk! Of nog handiger met een startersloontje!

  reageer
 • Saint

   

  Ik ben bijna 65 jaar en ben werkeloos. ik heb niet de illusie dat ik nog aan de slag kom. Toch moet ik nog 4 x per maand een sollicitatie inleveren bij het UWV. Zo draag ik wel bij aan de werkgelegenheid. Immers iemand moet mijn sollicitatie lezen en een afwijzing sturen. Verder moet iemand van het UWV controleren of ik wel aan mijn verplichtingen heb voldaan. Als je maar genoeg 60+ ers in de ww schopt, kan je veel mensen aan het werk houden. Door cursussen en andere zinloze bezigheidstherapieën.

  reageer
 • Nol

   

  Een opleiding volgen kan nooit kwaad maar of 45plussers ook daadwerkelijk aan werk komen? want te duur hè?

  reageer
 • Bergerac

   

  Dit probleem is al jaren bekend. Dit is ook weer de zoveelste zinloze actie die veel geld kost en geen banen oplevert. Het probleem zit denk ik toch bij de werkgevers. Ik ben sinds een half jaar gepensioneerd en heb de 2 en half jaar daarvoor in de ww gezeten. Daar word een mens niet vrolijk van maar ik ben blij dat ik dat gedoe met het UWV gehad heb.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Optimist

   

  Ben niet helemaal met je eens. Je kan altijd nog de politiek in. Daar zitten de meeste oude dementen en je hoeft niets voor te leren. Een beetje liegen en graaien kunnen wij toch ook wel???

  reageer
 • almere

   

  ze zoeken tegenwoordig zo jong mogelijk b,v maximaal 18 jaar met 20 jaar ervaring en in bezit van alle geldige rijbewijzen en ruime keniis van zaken zo iets toch ?

  reageer
 • Henk25

   

  Zelfs 45+ is al niet meer gewenst op de arbeidsmarkt, blijkt weer. Terwijl de AOW-grens steeds wordt opgerekt. Voor je het weet zit een werkloze 45+'er ruim 20 jaar in de bijstand. Dit toont aan hoe ver de theorie van langer werken en de praktijk van werkgevers om vooral geen 'ouderen' aan te nemen uit elkaar lopen. Idem met behoefte zorg/afbraak zorgstelsel. Of dit plan iets aan de situatie verbetert? Ik heb ernstige twijfels.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert