Rechtszaak rond geluidsmetingen windmolens

CREIL
Een omwonende van Windpark Noordoostpolder bij Creil is naar de bestuursrechter gestapt omdat ze wil dat de gemeente Noordoostpolder geluidsmetingen gaat verrichten.

Herma Coumou woont aan de Noordermeerweg en heeft dag en nacht, binnen- en buitenshuis last van een brommend geluid. Ze wil dat de gemeente gaat bekijken of de geluidsnormen van de 26 windturbines worden overschreden. Die metingen kosten de gemeente 130.000 euro.

Ambtenaren hebben afgelopen jaar geen bijzondere geluiden gehoord en de gemeente heeft daarom geen aanwijzingen dat de normen worden overschreden. De bestuursrechter doet over anderhalve maand uitspraak in deze zaak.

reacties (10)

 • Dick

   

  Behoorlijk ouderwets kastje heb jij dan.

  reageer
 • ik

   

  Mijn ziggokastje maakt ook een zoemend geluid. Moet ik nu zeker ook gelijk om ee andere vragen.

  reageer
 • Barbara

   

  Geweldig dit onderzoek!Moet op meerder plaatsen worden gedaan i.v.m Laag frequent geluid dat niet alleen de molens verspreiden maar nog tig andere apparatuur.Er zijn in heel Nederland duizenden mensen die hier ernstige hinder van ondervinden, geluiden als brommen en zelfs constante trillingen (= ook een geluid!) welke door anderen niet gehoord worden. Het is geen fabel alsof er een stel bromvliegen zou zijn losgebarsten, was dat maar waar! Gemeente Almere heeft vorige maand nog een brandbrief aan Minister verzonden regelgeving rond verspreiders van Lfg aan te pakken. En wat @Jan denkt te horen heeft niets met Lfg te maken. Kijk als je zin hebt eens naar documentaire www.DE BROM dan kan je nadien meepraten over de overlast voor gevoelige mensen die hier dagelijks 24 uur per dag aan lijden. Stichting Laag frequent geluid heeft talloze verhalen over deze allergie op haar site staan afgedrukt. Ook heel nuttig om te lezen.

  reageer
 • Jan

   

  Enige moment dat ik ze kan horen. Is als de wind naar het westen waait, en dan boven een bepaalde snelheid. Hoor ik hem 'snachts, zwiepen. Maar alleen buiten, Zelfde als de downwash die je bij helikopters kunt horen. Misschien moet mevrouw dubbel glas instaleren. het geluid van de molens Is overigens niet storend. En mevrouw mag in de toekomst Gewoon participeren in het project. Dan zijn alle klachten opeens verdwenen

  reageer
 • Klaas

   

  Meneer die het over infrageluid heeft, dat is door de mens niet te horen. Heeft ze dus geen last van. Ik heb ook weleens een brommen geluid in huis gehad. Bleek dat ik de radio vergeten wat te aarden. Miss dat mevrouw daar eens naar moet kijken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 13xx

   

  Ik hoor ook brommende geluide (snelweg, trein, vliegtuigen) Mag ik ook een geluidsmeting van heel veel euro's bij mijn gemeente aanvragen?

  reageer
 • Boels

   

  Ambtenaren "horen" nooit geluid, ze hebben de spullen er niet voor. Het meten van infrageluid vergt speciale apparatuur. Windturbines in bewoonde gebieden verpesten gesubsidieerd de leefomgeving.

  reageer
 • sander

   

  Dat zijn de eerste bromvliegen van dit jaar , nu het mooi weer wordt . Gemeente hou het geld maar in de zak !

  reageer
 • Kritisch

   

  Als ze haar verpauperde tuin dan eerst maar eens aanpakt. Dat bootje van haar....

  reageer
 • Roy

   

  Gelijk heeft ze !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert