Staking bussen dinsdag onvermijdelijk

ALMERE
De staking van de Almeerse buschauffeurs lijkt dinsdagochtend onvermijdelijk. De gemeente is niet van plan om met vakbond FNV nog een keer te gaan praten over de veiligheid in de stadsbussen, zo zei wethouder Frits Huis donderdagavond.

De FNV vindt dat de gemeente in het programma van eisen voor een nieuw contract voor het stadsvervoer te weinig vraagt om de veiligheid in de bussen te verbeteren. De vakbond heeft daarom op maandagmiddag een ultimatum gesteld. Geeft de gemeente hieraan geen gehoor, dan rijden de stadsbussen dinsdagochtend tot 10:00 uur niet.

Wethouder Huis stelt dat in het nieuwe buscontract wel degelijk tal van voorwaarden op het gebied van veiligheid worden gesteld. Bovendien komt er een miljoen euro extra voor veiligheid beschikbaar. Volgens de wethouder heeft de FNV niet door dat de gemeente en de bond beide meer veiligheid willen.

reacties (8)

 • Nan

   

  GROOT gelijk! Ik ben zeer tevreden over de bussen in ALmere en die naar Amsterdam! Veiligheid voor de chauffeurs en chaufeuses en passagiers voorop! Het OV is een groot goed en meneer Fritz ga jij lekker elke dag fietsen naar amsterdam, malle!

  reageer
 • Maxx

   

  Even voor alle duidelijkheid mensen: gratis rijden kan niet meer na de staking van 2008. Alléén een ouderwetse harde staking staat ons buschauffeurs nog ter beschikking. Alle andere (lees: passagiervriendelijke) acties zijn ons uit handen geslagen. En daarbij...met deze actie staan wij niet alleen voor onszelf op de barricade, maar óók voor u...onze passagiers!!!

  reageer
 • Klaas

   

  Wethouder Huis heeft nog nooit geluisterd naar anderen dus is staking het enige middel wat er over blijft voor de buschauffeurs laat ze maar staken tot dat Huis bereid is om met het FNV een gesprek aan te gaan en anders gewoon iedereen gratis laten reizen.

  reageer
 • Henk

   

  Ah, Frits zit op het pluche. Dan moet je de indruk wekken dat de politiek het altijd juist heeft en dat de andere partij het altijd verkeerd ziet of het niet snapt. Ja, Frits leert snel. Realiteit, veiligheid in de bus is ontoereikend. Hetgeen trouwens voor geheel Almere geldt. Helaas zijn de reizigers het dupe. Maar voor (ook jouw) veiligheid moet je soms een offer brengen. Tip: net zolang staken tot Frits het licht ziet.

  reageer
 • Justin Jopperman

   

  Goede zaak. Helemaal stoppen met het openbaar vervoer is de allerbeste oplossing. Goed voor mens en milieu.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marjolein

   

  Dat ze acties houden is prima. Ze pakken nu wel de reiziger die naar het werk moet. Rijdt dan liever na de spits niet Rijdt gratis Blokkeer het gemeentehuis Etc

  reageer
 • Fritz

   

  De stadsbussen zijn overbodig geworden. Op de fiets ben je vaak sneller ter plekke! Afschaffen die stadsbussen voor luie mensen!!! Het geld kan beter besteed worden aan mensen die speciaal vervoer nodig hebben!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Afschaffen die stadsbussen voor luie mensen!!!" - in de bus zitten niet alleen luien mensen, maar ook heel veel ouderen, mensen die slecht ter been zijn, mensen met (heel) kleine kinderen, mensen die een zwaar beroep hebben en erg moe zijn, mensen die geen geld hebben voor een auto. Het is me net iets te makkelijk om iedereen die in de bus zit lui te noemen.

 • hejohgekkie

   

  1 april

 • Pzaal

   

  Ben ik Dinsdag erg laat op me werk. :(.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert