Burgemeester belooft brieven te delen

URK
Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft beloofd om de gemeenteraad voortaan beter te informeren over ingekomen brieven.

Van Maaren kreeg donderdagavond forse kritiek van de lokale politici omdat hij een brief van staatssecretaris Martin van Rijn over de jeugdhonken op Urk niet met de gemeenteraad had gedeeld. In die brief stelt Van Rijn een aantal vragen aan de burgemeester over het beleid rond de barretjes. De brief van december vorig jaar werd niet beantwoord. Bovendien bleef de post drie maanden liggen totdat Omroep Flevoland bij het doornemen van gemeentelijke dossiers over barretjes op de brief van de staatssecretaris stuitte.

Van Maaren zegde de gemeenteraad toe dat hij beter gaat opletten of er politiek gevoelige onderwerpen tussen de post zitten. Als dat zo is, zal hij de stukken meteen aan de fracties doorsturen. Volgende week praat wethouder Geert Post met staatssecretaris Van Rijn om zijn zorgen over de jeugdhonken weg te nemen. Volgens Post gaat hij uitleggen dat het legale honken betreft, waar scherpe controle op wordt uitgeoefend.

reacties (3)

 • Hans

   

  veel beloven weinig geven van Maaren laat de raad in de waan leven!

  reageer
 • H.

   

  Goeie 1 april grap!!!

  reageer
 • KC

   

  Gaat B&W dan eindelijk opstappen? Het lijk hierwel het gedoe met van der Steur!

 • frits

   

  Zucht. Hoeveel moet er nog gebeuren voordat iedereen inziet dat Urk geen enkele bestuurskracht heeft. Deze gemeente kan zo niet door blijven klungelen. Fusie met een andere gemeente is onvermijdbaar.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Kijk nu eens hoe het gaat op Urk, de minste problemen op criminaliteitsgebied, een prima economie. Ja er zijn wat problemen met brieven en gebouwen,maar dat heeft elke gemeente, denk aan hun buren met "de deel" en je weet dat het elders niet beter is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert