Inwoners mogen meedenken over winkelcentrum

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde en plaatselijke ondernemers nodigen instanties en inwoners van het dorp uit om te brainstormen over de toekomst van het winkelcentrum.

Ruim 11 procent van de winkels in Zeewolde staat leeg waardoor het centrum minder aantrekkelijk wordt om te winkelen. Om verdere leegstand te voorkomen worden er in april twee interactieve bijeenkomsten gehouden waarbij ideeën en wensen kenbaar gemaakt kunnen worden.

Inwoners kunnen hun ideeën ook kwijt in een zogenoemd werkatelier aan het Kerkplein.

reacties (7)

 • marel

   

  Ik denk dat de (toekomstige) inwoners van Polderwijk wel heel blij zijn met een grote supermarkt. Voor de gezelligheid gaan ze dan naar het centrum. Daar heeft een supermarkt in Polderwijk geen invloed op. Is het centrum niet gezellig, gaan mensen ergens anders heen. En dat is het geval. De hele opzet van ons centrum is vanaf de bouw niet goed geweest en dat verander jeniet meer.

  reageer
 • Robin

   

  1 april grap?

  reageer
 • Rob

   

  Is een goed plan, maar ik wil eerst stellen dat wie kiest om in Zeewolde te komen wonen ook moet willen winkelen in Zeewolde en niet moet gaan winkelen in omliggende plaatsen waar het zgn. Goedkoper is. Als je op de vrijdag en zaterdag kijkt wie er allemaal richting Harderwijk en Amersfoort rijden is het niet verwonderlijk dat ons centrum leegloopt en dan hoef je het over ontwikkelen al helemaal niet meer te hebben. Als we het hebben over de indeling dan zou er alleen horeca gelegenheden op het kerkplein mogen plaatsvinden en niet door het hele centrum heen dat is gewoon belachelijk, zelf gaat op voor de snackbars e.d. Is ook voor de politie beter te controleren en je dringt het vandalisme terug. Ook zou er meer gekeken moeten worden naar meer aan diversiteit van winkels, nu is het vaak veel van het zelfde waarvoor het dorp te klein is, de supermarkten zouden ook meer over het dorp verspreidt moeten worden, is goed voor het milieu. Het de winkeliers moeten er ook voor zorgdragen dat het om hun deur schoner gaat worden, het is er vaak een zooitje. Het is allemaal niet zo moeilijk. Is het koopavond zorg dan ook dat iedereen open is. Lok de mensen naar je winkel. De meeste inwoners werken buiten het dorp en willen graag op de koopavond hun boodschappen doen, dan kan het toch niet waar zijn dat je dan je deur op slot doet.

  reageer
 • Jan

   

  Ook maar meteen geen grote supermarkt in de polderwik, dat houdt ook de mens uit het winkelcentrum

  reageer
 • Pvds

   

  Als eeste de huren naar beneden, die prijzen zijn echt niet normaal meer. Geeft de startende onderneemer geen 5 maar een 1 jaars contract. Zorg voor dat er genoeg verschilende winkels met verrassende artikelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wimj

   

  Je ziet winkels helemaal verdwijnen of duidelijk verkleinen.Neem bijvoorbeeld de HEMA.Geen worst meer,gebak op bestelling!,geen vleeswaren.Van deze winkel staat ook al een stuk te huur.Verder zag ik een Poolse winkel .Misschien nog wat Syrische winkels?We gaan vaak dus ergens anders boodschappen doen (bv Dronten of Harderwijk).Aanbod is daar groter en sfeer stukken beter.

  reageer
 • Paul Vermeulen

   

  Ik zeg top idee, als nieuwe inwoner van Zeewolde doet mij het zeer om te zien wat er over is van dit centrum. Er is duidelijk veel meer uit te halen. Qua formaat dorp en qua toerisme. Dorpelingen en toeristen moeten het weer leuk vinden om ondernemers te supporten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert