Houtribdijk volgend weekend dicht

LELYSTAD
De Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen is volgend weekend de hele zaterdag dicht voor het verkeer. De weg gaat vrijdagavond om 22.00 uur dicht en zondagochtend om 5.00 uur weer open.

Rijkswaterstaat voert van 8 tot en met 10 april reparaties uit aan de brug van de Krabbersgatsluis in Enkhuizen en de westelijke brug van de Houtribsluizen in Lelystad.

Weggebruikers worden tijdens de afsluiting omgeleid via Amsterdam over de A6, A1, A10, A8 en A7. De extra reistijd bedraagt ruim een uur.

reacties (7)

 • Tps

   

  Nadenken, verantwoording nemen, En Overheden. Contradictio interminus? Mensen zijn er voor bestuurders, niet andersom. Lijkt op gezondheidszorg dat ik Ken, zieken zijn er voor het inkomen van artsen. Mvg TPS

  reageer
 • buuf21

   

  en volgens de site van A naar beter is regerlijkertijd de A 1 ook afgesloten 😉

  reageer
 • dirk

   

  Ruim een uur extra reistijd? Ze kunnen niet rekenen. Lelystad - Enkhuizen over de dijk is een half uur. Met alle wegwerkzaamheden ben ik via Almere - Amsterdam - Hoorn naar Enkhuizen twee uur onderweg. Een paar maanden geleden was de dijk ook al dicht wegens wegwerkzaamheden. Had dit niet tegelijk kunnen gebeuren? Wat een planning.

  reageer
 • frits

   

  Het dijklichaam heet Houtribdijk. De weg binnen Lelystad heet Markerwaarddijk, omdat de gemeente Lelystad dacht met die naam strategisch bezig te zijn in de discussie over de aanleg van de Markerwaard. En binnen Enkhuizen heet de weg Sluisweg of Zijlweg. Allemaal namen die geen mens gebruikt. Gewoon Houtribdijk, die naam kent iedereen, en geldt voor de hele dijk.

  reageer
 • gerrit56

   

  Lekkere planning van Rijkswaterstaat: volgend weekend gelden er ook maatregelen met wrsch veel hinder op de A1 en A6. Lekkere omleidingsadvies en ohhhh, wat hebben de planners zich weer van hun goede kant laten zien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fred

   

  U schrijft over de houtribdijk, deze bestaat niet maar moet zijn de markerwaarddijk zo staat hij ook in google maps

  reageer
 • frits

   

  Bij mij staat er op Google Maps juist Houtribdijk.

 • Ton ten Brinke

   

  Dat is de Markerwaarddijk. Houtribdijk is een van de vele werknamen die b.v. RWS, tegen beter weten in, nog steeds hanteert. Om redenen van veiligheid heeft de bevoegde autoriteit, 35 jaar geleden al, een van die namen officieel vastgelegd. Dat werd de MARKERWAARDDIJK. Sommige dissidente instellingen hanteren echter nog steeds die oude, verwarring wekkende, namen. Erg 'lastig' bij b.v. hulpverlening.

  reageer
 • Het is maar waar u zich druk om maakt, we weten om welke weg het gaat.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert