Proef zelfstandig reizen op Zonnebloemschool

De Zonnebloemschool voor speciaal onderwijs in Emmeloord start na de zomer met een proef om leerlingen zelfstandig te leren reizen met het openbaar vervoer.

Voor de proef werkt de school samen met de gemeente Noordoostpolder en welzijnsorganisatie Carrefour. Aan de proef gaan vijf leerlingen meedoen. Zij krijgen wekelijks verkeers- en reislessen op school. Daarna volgt een oefening in de praktijk, waarbij ze tijdens hun reis worden begeleid door een zogenoemd 'maatje'. Dit kan een familielid of een bekende zijn. Als dat niet mogelijk is helpt Carrefour met het zoeken naar een vrijwilliger.

Wanneer de proef een succes blijkt, wordt gekeken of meer kinderen zelfstandig kunnen gaan reizen.

reacties (2)

 • Schone schijn??

   

  Dit is prachtig voor deze kinderen! Helaas kun je tussen de regels door lezen dat de motivatie een andere is dan alleen de kinderen bij te spijkeren. Juist deze groep kinderen zou dit lespakket standaard aangeboden moeten worden.Dit is echt geen luxe om deze kinderen daarmee op weg te helpen.Nu men allerlei bezuinigingen omtrent het vervoer van deze kinderen probeert te bewerkstelligen komt men met z.g.n. Liefdevolle ideeën.Maak dan een gebaar naar deze kinderen we voeren het standaard aangepast in vanaf het begin dat ze op school komen. Met zorgvuldigheid!!

  reageer
 • Zuinigheid met een luchtje??????

   

  Deze actie zou gewoon tot de ontwikkelings mogelijkheden moeten horen! Nu dit specifiek in het nieuws en onder de aandacht gebracht wordt zou men kunnen denken hier zit een verkeerde motivatie achter met een luchtje. Juist deze kinderen hebben op dit vlak bescherming nodig ,het is geen overbodige luxe om in het reguliere bijzonderonderwijs zelfstandigreizen als vak toe te voegen. Het gemeentelijk vervoer van de Zonnebloemkinderen staat onderdruk .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert