VVD stoort zich aan popiejopie-gedrag agenten op Facebook

ALMERE
De raadsfractie van de VVD stoort zich aan het popiejopie-gedrag van politie in Almere Buiten. Agenten doen op het Facebook-account van de politie verslag van hun werkzaamheden. Volgens Ulysse Ellian van de VVD wordt daarbij te vaak een populistische toon aangeslagen. Daarbij doelend op uitingen als "Wij zijn achter een verdachte aangerend." Hij vindt dat overbodig en denkt dat het imago van de politie wordt geschaad.

Ellian uitte zijn kritiek tijdens een vergadering over veiligheid op de politieke markt. Volgens hem is het nodig dat de politie een duidelijk beleid maakt over wat wel en niet te plaatsen op social media.

Districtschef Famke van Spaendonk kan zich niet vinden in de opmerkingen van de VVD. Zij vindt dat er helemaal geen sprake is van popiejopie-gedrag. Volgens haar is het een manier om meer verbinding te krijgen met de maatschappij. Ruim 10.000 mensen vinden de Facebook-pagina leuk. De berichten die erop worden geplaatst, bevatten volgens de districtschef juist informatie die de mensen willen weten.

 

reacties (47)

 • Popie Jopie

   

  Ik kan me er wel in vinden. Ik gebruik zelf geen sociale media, want het gebruik ervan maakt je alleen maar dommer, narcistisch en je neemt steeds meer afstand van het echte leven. Dat is ook de reden dat het grootste deel van de samenleving dit tegenwoordig als een normale manier van communiceren beschouwt. Als je zelf alles wat je doet helemaal geweldig vindt, en dit elke keer breed uit meet, bijv. op Facebook, dan vindt je het ook fantastisch als de Politie zich op eenzelfde wijze uit. In de volksmond heet dat inderdaad 'popiejopie' gedrag.

  reageer
 • Jan bakker

   

  Dat is standaard als politie agent ! Als je popie-joppie bent ga je geen agentje worden! !

  reageer
 • Bart

   

  Wat een onzin dit, inderdaad, deze niet nagedachte actie van de VVD schaad het gedrag meer! Ik woon in Almere buiten en volg de agenten zo vaak mogelijk, ik vind dat hartstikke goed werk doen en heel begrijpelijk berichten over hun acties. Zo staan ze dichtbij het volk en mudden in de maatschappij. Ik zou het verdomd jammer vinden als agenten deze domme actie van de VVD serieus nemen. Een excuus van de VVD is op zijn plaats! Wellicht dat ik de volgende keer anders stem!

  reageer
 • Sander

   

  Vind juist de kloof tussen burgers en politie-almerebuiten klein geworden hierdoor. Maar zal wel aan de kak van de vvd liggen dat er anders gedacht word.

  reageer
 • Ik zou zeggen: kijk eens welke resultaten er geboekt zijn door deze prima hardwerkende politiemensen! Aantal inbraken is spectaculair gedaald, er wordt supersnel gereageerd op meldingen en ga zo maar door.... VVD ga je eens druk maken over belangrijker zaken... Ps. ik werk niet bij de politie hoor 😃

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Als het imago van de politie ook maar ergens door wordt geschaad zijn het de acties van onze politici......

  reageer
 • Frenk

   

  In elke partij zit een onbenul, zo ook in de VVD. Zo jammer om je eigen mening te ventileren als politicus

  reageer
 • Nick

   

  Wordt tijd dat de VVD zich met zaken gaat bezig houden waar heel Nederland iets aan heeft. En niet met deze slappe onzin naar buiten treed.

  reageer
 • Ali Turk

   

  Juist goed vd politie om dit te doen. Altijd dat gezeur....

  reageer
 • Emmy

   

  Geachte heer Ellian. Hoe kan een fractie assistent die op zijn profiel heeft staan dat het belangrijk is dat drempels voor burgers worden weggenomen, van de politie verwachten dat zij deze drempels weer gaan opwerpen door minder 'populistisch' taalgebruik te gaan gebruiken, terwijl dit taalgebruik er juist voor zorgt dat de saamhorigheid onder de inwoners van Almere Buiten enorm is toegenomen en de criminaliteit drastisch afneemt. Heb ik iets gemist?

  reageer
 • patrick

   

  Ik ben het in het verleden niet altijd eens geweest met de politie en hun manier van handelen. Zovaak zie je dat ze met machtsvertoon te werk gaan, maar zeg nou eerlijk!!! Een heel bijzonder goed loon houden ze er aan het eind van de maand ook niet aan over... Het is juist fijn om te lezen dat er gewerkt word aan een veiligere samenleving en hoe ze dat op social media plaatsen zal me letterlijk een worst wezen.. Misschien moeten ze in de kamer maar eens wat anders gaan doen dan stemmen proberen te winnen via nutteloze zaken...

  reageer
 • Nico

   

  En wij storen ons aan de vvd

  reageer
 • Jan

   

  Politie, maar ook politici die tijd hebben om gelijk in hun mobieltje te duiken voor die onzin. Vaak zijn het ook nog emotionele reacties die achteraf weer teruggenomen moeten worden. Laten we professionele beroepen professioneel houden.

  reageer
 • Ricardo

   

  Ik vind het een droeftoeter!!! Politie is juist goed bezig!

  reageer
 • Pieter

   

  Laat ik het dan dit keer eens eens zijn met de opvatting van de VVD. Ik heb vaak het idee dat de dames en heren agent teveel naar Amerikaanse politieseries kijken. Gezag verdien je niet door de populist op Facebook en Kwetter te gaan uithangen en mee te huilen met de Vox Populi. U dient boven de partijen te staan en flinke afstand te bewaren. Deze foto's'en zogenaamde verslagjes passen daar niet bij.

  reageer
 • Serge

   

  VVD weg ermee!

  reageer
 • Jake

   

  Hoop ik dat de populistische toon van de VVD in verkiezingstijd straks ook niet aanwezig is in Almere...

  reageer
 • Theo Tappenflap

   

  Mark Rutte die stemmen trekt met zijn kiezersbelofte "geen cent meer naar de Grieken", om vervolgens na de verkiezingen miljarden euro,s naar de Grieken over te maken. Dit kiezersbedrog is popiejopie gedrag waar de VVD van smult.

  reageer
 • Betrokken Flevolander

   

  Mensen die de politie afzeiken, zien we hierboven in alle vormen en gruwelen. Dat de politie soms iets te 'popie-jopie' reageert is te wijten aan het opleidingsniveau van de politie. De politie vertegenwoordigt het gezag, de rechtspraak en de moraliteit. Veel politieagenten zijn helaas behept met een lagere opleiding (van velen weet ik dat ze graag doorstromen), maar het communiceren met de burgerij, en zeker met 'tokkies', vereist een zekere afstand en wijsheid. Dat is niet iedere jonge agent gegeven, 'boven de burger staan' vereist heel veel moed, durf en vooral relativeringsvermogen. Dat is niet iedere jonge agent gegeven, te veel inlevingsvermogen is ook niet goed: helder en duidelijk handelen is eerste vereiste... Maar kortom: de politie doet haar best, en verbetering van het twittergedrag is echt niet moeilijk, en ik zou de betrokken agenten aanraden hun facebook-account gewoon privé te houden...

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad, "het blijft een goed van een inzichtelijke waarden".

 • Taede

   

  Politie komt iets dichterbij. Ik volg ze en dat is prima. Laat zien wat je doet. VVD Almere is met zijn pr. aardig onzichtbaar. Wat heb je aan ze?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is de politie niet op social media krijgen ze het verwijt dat ze onzichtbaar zijn, zijn ze er wel is het weer te popiejopie. Kortom: het is niet goed of het deugt niet.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin. Neimand verlangt of staat socmedia berichten toe vanuit de politiefunctie. Men rapporteert maar via de stukken en anders niet.

 • meerisminder

   

  Haha 1 april...

  reageer
 • ikke

   

  Hier ben ik het mee eens zijn drukker met facebook dan met werken. Serieus kan je ze niet meer nemen. Kleuters.

  reageer
 • En toch wordt er een punt gemaakt. Ik erger me ook wel eens aan de manier van berichtgeving op FB (door politie-buiten). Allereerst al het feit dat politie FB gebruikt voor berichtgeving. Oké, moderne tijd dus daarin ga ik wel mee. Hebben ze tijd voor deze manier van berichtgeving? kennelijk wel, maar het lijkt zo af en toe wel een kerntaak geworden en daar ben ik het niet mee eens. Natuurlijk willen mensen best weten wat de politie doet, we zijn tenslotte sensatiebeluste burgers. Maar is het nodig? En een kritieke noot (over taalgebruik of typ-fouten) op FB plaatsen wordt subiet afgestraft door de sensatiebeluste volgers. De volgers vinden de politie O,O,O, zo goed bezig. Ik zeg: Ga boeven vangen ofzo ;-)

  reageer
 • Antje Ha

   

  De politie hoort helemaal niet te berichten over lopende zaken. PopieJopie of niet.

  reageer
 • Patrick

   

  Wie hecht nog waarde aan de woorden of meningen van de VVD? Me dunkt dat ze genoeg puin hebben op te ruimen binnen de eigen gelederen. Kortom: ga iets nuttigs doen!

  reageer
 • Karel

   

  Rutte die als carberetier optreed. Hoe popie jopie kan je het hebben. Ongelofelijk wat een zelfinzicht. Politiewerk is vele malen moeilijker dan de vvder uithangen. Bleh!

  reageer
 • Jond

   

  Deze mijnheer moet zich eens goed achr de oren krabben. Tot nu nog geen één reactie die mijnheer gelijk geeft. Misschien moet hij eerst eens peilen wat het publiek wil en dan pas ZIJN mening verkondigen. Want dat is het: met belastinggeld een eigen mening verkondigen puur om naamsbekendheid te verwerven.

  reageer
 • Joost

   

  Haha. Laat me niet lachen Ik ben meerdere malen op een corpsbal feest van de vvd geweest en als er ergens popiejopie gedrag vertoont word dan is het binnen de vvd wel. Twintig keer meer respect voor de politie die het vuile werk opknappen dan die materialistische vvd'ers

  reageer
 • ikke nie meer snap

   

  Het is werkelijk ook nooit goed he.... De politie doet over het algemeen goed werk, laat dat de getroffen of betrokken burgers zien en nog is er commentaar. De politieK moet zich er maar eens buiten houden en doen wat ze beloofd hebben, in plaats van zich verschuilen achter hun façade aan leugens en bedrog en ons land naar de afgrond te helpen.

  reageer
 • Kees

   

  Ik vind dat de Poltiek in almere buiten buitengewoon goed bezig is. En als ik aan popie Jopie denk denk ik aan Rutte.

  reageer
 • Dietske

   

  Ik volde Facebookpagina van de politie niet, maar als de opwinding gaat over zinnen als "Wij zijn achter een verdachte aangerend" vraag ik mij af wat het probleem is. Dat is toch normaal taalgebruik? Sneue zinnen als "collega's die ter plaatse zijn gegaan hebben de verdachte staande gehouden in het belendend perceel" vind ik veel erger.

  reageer
 • renew

   

  Ik stoor mij eigen aan het popiejopie gedrag van Rutte en zijn vrinden overal in het land. Ook maar eens mee stoppen.

  reageer
 • loperio

   

  Ach, als er iemand bezig is met popiejopie gedrag, is het deze heer zelf hoor. Op elke politieke markt iets roepen en altijd een 12-delig kostuum aan. Imagebuilding of popiejopie, t'is maar hoe je het bekijkt. In vind dat de VVD juist pál achter de politie moet staan, maar ja...

  reageer
 • Volger

   

  Openheid bij de politie is iets moois, en volg zelf ook de pagina. Echter vind ik ook dat ze sommige dingen anders kunnen plaatsten, op die manier blijft het voor iedereen een fijne manier om mee te kijken bij de politie

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik denk juist dat veel mensen dit de juiste manier vinden en het leuk vinden. Je kunt het nooit iedereen naar zijn zin maken.

 • Tjongejonge...

   

  Gisteren heeft de burgemeester benoemd dat de forse daling van de woninginbraken in Almere Buiten mede is veroorzaakt door de burgerparticipatie. Juist door de inzet van Social Media door de politie, is de politie dichterbij de burger komen te staan en andersom. Ik prijs de inzet van politie Almere Buiten op alle Social Media waar zij actief op is, dichtbij de burger, open en transparant, daar kan de politieke elite nog heel veel van leren!

  reageer
 • news deadline

   

  De politie is toch je beste vriend? VVD kan beter hun tijd besteden aan het opruimen van de vele corrupte VVD politici

  reageer
 • dre

   

  Ze willen de levenslange straf ook afschaffen, deze partij kun je toch niet meer serieus nemen!!

  reageer
 • almere

   

  kan de vvd ook even ophouden met popiejopie-gedrag , want jullie vvd doen niet anders hier en in denhaag , de pot verwijd de ketel

  reageer
 • Pimpernel

   

  Dat popiejopie gedrag valt wel mee, kijk maar naar blik op de weg de politie laat zich daar in het openbaar afzeiken door testosteron aapjes. Vind het wel wat zeggen over de openbare functie welke zij bekleden je bent een rund als je op twitter Facebook linkedin etc je blootgeeft over je privacy, maar het zegt natuurlijk ook iets over je intelligentie niveau hoe te staan voor je functie in het algemeen. De politici zelf heeft zich in een schuitje mee laten nemen om populair te zijn, zij moeten dus niet mauwen.

  reageer
 • Gatso

   

  Als je verbinding wil hebben met de burgerij had je C2000 niet moeten invoeren.

  reageer
 • Triest weer zeg, ga je bezig houden met waar je voor betaald krijgt.... Politiek gelul

  reageer
 • echt wel

   

  En daarnaast delen deze popi-jopi agentjes heel vaak privacyinformatie van mensen en de prijsvraagjes voor een dienstje mee kennen we nu ook wel. Zijn andere politieaccounts in de provincie die het een stuk professioneler doen. Kunnen ze bij in de leer

  reageer
 • ikke

   

  Precies!

 • Demo

   

  De mening van de VVD is allang niet meer interessant. Ze maken er landelijk een puinhoop van, en lokaal kunnen ze er ook wat van. Dat de politie zoveel op facebook zet is alleen maar positief. Ga zo door mensen van de gerdarmerie. Goed bezig.

  reageer
 • dopje

   

  Op deze manier komt de politie juist dichter bij de inwoners te staan. OP deze manier kom je er achter welke werkzaamheden de politie verricht en ook de manier van benaderen wordt op deze manier veel kleiner. Ik zou zeggen: vooral doorgaan!!

  reageer
 • ikke wel

   

  Waar bemoeit zich mee laat de politie toch een eens goede band opbouwen met jong en oud face book is hier een prima middel voor niet zeuren in de politiek doe eens wat goed ipv van dat eeuwige gezeur en regelgekken die de boel verpesten.

  reageer
 • Ernst

   

  Het is maar waar je je druk over kunt maken...

  reageer
 • Ik

   

  Nou ...... allereerst zijn ze natuurlijk jaloers, zou ik ook zijn als ik geen vak had geleerd en dus alleen in de politiek terecht kan, dan kunnen agenten rennen, dat zie ik zo'n VVDer ook nit doen, en als je dan ook tot de ontdekking komt niets- maar dan ook niets aan de samenleving te kunnen bijdragen,, tja, dan ga je vanzelf dit soort popiejopie uitspraken doen, snap je wel ?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert