Gemeente deelt gele kaarten uit aan foutparkerende fietsers

DRONTEN
De gemeente Dronten is begonnen met het geven van 'gele kaarten' aan fietsers, die hun rijwiel buiten de fietsenstalling bij het station neerzetten. Op den duur gaat de gemeente rode kaarten geven en worden de fietsen verwijderd.

De gemeente Dronten werkt bij het station met zogenaamde fietscoaches. Zij spreken de reizigers aan als ze hun fiets buiten de stalling plaatsen. Behalve met een persoonlijk gesprek worden de foutparkeerders op hun overtreding gewezen met een kaart in de vorm van een sticker op de fiets.

Aan de zijde van de nieuwe school Het Perron is een nieuwe stalling geopend voor 384 fietsen. Daarmee is het tekort aan stallingsplaatsen opgelost en dus moeten Drontenaren hun rijwiel gewoon in de vakken stallen.


reacties (5)

 • De ingenieur

   

  Merkwaardig, volgens vele Drontenaren was er helemaal geen behoefte aan een treinverbinding en zou niemand er mee willen reizen. De gemeente doet er goed aan meer stallingen te creëren en wel zo dat fietsers vlot hun fiets kwijt kunnen en haasje repje naar het perron kunnen. Het zijn geen automobilisten die nog even rondjes rijden voor een plekje.

  reageer
 • *Aluhoedje op*

   

  Je zou het bijna niet verwachten hé?

  reageer
 • Erick

   

  Jarenlang zijn fietsers door de gemeente tekort gedaan door ontbreken van stalling. Bijna dagelijks worden hier fietsen gejat. Nu gaat de gemeente de fietsers aanpakken. Tja... Wat moet dat moet he?

  reageer
 • Willem

   

  Een gele kaart. Dat zal ze leren!

  reageer
 • En nu in het dorp nog. Daar is het regelmatig zo vol met her en der geplaatste fietsen dat je er bijna niet meer door komt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert